Vergelijk 2.691.991 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Oppo Find X2 Lite

Ontdek hier alles over de Oppo Find X2 Lite: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties

Informatie over de Oppo Find X2 Lite

De Oppo Find X2 Lite is het goedkopere broertje van de Oppo Find X2 Neo. Desalniettemin is de Find X2 Lite een uitstekende telefoon die het middensegment verrijkt met enkele interessante eigenschappen. De meest in het oog springende feature van de Oppo Find X2 Lite is zonder meer de batterij aan camera's die in de telefoon is verwerkt. Achterop zitten maar liefst 4 camerasensoren die er gezamenlijk voor zorgen dat je mooie foto's kunt schieten met het toestel. De hoofdcamera is er een van 48 megapixels.

De Oppo Find X2 Lite tikt op een Snapdragon 765G. Deze octa-core processor is geklokt op 2,4 GHz en is zowel krachtig als zuinig te noemen. Daarnaast is er 8GB aan werkgeheugen aanwezig om vlekkeloos te kunnen multitasken. Er is standaard 128GB intern opslaggeheugen inbegrepen, helaas zonder mogelijkheid om het geheugen uit te breiden. Gelukkig kun je best even vooruit met 128GB. Wat ook bijzonder is, is dat de Find X2 Lite verbinding kan maken met 5G-netwerken. Zo ben je klaar voor verschroeiend snel mobiel internet.

Belangrijkste specificaties van de Oppo Find X2 Lite

  • 6,4 inch AMOLED-display met Full HD+ resolutie van 1080 bij 2400 pixels, vingerafdrukscanner achter het scherm
  • Qualcomm Snapdragon 765G, octa-core processor, geklokt op 2,4 GHz
  • 8GB werkgeheugen in combinatie met 128GB intern geheugen
  • 48-megapixelhoofdcamera, 8-megapixelcamera met ultragroothoeklens, 2-megapixeldieptesensor en een zwart-wit camera met 2 megapixels. 32-megapixelselfiecamera
  • 4025 mAh met SuperVOOC Flash Charge
  • Draait op ColorOS 7, gebaseerd op Android 10

Pluspunten van de Oppo Find X2 Lite

De Oppo Find X2 Lite maakt gebruik van een interessante camera-opzet. Je gebruikt standaard de 48-megapixellens. Deze lens is in staat om uitstekende foto's te schieten in een gewone beeldverhouding maar ook als groothoeklens. Dan is er een 8-megapixelultragroothoeklens, voor als je vriendengroep er groot is, of zich aan corona-maatregelen wil houden. De twee 2-megapixelcamera's dienen tot slot nog als ondersteunende sensoren om ervoor te zorgen dat het scherpstellen soepel en nauwkeurig gebeurt. Je hebt dus best wat power in huis met de Oppo Find X2 Lite.

We houden misschien een beetje vast aan het verleden, maar het is toch wel erg prettig dat het toestel een aansluiting heeft voor 3,5mm-plugs. Hoewel je er misschien niet iedere dag gebruik van maakt, is het fijn om te weten dat de aansluiting aanwezig is als dat nodig is. Gecombinerd met het grote scherm kun je ook in de trein genieten van je mediacontent, zonder storende bluetooth-verbindingen en zonder je medereizigers te storen.

Minpunten van de Oppo Find X2 Lite

Helaas is er in de camera's van de Find X2 Lite geen optische beeldstabilisatie aanwezig. Met enkel elektronische beeldstabilisatie is de kans groot dat beelden iets schokkeriger vast worden gelegd dan gewenst. Een ander puntje van kritiek is het gemis van draadloos opladen. Gelukkig is er snellaadtechnologie aanwezig. Als laatste is het van belang om te melden dat de Oppo Find X2 Lite officieel geen certificering heeft voor water- of stofbestendigheid. Onder de kraan de Find X2 Lite schoonmaken raden we dus af.

Oppo Find X2 Lite reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Oppo Find X2 Lite review.

Tip: Vergelijk Oppo Find X2 Lite prijzen met abonnement vanaf € 16,50

Telefoons vergelijkbaar met de Oppo Find X2 Lite

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden