Vergelijk 3.031.791 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung Galaxy Core

Ontdek hier alles over de Samsung Galaxy Core (GT-i8260): vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
(29 reviews )
De Samsung Galaxy Core is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de Samsung Galaxy Core

De Samsung Galaxy Core is een Android-smartphone die je een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding biedt. Deze Samsung-telefoon heeft alles wat je van een smartphone zou verwachten voor een lekker lage prijs. Het toestel heeft een groot 4,3 inch scherm, een stijlvol ontwerp, en twee camera's. De Galaxy Core loopt op Android 4.1, maar is daarnaast voorzien van enkele unieke Samsung-features zoals 'Smart Stay' en 'S Voice'. Een dual-SIM versie van dit toestel wordt verkocht als de Samsung Galaxy Core Duos.

Belangrijkste kenmerken van de Samsung Galaxy Core

  • 4,3 inch scherm met WVGA-resolutie van 480x800 pixels
  • Voorzien van 1,2 GHz dual-core processor
  • Loopt op Android 4.1 Jelly Bean
  • Twee camera's: 5 megapixel achterop, VGA-camera voorop
  • 8 GB opslagruimte, uitbreidbaar met microSD-kaart van max 64GB!

Samsung Galaxy Core

Voor wie is de Samsung Galaxy Core?

Ben je op zoek naar een krachtig instapmodel? Een smartphone die alles heeft wat je van een smartphone zou verwachten, en die ook nog eens vlotjes loopt én een stijlvol design heeft? Ga dan voor de Samsung GT-i8260, oftewel de Galaxy Core. Dit Android-toestel heeft een lage prijs maar heeft een processor die krachtig genoeg om ervoor te zorgen dat alles soepel loopt. En met het 4,3 inch scherm ziet alles er ook nog eens prima uit!

Pluspunten van de Samsung Galaxy Core

De Samsung Galaxy Core is een smartphone, teruggebracht naar de kern van wat een smartphone moet kunnen. Overbodige tierlantijnen zijn weggelaten, waardoor de Core eigenlijk een vrij spartaans model is. Smartphones hebben echter als kernkwaliteit dat ze veelzijdig zijn, dus je hoeft niet te vrezen voor een gebrek aan multifunctionaliteit. Alles wat je met een gemiddelde smartphone kan, kan je ook gewoon met de Galaxy Core. Het verschil? De prijs van de Core is een stuk voordeliger dan je van smartphones gewend bent.

Minpunten van de Samsung Galaxy Core

Een intern geheugen van 8 GB lijkt op het eerste gezicht veel, maar Samsung gebruikt een groot deel daarvan om het besturingssysteem op te installeren. Uiteindelijk blijft er voor de gebruiker nog maar een krappe 3 tot 4 GB over om je foto's, apps en video's op te zetten. Dat is, zeker als je een grootgebruiker van media en apps bent, nogal krap. Gelukkig valt een deel van het probleem op te lossen via een microSD-kaart, van maximaal 64 GB.

Samsung Galaxy Core reviews

Onze bezoekers geven de Samsung Galaxy Core een gemiddelde beoordeling van 7,7.
Bekijk Samsung Galaxy Core reviews of schrijf zelf een review.

(juli 2016)

Pluspunten:

Ik had al eerder een review gegeven van de GT-i8260. Volgende maand heb ik het toestel 2 jaar in gebruik. Het werkt nogsteeds naar wens. Ik maak wel gebruik van APP's waarmee ik cache-en junkbestanden laat opruimen. Misschien daardoor werkt het toestel nog steeds goed. Misschien ook dankzij het feit dat ik voorgeinstalleerde APP's die ik niet gebruik en mag uitschakelen (disable) , heb uitgeschakeld.

Minpunten:

Door alle regelmatige updates t.b.v. voorgeinstalleerde en zelf geinstalleerde APP's (WhatsApp, LINE en VIBER) neemt de beschikbare opslag langzamerhand af. Dat vind ik onbegrijpelijk bij dit toestel en misschien bij alle Samsung toestellen. Apple i-Phones hebben daar geen last van. Misschien is dit de oorzaak dat het toestel op den duur heel erg traag wordt. Ik vrees dat ik ook vroeg of laat daarmee te maken krijg bij dit toestel. Ook merk ik dat het scherm met het overzicht van "Contacts" bij WhatsApp en CONTACTS (naam, telefoonnummers, etc.) nu na bijna 2 jaar van gebruik vaak vast komt te zitten. Door het tostel uit en aan te zetten trek je dat weer vlot. Heel vervelend wanneer je een contact wilt bellen of een bericht wilt sturen.
(februari 2016)

Pluspunten:

Mooi straks en goed scherm. Best wel snel.

Minpunten:

Ik vind het vervelend als ik wil bellen dat er een slotje in beeld komt en dan moet je er snel twee keer op tikken. Dan gaat het weg en kan ik afsluiten. Bij de samsung syore zeiden ze dat dat niet weg kan.

Telefoons vergelijkbaar met de Samsung Galaxy Core

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden