Vergelijk 2.522.640 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Nokia N8

Ontdek hier alles over de Nokia N8 (N8-00): vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
De Nokia N8 is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de Nokia N8

De Nokia N8 is hét nieuwe toptoestel van Nokia. Het is één van de meest veelzijdige smartphones die Nokia tot nu toe op de markt heeft gebracht. Het toestel beschikt over een 3.5 inch touchscreen, snel internet en draait op het nieuwste besturingssysteem van Nokia, Symbian^3. Waar het toestel zich echter echt mee onderscheid van zijn concurrenten is de camera met liefst 12 megapixels.

Nokia N8 zilver

Design & touchscreen

De Nokia N8 is een dun toestel (13mm dik) en verkrijgbaar in de kleuren zwart, zilver, oranje, blauw en groen. Alle widgets en applicaties zijn te besturen door middel van het touchscreen. Dit 3,5 inch capacitive aanraakscherm heeft een resolutie van 360 x 640 pixels en 16 miljoen kleuren. Dankzij het Symbian^3 besturingssysteem is multi-touch mogelijk evenals flick scrolling en pinch-zooming. Het design blinkt uit door zijn eenvoud: geen poespas, wel een prima touchscreen!

12 megapixel camera

De Nokia N8 is het eerste toestel van Nokia met een 12MP camera, waarmee foto's en video's in HD-kwaliteit worden afgeleverd. De Xenon-flits maakt het mogelijk om duidelijke foto's te maken in het donker. Op de voorzijde van het toestel vind je een tweede camera die gebruikt kan worden voor videobellen. De 720p video's (25 frames per seconde) die je met deze 12 megapixel camera maakt zijn van de hoogste kwaliteit. Zij kunnen bewerkt worden met het speciale videobewerkingsprogramma dat voorgeïnstalleerd is op de Nokia N8. Overige camerafuncties zijn gezichtsherkenning, geo-tagging, autofocus en de self-timer. Een behoorlijk pakket aan camerafuncties dus.

Nokia N8

Internet en multimedia

De Nokia N8 heeft een volledige internetconnectiviteit wat wil zeggen dat je altijd en overal via je mobiel op het internet kan met een supersnelle verbinding. Zowel via WiFi-netwerken als op het 3G-netwerk. Ook zijn standaardfuncties als een MP3-speler, Bluetooth en FM-radio aanwezig. Social networking is automatisch geïntegreerd in de N8, zodat je onder andere jouw gemaakte video's - nadat je ze bewerkt hebt - direct kun delen met je vrienden op websites als Facebook en Twitter. Daarnaast kun je via de Ovi Store toegang krijgen tot televisie-programma's, zodat je jouw favoriete shows nog eens rustig terug kunt kijken op jouw handset.

NavigatiesOvi Mapsysteem

Een groot voordeel aan de Nokia N8 is dat je hem ook als navigatiesysteem kan gebruiken. Met het aanwezige A-GPS en en het gratis te downloaden Ovi Maps, Nokia's eigen navigatieprogramma, raak je nooit meer de weg kwijt. Met de aanschaf van de Nokia N8 is een apart navigatiesysteem dus overbodig.

Het is duidelijk dat de Nokia met deze Nokia N8 hoge ogen gaat gooien. Er is weinig aan te merken op dit toestel en de 12 megapixel camera is natuurlijk om je vingers bij af te likken. Met o.a. de fotobewerkingsprogramma's en de social network-integratie legt Nokia bovendien de macht in jouw handen: Connect. Create. Entertain.

Tenslotte nog een filmpje waarin de Nokia N8 aan je wordt voorgesteld:

Nokia N8 reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Nokia N8 review.

Telefoons vergelijkbaar met de Nokia N8

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden