Vergelijk 2.522.640 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Nokia Lumia 900

Ontdek hier alles over de Nokia Lumia 900: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
(4 reviews )
De Nokia Lumia 900 is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de Nokia Lumia 900

De Nokia Lumia 900 is een high-end Windows Phone 7 Mango-toestel, maar stiekem ook gewoon een grotere versie van de Nokia Lumia 800. Waar dat toestel het moest doen met een 3,7 inch scherm, heeft de Lumia 900 een helder AMOLED-scherm van maarliefst 4,3 inch. De Lumia 900 is daarnaast voorzien van een strak en hip design verkrijgbaar in verschillende kleuren, en heeft 16GB aan opslagruimte.

Belangrijkste kenmerken Nokia Lumia 900 

  • 4,3 inch ClearBlack AMOLED scherm
  • 1,4 GHz Qualcomm Snapdragon processor
  • Loopt op Windows Phone 7.5 Mango
  • Carl Zeiss 8 megapixel camera
  • Behuizing van polycarbonaat
  • Voorzien van 4G-antenne voor supersnel internet (ondersteunt niet alle Nederlandse netwerken)

Voor wie is de Nokia Lumia 900?

De Lumia 900 is bij uitstek geschikt voor mensen die optimaal gebruik willen maken van Windows Phone, maar een Lumia 800 aan de kleine kant vinden. Met de strakke, kwalitatief goede behuizing richt Nokia meer op de jongere doelgroep. Ook de naadloze integratie van sociale media als Facebook en Twitter dragen daaraan bij.

Pluspunten van de Nokia Lumia 900

Het scherm van de Lumia 900 is natuurlijk het pronkstuk van de telefoon. Nokia heeft het net als bij de Lumia 800 het scherm iets boven de behuizing laten uitsteken, waardoor het lijkt alsof het scherm boven het toestel zweeft. Daarmee is het ook vatbaarder voor krassen als je de Lumia 900 op tafel legt, maar daar heeft Nokia wat op gevonden. Het scherm is voorzien van Gorilla Glass, wat betekent dat het steviger en krasvaster is dan gewone schermen. Het beeldscherm biedt een uitstekend zicht op de Live Tile-menu's van Windows Phone. 

Nokia Lumia 900

Daarmee komen we aan op het tweede pluspunt van de Nokia Lumia 900. Windows Phone. Het mobiele besturingssysteem van Microsoft heeft inmiddels meer dan 100.000 apps in de appstore en heeft de meeste kinderziektes van zich afgeschud. De 'Live Tiles' geven de voor jou belangrijkste functies overzichtelijk weer. Standaard is de Nokia bijvoorbeeld uitgerust met navigatie-app Nokia Drive.

Tenslotte is de Nokia Lumia 900 uitgerust met een 8 megapixel camera. Nokia heeft de camera verder een lens van Carl Zeiss meegegeven, wat in combinatie met de 8 megapixel sensor voor scherpe, hoge resolutie foto's moet gaan zorgen. 

Minpunten van Nokia Lumia 900

De Lumia 900 is al bijna gedateerd op het moment dat hij uitkomt. Dat ligt niet aan Nokia, maar aan de enorme concurrentie op de markt. Met zijn 1.4 GHz processor kan de Lumia 900 nauwelijks meekomen met de quadcores in de laatste toestellen van HTC en Samsung. Gelukkig springt Windows Phone zuinig om met de rekenkracht en is het toestel allerminst traag. 

Windows Phone is tegelijkertijd wel de oorzaak van de achterstand. Het besturingssysteem van Microsoft biedt geen ondersteuning voor dual- of quad-core processors. Hetzelfde verhaal gaat op bij de schermresolutie. Windows Phone ondersteunt twee resoluties: 320 bij 480 pixels en 480 bij 800. De Lumia 900 kan daardoor niet tippen aan de hogeresolutieschermen van de concurrentie. 

Nokia Lumia 900 Cyan

Nokia Lumia 900 reviews

Onze bezoekers geven de Nokia Lumia 900 een gemiddelde beoordeling van 8,3.
Bekijk Nokia Lumia 900 reviews of schrijf zelf een review.

GSMinfo.nl review (augustus 2012) door
Nokia bracht deze zomer de Lumia 900 naar Nederland, het nieuwe vlaggenschip van Nokia's Windows Phone 7-toestellen. Maar weet Nokia's nieuwste ons net zo prettig te verrassend als de Lumia 800? Nokia Lumia 900 review
(juli 2012)

Pluspunten:

Kwaliteit van de speakers is erg goed
Kleurrijke vormgeving
Helder scherm
Het metro interface
Verrassend snel
De sterke buitenkant, laten vallen is geen probleem
Goede camera

In het algemeen een erg fijn toestel. De icoontjes zijn groot, systeem is snel en camera maakt goede foto's. Een flinke verbetering ten opzichte van mijn iPhone 4. En dat voor een hoop minder geld.

Minpunten:

Scherm is gevoelig voor vingerafdrukken
De hold knop wil nog wel eens in je broek afgaan. Al heb ik daar nog niet echt problemen mee gehad.
(juli 2012)

Pluspunten:

Bijna alles, eindelijk een toestel dat gemaakt is voor gemiddelde mensen zoals ik!

Makkelijk in gebruik, eenvoudig interface, snel, lange batterijduur, veel apps van zowel Windows Phone als Nokia, goede camera, Nokia Drive werkt perfect, draadloze hotspot, voice command werkt als een trein, een mooie uitstraling en een fantastische integratie tussen de apps en je Microsoft Skydrive account. Het hebben van Microsoft Office op je telefoon als toevoeging op SKydrive is ook helemaal goed.

Dit toestel maakt telefoons van Android, Apple en Blackberry ouderwets.

Sommige mensen zien het toestel graag met Windows Phone 8, maar ik heb liever een toestel met Windows 7 waarin enkele features van Windows 8 in zitten (zoals in de update 7.8 die voor de Lumia 900 komt)om de algemene ervaring van de snelheid en bruikbaarheid te behouden in plaats van een zeer uitgebreide feature lijst waardoor de telefoon niet optimaal gebruikt kan worden. Ook lijkt het me waarschijnlijk dat Windows 8 in het begin vol met bugs zit. Dus ik raad de Lumia 900 ten zeerste aan!

Minpunten:

Wat ik graag gezien had:

Dat het toestel uit zou gaan als ie opgeladen wordt

Dat ik het toestel op bepaalde dagen aan en uit kan zetten op bepaalde tijden om de accu te sparen

Deze puntjes zijn echter miniem, vandaar de 10 die ik geef in plaats van een 9

Telefoons vergelijkbaar met de Nokia Lumia 900

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden