Vergelijk 2.751.472 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Nokia Lumia 830

Ontdek hier alles over de Nokia Lumia 830: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
De Nokia Lumia 830 is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de Nokia Lumia 830

De Nokia Lumia 830 is een Windows Phone die de focus legt op de camerakwaliteiten. Het is de opvolger van de Nokia Lumia 820. De 10 megapixel camera op deze Lumia, gecombineerd met de PureView-lens, zorgt voor een altijd perfecte foto. Wel of geen licht, tegenlicht, bewegend beeld, het maakt allemaal weinig uit. De Nokia Lumia 830 kan het allemaal moeiteloos vastleggen. Dat heeft niet alleen te maken met de PureView-lens, maar ook met de geavanceerde ingebouwde ondersteuning voor draadloos opladen.

Belangrijkste Nokia Lumia 830 specificaties

  • 5 inch IPS LCD-scherm met HD-resolutie van 720x1280 pixels
  • 1,2 GHz quad-core processor, 1 GB werkgeheugen
  • 10-megapixelcamera met PureView-lens achterop, 0,9-megapixelcamera voorop
  • Loopt op Windows Phone 8.1 met Lumia Denim-update
  • 16 GB opslagruimte ingebouwd, uitbreidbaar met microSD-geheugenkaart
  • Ondersteuning voor draadloos laden ingebouwd

Nokia Lumia 830

Voor wie is de Nokia Lumia 830?

De Nokia Lumia 830 is gericht op mensen die een goede telefoon willen die veel dingen kan, maar bovenal goede foto's kan maken. Door de 10 megapixel camera en alle nieuwe technologie zijn de foto's die je met de Lumia 830 maakt altijd van hoge kwaliteit. Er zijn echter meer toestellen die goede foto's kunnen maken, maar de 830 combineert dat met een bijzonder acceptabele aanschafprijs en karrenvrachten aan andere mogelijkheden. De Lumia 830 kan bijvoorbeeld standaard draadloos opladen, daar hoef je geen speciale hoesjes voor te kopen. Verder biedt de telefoon alle mogelijkheden die horen bij een telefoon die is uitgerust met Windows Phone 8.1.

Pluspunten van de Nokia Lumia 830

Het grootste pluspunt is natuurlijk de camera van 10 megapixel. Nokia heeft zich de afgelopen jaren bekwaamd in het maken van goede camera's in smartphones, en de Lumia 830 profiteert daarvan. De lenzen en sensors van Nokia behoren tot het beste dat er in smartphoneland te krijgen is. Omdat de Lumia 830 in het middensegment valt krijg je niet het beste dat Nokia te bieden heeft. Desalniettemin hoef je niet bang te zijn dat je slechte foto's gaat maken met deze camera.

Een ander pluspunt is Windows Phone 8. Het besturingssysteem van Microsoft voor mobiele telefoons zit uiterst eenvoudig in elkaar. Zelfs beginnende gebruikers zullen weinig moeite hebben met het bedienen van de Lumia 830, omdat het allemaal zo intuïtief werkt. Het systeem heeft ook wel wat weg van Windows 8, dus zodra je daarmee overweg kan, is Windows Phone 8 een peuleschil.

Minpunten van de Nokia Lumia 830

Echte minpunten heeft de Nokia Lumia 830 niet. De telefoon was completer geweest als Nokia had gekozen voor een hogere resolutie bij het 5 inch scherm. Nu heb je relatief veel schermoppervlakte, maar niet de pixels om een messcherp beeld weer te geven. Al moet dat ook in perspectief worden gezet. De net iets minder dan 300 pixels per inch zijn nauwelijks nog te onderscheiden met het blote oog. Alleen voor de puristen van echt belang dus.

Nokia Lumia 830 reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Nokia Lumia 830 review.

Telefoons vergelijkbaar met de Nokia Lumia 830

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden