Vergelijk 2.555.799 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung Galaxy Nexus

Ontdek hier alles over de Samsung Galaxy Nexus (i9250): vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
(3 reviews )
De Samsung Galaxy Nexus is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de Samsung Galaxy Nexus

De Samsung Galaxy Nexus is het eerste toestel dat op Android 4.0 Ice Cream Sandwich draait. Het is een Google-phone, wat betekent dat er geen extra schil van Samsung over Android heen is gelegd. In het verleden bracht de zoekmachinegigant ook al 'eigen' toestellen uit met de HTC Google Nexus One en de Samsung Google Nexus S. De Galaxy Nexus valt op door zijn grote scherm met zeer hoge resolutie en de krachtige 1.2 GHz dual-core processor. De Galaxy Nexus heeft een gebogen frame: in het midden is het toestel 11.5 millimeter dik, aan de onder- en bovenkant slechts 8.8 millimeter.

 

Belangrijkste kenmerken 

  • HD AMOLED-scherm: 4.65 inch groot, resolutie van 720 bij 1280 pixels
  • Android 4.0 Ice Cream Sandwich
  • 1.2 GHz dual-core processor
  • 5 megapixel camera (1080p videokwaliteit) en een 1.3 mp frontcamera
  • 1GB RAM, 16 of 32GB opslaggeheugen 

Voor wie is de Samsung Galaxy Nexus?

De Samsung Galaxy Nexus is een echte smartphone voor de gadgetliefhebber. De kwaliteit ligt namelijk hoog met het prachtige scherm en de krachtige processor. Ook voor applicatie-ontwikkelaars is dat toestel ideaal, omdat het draait op een 'kale' versie van Android 4.0, zonder tussenkomst van een fabrikant.

Galaxy Nexus

Pluspunten

Het grote, maar vooral mooie HD AMOLED-scherm is de blikvanger van de Galaxy Nexus. Met een diagonaal van 4.65 inch is het scherm vrij fors, wat wordt gecombineerd met een zeer hoge resolutie van 720 bij 1280 pixels. Een pixeldichtheid van 315 ppi (pixels per inch) is het gevolg: dat komen we niet vaak tegen.

De drijvende kracht van dit toestel is de 1.2 GHz dual-core processor. Een dual-core processor beschikt over twee kernen, waardoor taken verdeeld kunnen worden. Multi-tasking is dus geen probleem voor deze Nexus.

De Galaxy Nexus is het eerste toestel met Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Dat is de eerste versie van Google's OS die zowel voor smartphones als tablets is bedoeld. De interface is totaal vernieuwd en er zijn allerlei verbeteringen aangebracht. Opvallend is de Face Unlock: precies, ontgrendeling van je telefoon met gezichtsherkenning.

Minpunten

Samsung en Google hebben minder aandacht besteed aan de camera. Met 5 megapixels blijft deze achter bij de 8 megapixels van veel andere 'vlaggenschepen'. De reden daarvoor zal zijn omdat de Nexus primair is bedoeld voor app-ontwikkelaars.

Samsung Galaxy Nexus reviews

Onze bezoekers geven de Samsung Galaxy Nexus een gemiddelde beoordeling van 8.
Bekijk Samsung Galaxy Nexus reviews of schrijf zelf een review.

GSMinfo.nl review (december 2011) door
De Samsung Galaxy Nexus is de eerste telefoon met Google's Android Ice Cream Sandwich. Is de debutant zo veelbelovend als Google ons doet geloven? In deze review neem ik niet alleen de nieuwe Nexus maar ook het bijgeleverde ICS onder de loep. Samsung Galaxy Nexus review
(april 2012)

Pluspunten:

Het OLED scherm is van buitengewone kwaliteit en het feit dat het scherm groot is, verplicht je niet elke keer om in te zoomen. Android 4 is heel indrukwekkend wat mij betreft zeer overzichtelijk.
Na een iPhone te hebben gehad, merk ik dat een iPhone het niet is wat indrukwekkend is, maar een "smartphone". Ze doen namelijk allemaal dezelfde dingen. Ik moet zeggen dat de meeste dingen minder gedoe zijn omdat Android opener is dan iOS. De camera is heel goed, ik maakte er al mijn vakantiefoto's mee. Vooral de panoramafoto's zien er geweldig uit.

Minpunten:

De case van de Nexus is fijn qua vasthouden maar hij voelt een beetje plastic-achtig aan. Er zitten al een paar deukjes in het toestel van de eerste weken toen ik de case nog niet had. De iPhone voelt wat steviger aan door het hardere materiaal aan de achterzijde. Aan de andere kant ziet de iPhone eruit als een baksteen naast de slankere Nexus.

Telefoons vergelijkbaar met de Samsung Galaxy Nexus

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden