Vergelijk 2.623.179 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

OnePlus 8 Pro

Ontdek hier alles over de OnePlus 8 Pro: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties

Informatie over de OnePlus 8 Pro

OnePlus is een eigenzinngie smartphoneproducent uit China. Dat bedoelen we dan op de best mogelijke manier. OnePlus pakt dingen net wat anders aan dan andere fabrikanten. Zo heeft OnePlus niet alleen een eigen skin om over Android heen te leggen, maar een dieper aangepast besturingssysteem genaamd OxygenOS. Inmiddels is OnePlus alweer een jaar of 6 bezig met de smartphoneproductie en ondanks die korte tijdspanne zijn er al een paar mooie parels van de band komen rollen. Zo ook de OnePlus 8 Pro. De OnePlus 8 Pro is in het begin van 2020 de alleskunner van het bedrijf. Het device voor de fanboys dat laat zien waar OnePlus toe in staat is. Voor een wat goedkoper toestel met een vergelijkbare ervaring kun je een kijkje nemen bij de OnePlus 8.

De OnePlus 8 Pro is een volledig uitgeruste smartphone, voorzien van alle toeters en bellen. Voor het eerst in haar relatief korte geschiedenis heeft OnePlus een toestel voorzien van de mogelijkheid tot draadloos opladen. Dat heeft OnePlus ook meteen stevig aangepakt, je kunt namelijk opladen met een piekvermogen van 30W. Dat klinkt als een abstract getal maar het is best fors. Het toestel tikt op een Snapdragon 865, volledig voorzien van alle verbindingsmogelijkheden. Zo kun je verbinding maken via Wi-Fi 6 en 5G. Verzengend snelle verbindingen voor een eveneens rappe processor.

Belangrijkste specificaties van de OnePlus 8 Pro

  • 6,78 inch oledpaneel met een 120Hz verversingssnelheid
  • Snapdragon 865-processor, geholpen door minimaal 8GB werkgeheugen
  • Dubbele 48-megapixelcamera, 120 graden groothoeklens, 8-megapixeltelelens en een 5-megapixelkleurenfiltercamera
  • 4510 mAh accucapaciteit, supersnel oplaadbaar en snel draadloos oplaadbaar
  • Android 10, met OxygenOS 10.5

Pluspunten van de OnePlus 8 Pro

Het scherm van de OnePlus 8 Pro is één van de grootste pluspunten van het toestel. Om te beginnen is het vrij fors. Met een diagonaal van 6,78 inch past het nog net in onze grootste broekzak. Gelukkig heeft het scherm een QHD+-resolutie om het scherp te houden. Daarnaast heeft het oledpaneel een verversingssnelheid van 120Hz, dat wil zeggen dat de pixels zich 120 keer per seconde vernieuwen. Dat levert een hele soepel ervaring op in games, tijdens het scrollen en, dankzij de MEMC-chip, ook tijdens het kijken van bijvoorbeeld YouTube-video's.

De camera was nooit het allersterkste punt van OnePlus-smartphones. Daar is veel in veranderd de afgelopen jaren en in de OnePlus 8 Pro hebben ze gehoor gegevens aan de oproepen van de OnePlus-community om de camera nog nét dat beetje beter te maken. Naast dat de camera's beter presteren zijn het er ook simpelweg meer. Samen maken de camera's mooie plaatjes en strakke filmpjes.

Minpunten van de OnePlus 8 Pro

Wat we helaas bij steeds meer fabrikanten zien, is dat het langzaam maar zeker bij minder telefoons mogelijk is om het opslaggeheugen uit te breiden met een micro-sdgeheugenkaartje. Bij de OnePlus 8 Pro is dat helaas ook zo. Mocht het geheugen ooit vol zitten, dan zou je over moeten stappen naar een nieuwe smartphone of flink aan het opschonen moeten gaan. Gelukkig heeft zelfs de voordeligste variant van de OnePlus 8 Pro 128GB en duurt het wel even voordat dat vol is.

OnePlus 8 Pro reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je OnePlus 8 Pro review.

Tip: Vergelijk OnePlus 8 Pro prijzen met abonnement vanaf € 37,00

Telefoons vergelijkbaar met de OnePlus 8 Pro

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden