Vergelijk 2.474.181 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Nokia Lumia 520

Ontdek hier alles over de Nokia Lumia 520: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
(9 reviews )
De Nokia Lumia 520 is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de Nokia Lumia 520

De Nokia Lumia 520 is het nieuwe Windows Phone 8-budgetmodel van Nokia. Nou ja, met ‘budget’ doen we de telefoon misschien wat tekort. Hij heeft immers wel een 4 inch touchscreen en een 1 GHz dual-core cpu aan boord, met 8 GB intern geheugen bovendien. Het is dus zeker geen straf om rond te lopen met deze Lumia 520. Doordat de telefoon met Windows Phone 8 is uitgerust, heb je ook nog eens het nieuwste mobiele besturingssysteem van Microsoft onder je hoede. De Lumia 520 is het kleine broertje van de Nokia Lumia 720.

Belangrijkste kenmerken van de Nokia Lumia 520

  • 4 inch touchscreen
  • 1 GHz dual-core processor, 512 MB RAM-geheugen
  • Voorzien van 8GB interne opslagruimte
  • Loopt op Windows Phone 8: met handige apps als Nokia Drive en City Lens!

Voor wie is de Nokia Lumia 520?

De Nokia Lumia 520 is een interessant toestel voor mensen die wel gebruik willen maken van alle geneugten van Windows Phone 8 maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. Nog niet eerder kreeg je zoveel Windows Phone voor zo weinig geld. Komt ook nog bij dat Nokia bij zijn WP8-toestellen een boel interessante software meelevert. Denk bijvoorbeeld aan Nokia Drive, Nokia City Lens en nog veel meer. Alleszins een complete telefoon, voor een veelzijdige gebruiker.

Nokia Lumia 520

Pluspunten van de Nokia Lumia 520

Zoals we gewend zijn van de Nokia-toestellen uit de Lumia-serie komt de Lumia 520 beschikbaar in een wilde variëteit aan kleuren, vijf in totaal. De kekke kleurtjes zijn natuurlijk leuk, maar nog leuker is de goede camera waarmee de Lumia 520 is uitgerust, zeker voor deze prijsklasse. Ook dat zijn we van Nokia gewend. De 5 megapixelcamera zorgt ervoor dat je Lumia niet alleen prachtig foto's kan maken, je kan ook nog eens in HD filmen, met 720p-resolutie.

Een ander pluspunt van de Lumia 520 is de software. Nokia levert bijvoorbeeld alle foto-software mee die Nokia Lumia 920-gebruikers ook hebben. Ook zit een volledige navigatie-app in de telefoon geïntregreerd, inclusief offline kaarten zodat je doodeenvoudig in het buitenland ervan gebruik kan maken zonder tegen enorme kosten op te lopen.

Minpunten van de Nokia Lumia 520

Een duidelijk minpunt is natuurlijk het gebrek aan power. Met een 1 GHz dual-core processor heb je niet bepaald een rekenmonster in je telefoon zitten. In de praktijk zal het allemaal reuze meevallen, want Windows Phone 8 heeft talloze optimalisaties voor minder snelle processoren, maar het blijft toch qua snelheid achter bij de betere processoren.

Nokia Lumia 520 reviews

Onze bezoekers geven de Nokia Lumia 520 een gemiddelde beoordeling van 8,6.
Bekijk Nokia Lumia 520 reviews of schrijf zelf een review.

(mei 2016)

Pluspunten:

makkelijk liggen in de hand

Minpunten:

weinig of geen bereik op kleine kanalen
(november 2015)

Pluspunten:

Fijn telefoontje met een klein budget! Erg snel en ligt fijn in de hand.

Minpunten:

Scherm ging erg snel kapot waardoor er een klein scheurtje in kwam, doet gelijk het touch screen het niet meer! Een front camera heb ik niet gemist wel een flitser aan de achterkant.

Wanneer je een provider hebt waar je constant moet roamen zou ik niet voor deze telefoon kiezen, vaak geen bereik doordat hij de instellingen weer terug zette..

Heb nu een andere telefoon gekocht en er spijt van.. volgende keer koop ik weer een nokia met een stevig hoesje.

Telefoons vergelijkbaar met de Nokia Lumia 520

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden