Vergelijk 2.457.904 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung Galaxy A30s

Ontdek hier alles over de Samsung Galaxy A30s: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties

Informatie over de Samsung Galaxy A30s

Naast de alleskunners van Samsung, zoals de Galaxy S10 en de Galaxy Note 10 Plus, maakt het Zuid-Koreaanse bedrijf ook smartphones die wat vriendelijker zijn voor je portemonnee. In 2019 heeft Samsung daarvoor onder andere de Samsung Galaxy A30s gepresenteerd. De A30s is een voordelig toestel dat toch met zoveel mogelijk verschillende attributen is uitgerust. De hoofdattractie van de Galaxy A30s zijn de drie camera's op de achterkant. Daarnaast heeft het toestel met 3GB werkgeheugen genoeg multitask-ruimte voor de gemiddelde gebruiker.

Wanneer je de Samsung Galaxy A30s goed bekijkt, dan zal je opvallen dat er geen vingerafdrukscanner op het toestel zit. Toch kun je het toestel met je vingerafdrukken ontgrendelen. De vingerafdrukscanner van de Samsung Galaxy A30s bevindt zich namelijk achter het scherm. Het Super AMOLED-paneel schakelt bepaalde pixels uit zodat een scanner door het scherm heen kan kijken om je vingerafdrukken te scannen. Vernuftig toch?

Belangrijkste specificaties van de Samsung Galaxy A30s

  • 6,4 inch Super AMOLED-display met HD+-resolutie
  • Exynos 7904-processor uit Samsungs eigen stal, minimaal 3GB werkgeheugen
  • 25-, 8- en 5-megapixelcamera's op de achterkant, 16-megapixelselfiecamera
  • Android 9.0 Pie met One UI-skin
  • Accucapaciteit van 4000 mAh

Pluspunten van de Samsung Galaxy A30s

Het moge duidelijk zijn dat je voor dit bedrag een flink aantal lenzen en megapixels in huis haalt. In principe gebruikt de Samsung Galaxy A30s de 25-megapixelcamera om foto's te maken. Wanneer je de camera-app opent en het toestel in de volledig automatische stand staat worden daar de foto's mee gemaakt. De andere lensen, voornamelijk de 5-megapixellens, zorgt ervoor dat het scherpstellen strak verloopt. De 8-megapixelcamera is een groothoeklens, daardoor kun je mooie landschapfoto's maken.

Je hebt pas iets aan je mobiele telefoon wanneer deze ook aanblijft. Gelukkig heeft de Samsung Galaxy A30s een flinke accu. Met 4000 mAh kun je een flinke tijd vooruit. Samsungs eigen toppers hebben een vergelijkbare accucapaciteit en ook daar kun je een dag mee vooruit. Het voordeel van de Samsung Galaxy A30s is dat het beeldscherm niet zo veel pixels behelst als de toppers, daardoor hoeven er dus minder pixels van stroom te worden voorzien. Het beeldscherm is toch over het algemeen de grootste stroomslurper.

Minpunten van de Samsung Galaxy A30s

De processor in de Samsung Galaxy A30s is niet gebouwd om met hoge kloksnelheden zware apps te openen met speels gemak. De Exynos 7904 in de Samsung Galaxy A30s is wel uiterst geschikt om de gebruikelijke apps als WhatsApp, Facebook en Gmail goed te laten werken. Dat maakt dat de Samsung Galaxy A30s keurig werk kan leveren, maar helaas niet echt geschikt is voor de power user.

Samsung Galaxy A30s reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Samsung Galaxy A30s review.

Tip: Vergelijk Samsung Galaxy A30s prijzen met abonnement vanaf € 16,50

Telefoons vergelijkbaar met de Samsung Galaxy A30s

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden