Vergelijk 2.623.178 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung Galaxy S10 Lite

Ontdek hier alles over de Samsung Galaxy S10 Lite: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties

Informatie over de Samsung Galaxy S10 Lite

De S-toestellen van Samsung zijn eigenlijk ieder jaar wel raak. De S10-smartphones van 2019 waren eveneens uitstekend en bijna ieder toestel werd eraan afgemeten. Toch besloot Samsung dat de volgende stap niet de S11 zou zijn, maar de S10 Lite. De S10 Lite is bijna een jaar na de S10 geïntroduceerd maar dan wel met vernieuwde specificaties. De S10 Lite heeft een uitstekende camera, groot scherm en giga vlotte processor.

Het toestel heeft dan misschien 'Lite' achter S10 staan, maar er is weinig lichts aan de S10 Lite te vinden. Zelfs het gewicht is fors, maar dat is niet zo gek bij een toestel van dit formaat. Met de S10 Lite lever je gek genoeg nergens op in, wat eigenlijk bij alle Lite-varianten wel het geval is. De Samsung Galaxy S10 Lite heeft een scherp beeldscherm waar je alles goed op kunt zien. Daarnaast krijg je ook een flinke accu waar je lang mee kunt doen.

Belangrijkste specificaties van de Samsung Galaxy S10 Lite

  • 6,7 inch Super AMOLED-beeldscherm met een Full HD+-resolutie
  • Snapdragon 855-processor, 6GB voor multitasken
  • 48-, 12- en 5-megapixelcamera's op de achterkant, 32-megapixelselfiecamera
  • Android 10 met Samsungs One UI 2.1-skin
  • Accucapaciteit van 4500 mAh

Pluspunten van de Samsung Galaxy S10 Lite

Bij een smartphone die zo groot is als de Samsung Galaxy S10 Lite, mag het toestel toch op zijn minst een flink scherm hebben. Met 6,7 inch is dat bij de S10 Lite zeker gelukt. Het volgende punt is dat deze niet wordt voorzien van een te lage resolutie. Gezien de S10 Lite een Full HD+-resolutie heeft van 1080 bij 2400 pixels, is dat zeker goed gekomen. Door de schermtechnologie komen kleuren ook goed uit de verf en is het scherm nog redelijk zuinig ook.

Voor een Lite-versie klopt er helemaal niets van de specificaties. De Galaxy S10 Lite is voorzien van een gigasnelle processor, meer dan genoeg werkgeheugen en ruim opslaggeheugen. De processor is misschien een jaartje oud ten tijden van de release van de S10 Lite maar nog steeds meer dan snel genoeg. Weinig gebruikers kunnen de snelheid van de Snapdragon 855 bijhouden en daardoor kun je er zeker een tijdje mee vooruit.

Minpunten van de Samsung Galaxy S10 Lite

Iets wat niet voor iedereen even prettig is, is het formaat van de Galaxy S10 Lite. Meestal zijn de Lite-toestellen wat kleiner dan het 'hoofdtoestel' van de lijn, maar bij de S10 Lite is dat niet het geval. De Galaxy S10 heeft een diagonaal van 6,1 inch en de S10 Lite 6,7 inch. Voor sommigen is dat een te groot scherm, je moet het toestel natuurlijk wel mee kunnen nemen. Als je dus iets kleiners zoekt zou je naar de Galaxy S10 kunnen kijken.

Samsung Galaxy S10 Lite reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Samsung Galaxy S10 Lite review.

Tip: Vergelijk Samsung Galaxy S10 Lite prijzen met abonnement vanaf € 24,50

Telefoons vergelijkbaar met de Samsung Galaxy S10 Lite

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden