Vergelijk 2.468.268 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Nokia Lumia 1320

Ontdek hier alles over de Nokia Lumia 1320: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
De Nokia Lumia 1320 is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de Nokia Lumia 1320

De Nokia Lumia 1320 biedt alle gemakken van een lekker groot scherm, maar dan voor een veel lagere prijs. Deze Windows Phone is de goedkopere versie van de Lumia 1520. Beide toestellen hebben een flink touchscreen, maar de Lumia 1320 heeft 'slechts' een 5-megapixelcamera en een wat minder krachtige processor. Toch is de Nokia Lumia 1320 nog altijd een uitstekende smartphone om video's op te kijken of om mee op internet te surfen: dat gaat met zo'n groot scherm een stuk prettiger. Bovendien beschikt de Lumia 1320 ook over Nokia's handige meegeleverde apps: je krijgt bijvoorbeeld wereldwijde navigatie met HERE Drive. 

Belangrijkste kenmerken van de Nokia Lumia 1320

  • 6 inch scherm met HD-resolutie van 720p
  • Loopt op Windows Phone 8, inclusief Nokia-apps als HERE Drive+ en Nokia Camera
  • 5 megapixel camera achterop, VGA-camera voorop
  • 8 GB opslagruimte, uitbreidbaar met microSD-geheugenkaarten

Nokia Lumia 1320

Voor wie is de Nokia Lumia 1320?

De Nokia Lumia 1320 is gericht op een breed publiek. Mensen die de hele dag aan hun smartphone gekluisterd zijn, maken met de 1320 geen verkeerde keuze. Door het grote scherm en de eenvoud van Windows Phone 8 is het toestel zeer overzichtelijk. Verstokte videoliefhebbers zijn overigens ook gebaat bij de Lumia 1320. Daarnaast kunnen senioren die liever geen speciale seniorentelefoon willen terecht bij de Nokia. Niet alleen kan alles gemakkelijk worden uitvergroot op het grote scherm, ook Windows Phone 8 draagt met zijn eenvoud bij aan de geschiktheid voor beginnende smartphone-gebruikers.

Pluspunten van de Nokia Lumia 1320

Het grootste pluspunt (letterlijk) is natuurlijk het grote 6 inch 720p HD-scherm. Daarmee heeft het toestel een belangrijke troef in handen, want naast de duurdere Nokia Lumia 1520 was er nog geen Windows Phone met zo'n groot scherm. Zo'n groot scherm leent zich niet alleen voor het bekijken van video's, ook andere apps en toepassingen worden een stuk overzichtelijker als je meer ruimte hebt om informatie weer te geven. Denk daarbij aan zaken als websites, nieuwsapps, emails en lange WhatsApp-gesprekken.

Een ander pluspunt is dat Nokia met de ondersteuning voor 4G (LTE) ervoor heeft gezorgd dat je internetverbinding op je telefoon razendsnel is, ook als je niet thuis via je wifi-verbindinding aan het wereldwijde web hangt. Niets is voor een smartphone-gebruiker zo irritant als een trage internetverbinding waardoor Google Maps, die ene Instragram-foto of je Twitter-timeline maar niet wil laden. Met LTE is dat gelukkig verleden tijd.

Als laatste pluspunt noemen we de prijs. Nokia staat niet zoals Chinese fabrikanten bekend om hun scherpe prijzen voor toestellen maar van dit model kan je toch moeilijk zeggen dat hij duur is. De prijs/kwaliteitverhouding is prima en je krijgt dus heel veel telefoon terug voor een relatief gering bedrag.

Minpunten van de Nokia Lumia 1320

Voor een toestel met zo'n groot scherm verwacht je dat je ook goede foto's kan maken om op dat scherm weer te geven. Helaas heeft Nokia de Lumia 1320 uitgerust met een 5 megapixel camera. Dat lijkt misschien wat krap bemeten, en dat is het ook. Het was verstandiger geweest tenminste een 8 megapixel camera te implementeren. Nu is het verschil met de 20.7 megapixel camera in de Lumia 1520 wel heel groot.

Nokia Lumia 1320 reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Nokia Lumia 1320 review.

Telefoons vergelijkbaar met de Nokia Lumia 1320

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden