Vergelijk 2.623.989 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Oppo Reno

Ontdek hier alles over de Oppo Reno: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
De Oppo Reno is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de Oppo Reno

De Oppo Reno is het goedkopere broertje van de Oppo Reno 10x Zoom. Desalniettemin is de Reno een uitstekende telefoon die het hoge middensegment verrijkt met enkele interessante eigenschappen. De meest in het oog springende feature van de Oppo Reno is zonder meer de haaienvincamera die in de telefoon is verwerkt. Wil je een selfie maken met de frontcamera, of heb je de flitser nodig voor de camera's aan de achterzijde? Dan duwt het pop-up-mechanisme een balkje schuin omhoog. Een eigenschap van de Reno waarmee je geheid de blits maakt op feestjes en partijen.

De Oppo Reno draait op een Snapdragon 710. Deze octa-core processor is geklokt op 2,2 GHz en is zowel krachtig als zuinig te noemen. Verder is er 6GB aan werkgeheugen aanwezig om vlekkeloos te kunnen multitasken. Er is standaard 256GB intern opslaggeheugen inbegrepen. Er is geen mogelijkheid om het geheugen uit te breiden, maar met zoveel geheugen hoeft dat geen probleem te zijn. Uit de doos draait de Oppo Reno op ColorOS 6, een softwareschil gebaseerd op Android Pie die relatief gezien erg kleurrijk is te noemen.

Belangrijkste specificaties Oppo Reno

  • 6,4 inch AMOLED-display met Full HD+ resolutie van 1080 bij 2340 pixels, vingerafdrukscanner achter scherm
  • Qualcomm Snapdragon 710, octa-core processor, geklokt op 2,2 GHz
  • 6GB werkgeheugen in combinatie met 256GB intern geheugen
  • Reguliere 48-megapixelcamera, 5-megapixeldieptesensor,  16-megapixelselfiecamera
  • 3765 mAh met SuperVOOC Flash Charge
  • Draait op ColorOS 6, gebaseerd op Android 9.0 Pie

Pluspunten Oppo Reno

De Oppo Reno maakt gebruik van een interessante camera-opzet. Je gebruikt standaard de 48-megapixellens. Deze lens is in staat om uitstekende foto's te schieten. In combinatie met de 5-megapixeldieptesensor kan de Reno een geavanceerd scherptediepte-effect realiseren in de geschoten kiekjes. Een ander voordeel van de Oppo Reno is de flinke accucapaciteit. Met maar liefst 3765 mAh is het niet ongewoon dat je het twee dagen volhoudt op één volle cyclus. Dankzij de VOOC Flash Charge-adapter is de Oppo Reno relatief snel opgeladen.

Aan de achterzijde van het scherm vind je onder de camera-opzet een vreemd knopje. Het gaat hier om een antikrasknopje. Dit keramische knopje steekt uit, waardoor de telefoon minder snel krasjes oploopt wanneer deze ergens op ligt. Als laatste willen we je er graag op wijzen dat de reguliere Reno een koptelefooningang heeft. Een belangrijk voordeel ten opzichte van de Oppo Reno 10x Zoom.

Minpunten Oppo Reno

Helaas is er, in tegenstelling tot de 10x Zoom-versie, geen optische beeldstabilisatie aanwezig. Met enkel elektronische beeldstabilisatie is de kans groot dat beelden iets schokkeriger vast worden gelegd dan gewenst. Een ander puntje van kritiek is het gemis van draadloos opladen. Gelukkig is er snellaadtechnologie aanwezig. Als laatste is het van belang om te melden dat de Oppo Reno officieel geen certificering heeft voor water- of stofbestendigheid. Onder de kraan de Reno schoonmaken raden we dus af.

Oppo Reno reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Oppo Reno review.

Telefoons vergelijkbaar met de Oppo Reno

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden