Vergelijk 2.506.135 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

OnePlus 5

Ontdek hier alles over de OnePlus 5 (6 GB/ 64 GB): vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
De OnePlus 5 is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de OnePlus 5

De OnePlus is een elegante smartphone met veel power in huis. Het toestel wordt ook wel de Android-versie van de iPhone genoemd vanwege zijn vergelijkbare ontwerp en camerafuncties. Onder de motorkap van de OnePlus 5 ligt de razendsnelle Snapdragon 835-chipset. Deze variant van de smartphone heeft verder 6 GB werkgeheugen en 64 GB opslaggeheugen in huis. Verder voorziet een 3300 mAh de OnePlus 5 van de benodigde energie.

De OnePlus 5 beschikt over een 5,5-inch-OLED-beeldscherm met dunne schermranden. Dit scherm heeft een Full HD-resolutie. Daarmee is het scherm scherp en energiezuinig, maar niet zo scherp als het beeldscherm van bijvoorbeeld de Galaxy S8. De smartphone draait op Android 7.1 Nougat met Oxygen OS en beschikt over een dubbele camera achterop. Met twee sensoren wordt optisch zoomen en het toevoegen van de zogenaamde bokeh-effecten aan foto's erg eenvoudig. Het toestel is voorzien van Bluetooth 5.0 en een USB type-C-aansluiting; daarmee is het toestel voorzien van de nieuwste technologieën.

Belangrijkste OnePlus 5 specificaties

  • Snapdragon 835-chipset met 6 GB werkgeheugen
  • 64 GB opslaggeheugen
  • Dubbele camera achterop, bestaande uit 16- en 20-megapixelcamera
  • Android 7.1 Nougat met Oxygen OS
  • Bluetooth 5.0 en USB type-C-aansluiting
  • 3300 mAh batterij

Pluspunten OnePlus 5

De OnePlus 5 is erg compleet met zijn hoogwaardige hardware onder de motorkap. Het toestel kan zich meten met smartphones zoals de Galaxy S8 en iPhone 7, maar levert deze prestaties tegen een flink lager prijskaartje. Tevens hebben beide uitvoeringen van de OnePlus 5 een flinke hoeveelheid werkgeheugen onder de motorkap. Met 6 GB werkgeheugen krijg je meer dan voldoende geheugen om meerdere applicaties tegelijkertijd naast elkaar te draaien. Android 7.1 Nougat beschikt over de zogenaamde splitscreen-modus; daarmee kun je meerdere vensters naast elkaar openen.

De camera's achterop de OnePlus 5 zorgen voor prachtige plaatjes. Er kan worden ingezoomd en ook het toevoegen van bokeh-effecten worden een eitje. Video's schiet je met de OnePlus 5 op 4K-formaat, waardoor ook bewegende beelden er haarscherp uitzien. Onder de motorkap van het toestel ligt een razendsnelle chipset. Daarmee is het draaien van recente grafische games geen enkel probleem. Met een batterij van 3300 mAh kun je de OnePlus 5 gerust een volle dag gebruiken. Verder beschikt de smartphone over een USB type-C-aansluiting en de nieuwste versie van Bluetooth 5.0.

Minpunten OnePlus 5

De OnePlus 5 biedt heel veel waar voor zijn geld. Met de krachtige hardware en uitstekende camera's schiet je prachtige foto's. Ook het draaien van zware apps is geen enkel probleem voor dit pronkstuk van de Chinese fabrikant OnePlus. Op de hardware valt eigenlijk weinig aan te merken. Als we dan toch iets moeten noemen, is het wel het Full HD-beeldscherm; voor VR-toepassingen had een hogere resolutie wel fijn geweest. Een Full HD-beeldscherm gebruikt echter minder energie dan zijn scherpere soortgenoten en dat zorgt ervoor dat de OnePlus 5 langer is te gebruiken op een enkele lading.

OnePlus 5 reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je OnePlus 5 review.

Telefoons vergelijkbaar met de OnePlus 5

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden