Vergelijk 2.416.125 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung Galaxy A42

Ontdek hier alles over de Samsung Galaxy A42: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties

Informatie over de Samsung Galaxy A42

De Samsung Galaxy A42 is de opvolger van de Galaxy A41. Er zijn ten opzichte van zijn voorganger wel de nodige dingen veranderd. Zo is de vingerafdrukscanner nu aan de voorkant, onder het scherm te vinden. Het scherm is met 6.6 inch ook een stuk groter en bovendien AMOLED, wat betekent dat de kleuren van het scherm spatten en het contrast geweldig is. De mooiste vernieuwing zit echter onder de motorkap, want de A42 heeft volledige ondersteuning voor 5G. Daarmee is het een van de goedkoopste Android-telefoons met 5G-ondersteuning.

De Samsung Galaxy A42 draait op Android 10 met Samsung's eigen skin eroverheen. Aan de achterkant van het toestel zijn maar liefst 4 camera's te vinden. De primaire camera is voorzien van maar liefst 48 megapixel. De andere camera's zijn een breedhoek, een scherptedieptelens en een macrolens. Zo heb je voor elke mogelijke situatie een goede camera op zak. Een camera die bovendien altijd werkt, want er zit ook een flinke 5.000 mAh batterij in de A42. Daarmee kan je makkelijk twee dagen zonder stopcontact.

Belangrijkste specificaties Samsung Galaxy A42

  • 6.6 inch HD+-AMOLED scherm
  • Vierdubbele camera achterop, max. 48 megapixel
  • Draait op Android 10
  • Vingerafdrukscanner onder het scherm
  • 128GB opslaggeheugen, uitbreidbaar met microSD
  • Ondersteuning voor 5G

Pluspunten van de Samsung Galaxy A42

Het grootste pluspunt van de A42 is misschien wel de ondersteuning voor 5G. Daarmee ben je ervan verzekerd dat je telefoon toekomstbestendig is. Nog niet veel telefoons hebben ondersteuning voor de nieuwe netwerkstandaard en al helemaal niet voor deze prijs. Uiteraard werkt het toestel ook gewoon via 4G, dus je hoeft niet persé een 5G-abonnement te hebben.

Een ander groot pluspunt van de A42 is niet gelijk zichtbaar aan de buitenkant, maar is wel van grote invloed op het dagelijkse gebruiksgemak. We hebben het dan natuurlijk over de batterij. Die heeft een capaciteit van maar liefst 5.000 mAh, wat voor smartphonebegrippen behoorlijk fors is. Het betekent dat je, in combinatie met het relatief zuinige AMOLED-scherm, een flinke batterijduur hebt. Doe je zuinig met de A42, dan haal je makkelijk meer dan twee dagen.

Minpunten van de Samsung Galaxy A42

Er zitten veel snufjes op de A42. Dat wil zeggen, alle toeters en bellen die je bij een moderne smartphone mag verwachten, zijn aanwezig. Het betekent ook dat de Galaxy A42 niet bepaald een compact toestel is. Het kan daarom lastig zijn de Samsung met 1 hand te bedienen. Ben je iemand die altijd beide handen gebruikt om zijn smartphone te bedienen? Dan hoef je met de A42 geen problemen te verwachten. Ben je meer iemand die alles met 1 hand doet? Hou er dan rekening mee dat dat met de Galaxy A42 soms best een uitdaging kan zijn.

Samsung Galaxy A42 reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Samsung Galaxy A42 review.

Tip: Vergelijk Samsung Galaxy A42 prijzen met abonnement vanaf € 17,00

Telefoons vergelijkbaar met de Samsung Galaxy A42

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden