Vergelijk 2.694.849 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Nokia Lumia 720

Ontdek hier alles over de Nokia Lumia 720: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
De Nokia Lumia 720 is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de Nokia Lumia 720

De Nokia Lumia 720 is een telefoon uit het middensegment met een groot voordeel: Windows Phone 8. Waar veel andere telefoons uit deze prijsklasse op Android draaien, heeft deze Lumia de beschikking over Microsofts nieuwste mobiele besturingssysteem, dat uitstekend loopt op goedkopere modellen. Door de krachtige 1 GHz dual-core processor ben je ervan verzekerd dat apps snel opstarten en soepel lopen. Nokia levert bovendien haar Lumia’s met een sloot aan extra apps, waaronder het extreem handige navigatieprogramma Nokia Drive. De Nokia Lumia 720 is de grotere broer van de Nokia Lumia 520.

Belangrijkste kenmerken van de Nokia Lumia 720

  • 4,3 inch touchscreen
  • 1 GHz dual-core processor
  • 6.7 megapixel camera met extra lichtgevoelige sensor
  • Voorzien van 8GB interne opslagruimte, uitbreidbaar met microSD-geheugenkaarten
  • Loopt op Windows Phone 8, met handige Nokia-apps zoals Nokia Drive

Voor wie is de Nokia Lumia 720?

De Nokia Lumia 720 is uitstekend geschikt voor mensen die Windows Phone 8 willen ontdekken. Ook consumenten die een niet al te ingewikkelde telefoon willen, zouden een Lumia 720 moeten overwegen. Windows Phone is niet alleen beeldschoon, het is ook nog eens heel gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Bovendien completeert Nokia de telefoon door een aantal essentiële apps mee te leveren. We noemen bijvoorbeeld Nokia Drive, het volledige navigatieprogramma van de Finse telefoonbouwer. Ook heeft Nokia zoals gebruikelijk veel geïnvesteerd in de ingebouwde camera. Gevolg: enthousiaste amateur-fotografen kunnen goed hun ei kwijt met de Lumia 720.

Nokia Lumia 720

Pluspunten van de Nokia Lumia 720

De Nokia Lumia 720 is voorzien van Windows Phone 8. Dat is al een enorm voordeel op zich. Met het nieuwste besturingssysteem ben je verzekerd van de continue aandacht en voortrekkerij van ontwerper Microsoft. Daar komt nog eens bij dat de gebruikersvriendelijkheid van Windows Phone 8 op een hoog niveau ligt. Nokia heeft bovendien met City Lens en Nokia Drive twee zeer handige apps die de multifunctionaliteit van de telefoon alleen maar uitbreiden. Kiezen voor de Lumia 720 is kiezen voor uitstekende software

De Lumia 720 heeft, naast de goede software, zoals gebruikelijk een goede camera. Het is een van de kenmerkende eigenschappen van de Lumia-serie en de 720 is geen uitzondering. Met 6.7 megapixels staat hij niet bovenaan de markt, maar je zal weinig toestellen vinden die van eenzelfde prijspeil zijn en een betere camera hebben. Nokia heeft bovendien de sensor zo aangepast dat hij meer licht opvangt, en dus heldere foto's maakt in situaties met weinig licht. Ook is de Lumia 720 natuurlijk uitgerust met een Carl Zeiss-lens, een van de beste lenzen die in mobiele telefoons worden ingebouwd.

Minpunten van de Nokia Lumia 720

Je kan nog zo'n goede camera hebben, als je scherm niet zo'n hoge resolutie heeft komen je foto's in eerste instantie minder tot zijn recht. Dat manco heeft ook de Lumia 720. Met een resolutie van 480 bij 800 pixels is het aantal pixels per inch bij een scherm van 4.3 inch niet echt indrukwekkend. Gelukkig kan je de foto's ook makkelijk delen, op je computer zetten of gewoon printen, om de volledige kwaliteit van de camera te benutten.

Nokia Lumia 720 reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Nokia Lumia 720 review.

Telefoons vergelijkbaar met de Nokia Lumia 720

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden