Vergelijk 4.151.829 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung Galaxy S10e

Ontdek hier alles over de Samsung Galaxy S10e: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties

Informatie over de Samsung Galaxy S10e

De Samsung Galaxy S10e is de goedkoopste variant uit de te verschijnen Galaxy S10-lijn. Het nieuwe paradepaardje van de Zuid-Koreaanse fabrikant is voorzien van diverse aanpassingen ten opzichte van de Galaxy S9, het toestel dat vorig jaar gelanceerd werd als vlaggenschip. In tegenstelling tot de Galaxy S10 en Galaxy S10 Plus is de goedkoopste optie van de drie voorzien van een platte voorkant in plaats van gebogen schermranden. Daarnaast is de vingerafdrukscanner verplaatst naar de zijkant van het scherm. De camera-uitsnede aan de voorzijde in het scherm is wel behouden gebleven.

Hands-on: Galaxy S10e, S10 en S10 Plus

Hands-on: Galaxy S10e, S10 en S10 Plus

20 feb 2019 - Het hoge woord van de Android-marktleider is er weer uit; De nieuwe reeks Galaxy-handsets is gepresenteerd. Tijdens Galaxy Unpacked in San Francisco werd het trio groots aangekondigd als het toppunt van 10 jaar Samsung Galaxy-smartphones. GSMinfo.nl mocht er al eventjes mee aan de slag.

Onder de motorkap zijn de specificaties verre van Lite te noemen, verwijzend naar de eerder verwachte naam van de S10e. De gloednieuwe Exynos 9820-chipset van Samsung zelf draait het toestel aan en wordt bijgestaan door 6GB RAM. De instapversie beschikt over een flinke 128GB aan opslag. Blijkt achteraf dat je hier niet genoeg aan hebt, dan kun je dit uitbreiden aan de hand van een microSD-kaartje. Uit de doos draait de Galaxy S10e op Android 9.0 Pie. Daaroverheen legt Samsung haar nieuwe One UI-schil. Deze softwarelaag moet gebruik met één hand makkelijker maken.

Belangrijkste Samsung Galaxy S10e

  • 5,8 inch voorkantvullend beeldscherm met QHD+-resolutie en frontcamera-uitsnede
  • Razendsnelle Exynos 9820-chipset met minimaal 6GB werkgeheugen
  • Twee camera's aan de achterzijde, een enkele frontcamera
  • Vingerafdrukscanner aan de zijkant
  • Draait uit de doos op Android 9.0 Pie met daaroverheen Samsung One UI

Pluspunten Samsung Galaxy S10e

De Samsung Galaxy S10e is voorzien van een beeldschoon AMOLED-scherm, afkomstig van Samsung zelf. Het 5,8 inch scherm is, zeker vergeleken met de concurrentie, een stuk makkelijk om met één hand te bedienen. Verder zit de scanner bij de E-variant niet achter het scherm, maar aan de zijkant. Handig, want op deze positie bevinden je vingers zich het merendeel van de tijd wanneer je de telefoon nodig hebt. 

De Samsung Galaxy S10e maakt gebruik van twee camera's aan de achterzijde. Naast een reguliere lens is er naar alle waarschijnlijkheid de tweede camera een telelelens. Met deze lens kun je inzoomen met vrijwel geen kwaliteitsverlies. Ook prettig is de aanwezigheid van de koptelefooningang. Waar veel fabrikanten deze achterwege laten bij hun vlaggenschepen, trekt Samsung zich hier niets van aan en behoudt hem gewoon op haar premium exemplaren.

Minpunten Samsung Galaxy S10e

Hoewel de vingerafdrukscanner op een praktische plek zit, vinden we het jammer dat hij geen ultrasone scanner krijgt, net als zijn grotere broertjes. Deze scanner moet veiliger en betrouwbaarder zijn dan een gewone scanner. Een ander pijnpunt is de accucapaciteit van slechts 3100 mAh. We verwachten geen uitzonderlijk lange accuduur met één accucyclus.

Samsung Galaxy S10e reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Samsung Galaxy S10e review.

Tip: Vergelijk Samsung Galaxy S10e prijzen met abonnement vanaf € 32,50

Telefoons vergelijkbaar met de Samsung Galaxy S10e

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden