Vergelijk 2.494.776 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung Galaxy A3 (2017)

Ontdek hier alles over de Samsung Galaxy A3 (2017): vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties

Informatie over de Samsung Galaxy A3 (2017)

De Samsung Galaxy A3 (2017) is een betaalbare smartphone uit de middenklasse met alle moderne functies aan boord die je van een moderne smartphone mag verwachten. Samsung zet begin 2017 een tweetal A-toestellen neer die volgens de fabrikant 100% voldoet aan de eisen van het moderne leven, de Galaxy A3 (2017) is daar één van. Het toestel is waterdicht, uitgerust met een vingerafdrukscanner en wordt aangedreven door een octa-core processor met kernen geklokt op 1,5 GHz. Onder de motorkap heeft de Galaxy A3 (2017) 2 GB werkgeheugen en biedt de gebruiker 16 GB aan opslagruimte.

De Galaxy A3 (2017) heeft een 13-megapixelcamera op de achterzijde en een 8-megapixelcamera op de voorzijde zitten. Gemaakte foto's en videomateriaal kunnen eenvoudig worden bekeken op het 4,7 inch Super AMOLED-scherm. Het scherm heeft een resolutie van 1280 bij 720 pixels en heeft een bijzonder goede contrastweergave. De smartphone draait op Android 6.0 Marshmallow met daar overheen de userinterface van Samsung. De Samsung Galaxy A3 (2017) is onderdeel van de Galaxy A (2017)-lijn. De Galaxy A5 (2017) is ook in Nederland verkrijgbaar

Belangrijkste Samsung Galaxy A3 (2017) specificaties

  • 4,7 inch Super AMOLED-scherm met HD-resolutie van 1280 bij 720 pixels
  • 13-megapixelcamera achterop, 8-megapixelcamera voorop
  • 1,6 GHz octa-core chip, bijgestaan door 2 GB werkgeheugen
  • 16 GB opslagruimte, uitbreidbaar met MicroSD-geheugenkaart
  • Uitgerust met vingerafdrukscanner en waterdichte behuizing
  • Draait Android 6.0 Marshmallow met daar overheen de Samsung-userinterface

Pluspunten Samsung Galaxy A3 (2017) 

Met de Samsung Galaxy A3 (2017) heb je een kwalitatief toestel in handen wat waterdicht is afgewerkt en bovendien vrij snel is. Het betaalbare toestel geeft je met een vingerafdrukscanner de mogelijkheid om het toestel te beveiligen tegen ongewenste toegang door anderen. De behuizing van het toestel bestaat uit een combinatie van metaal en 3D-glas, wat vergelijkbaar is met het huidige vlaggenschip van Samsung, de Galaxy S7.

Met een 13-megapixelcamer op de achterzijde van het toestel maak je mooie foto- en videobeelden. Met 16 GB opslaggeheugen heb je genoeg ruimte om zowel je zelfgemaakte- als gedownloade materialen op te slaan. Als je hier niet genoeg aan hebt, is het opslaggeheugen uitbreidbaar met een microSD-kaart. De octa-core processor, met kernen geklokt op 1,6 GHz, stelt je in staat om alle gangbare applicaties zoals Facebook en WhatsApp te draaien op deze telefoon. Met 2 GB werkgeheugen kun je eenvoudig meerdere taken tegelijkertijd uitvoeren. 

Minpunten Samsung Galaxy A3 (2017) 

De Galaxy A3 (2017) biedt de gebruiker een mooi toestel met een goede prijs-kwaliteitverhouding. De smartphone beschikt daarnaast over een duurzame, kwalitatieve behuizing. Hoewel het toestel veel goeds te bieden heeft, zit er ook een nadeel aan de smartphone. Samsung heeft het toestel in 2017 uitgebracht met Android 6.0 Marshmallow als besturingssysteem. Dit terwijl tijdens de datum van release de nieuwe Android-versie al bijna een half jaar eerder beschikbaar is gekomen. Met Android 6.0 Marshmallow ben je verder in staat om vrijwel alle applicaties uit de App Store te draaien. Mogelijk zien de A (2017)-toestellen in de toekomst een update naar de nieuwe versie van Android.

Samsung Galaxy A3 (2017) reviews

Onze bezoekers geven de Samsung Galaxy A3 (2017) een gemiddelde beoordeling van 8.
Bekijk Samsung Galaxy A3 (2017) reviews of schrijf zelf een review.

(juni 2018)

Pluspunten:

Niet te groot maar heel compleet, je kan er werkelijk alles mee!

Minpunten:

Enig nadeel vind ik de glazen achterkant, waar is dat goed voor? Mijn telefoon laten vallen en de achterkant aan gruzelementen..... terwijl de voorkant beschermd is tegen glasbreuk.
Weinig opslagcapaciteit maar ik heb er een grotere sd kaart ingedaan.

Telefoons vergelijkbaar met de Samsung Galaxy A3 (2017)

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden