Vergelijk 3.298.608 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Nokia E72

Ontdek hier alles over de Nokia E72: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
(9 reviews )
Deze telefoon is niet langer te koop. Er zijn nog wel Nokia E72 accessoires.

Informatie over de Nokia E72

De Nokia E72 is een echte zakelijke alleskunner. Deze smartphone is de opvolger van de Nokia E71 en lijkt qua design dan ook veel op deze telefoon. Wel komt de E72 met een flink aantal verbeteringen: zo is hij nu voorzien van een 5 megapixel camera en heeft hij een betere ondersteuning voor snel internet. Ook is er het digitale kompas, waardoor GPS navigatie met Nokia Maps nóg makkelijker werkt.
Oud en vertrouwd zijn natuurlijk het QWERTY-toetsenbord, de Symbian interface en bekende specificaties als een muziekspeler, Bluetooth, WiFi en een FM-radio.

Het uiterlijk

De Nokia E72 lijkt qua uiterlijk sterk op zijn voorganger, de Nokia E71. Het design oogt zeer elegant en straalt stijl uit, iets wat de zakelijke gebruiker zeker niet zal misstaan. Bovendien heeft Nokia de telefoon behoorlijk compact weten te houden, wat je in de onderstaande video goed kunt zien.

Natuurlijk moet aan het uiterlijk van de E72 het QWERTY-toetsenbord als eerst genoemd worden. Dit toetsenbord werkt zéér goed en vooral erg snel. Hij is bovendien prima met één hand te besturen. Verder moeten we ook de 'navi key' noemen, de grote knop tussen het 2,4 inch scherm en het QWERTY-toetsenbord. Deze knop werkt als een soort muis en is dus erg handig bij het gebruik van internet.

De Nokia is in de kleuren zwart, grijs en bruin leverbaar. In deze video zie je goed hoe compact de Nokia E72 is.

Connectiviteit

Net als de E71 beschikt de Nokia E72 over UMTS/HSDPA internet, maar wel een stuk sneller! Deze netwerken kunnen nu namelijk downloadsnelheden tot wel 10.2 MBPS aan. Snel downloaden op een mobieltje met deze telefoon wordt dus werkelijkheid, zodat je binnen enkele seconde een nieuw nummer erop hebt staan.

Ook beschikt de E72 over WiFi, waarmee gemakkelijk een draadloze verbinding tot stand gebracht kan worden.

Dit is erg handig wanneer je thuis of op kantoor werkt, omdat het immers gratis en sneller is. Ook zijn er zogeheten 'hotspots' in opkomst, bekende plaatsen (stations, vliegvelden etc.) waar WiFi tegen een kleine betaling beschikbaar is.

Andere verbindingen die de E72 ondersteunt, zijn bluetooth en USB.

Multimedia

De 5 megapixel camera van de Nokia E72 maakt foto's van prima kwaliteit. Bovendien kun je ook goede foto's in het donker maken, aangezien de telefoon een flitser aan boord heeft. Verder wordt ook het opnemen van video's ondersteund en is er een tweede camera aan de voorzijde aanwezig die videobellen mogelijk maakt.

Naar muziek luisteren of een filmpje kijken is een waar genot op de Nokia E72. Gelukkig beschikt het toestel nu wel over een standaard 3.5mm audio aansluiting, zodat je je favoriete oordopjes erop kunt aansluiten. Bovendien is het geheugen van de telefoon uitbreidbaar tot maar liefst 16GB, zodat je al je favoriete media erop kwijt kunt.

De Nokia E72 als navigatiesysteemOvi Maps

Met het gratis te downloaden Ovi Maps, Nokia's eigen navigatieprogramma, en het aanwezige A-GPS kan de Nokia E72 als navigatiesysteem. Door het aanschaffen van de Nokia E72 wordt een apart navigatiesysteem dus volledig overbodig gemaakt.

Zakelijk

Natuurlijk is de Nokia E72 vooral gericht op de zakelijke gebruiker. De telefoon is een zeer compleet E-mail en Messaging apparaat en ondersteunt onder meer Exchange, Yahoo Messenger Lotus Notes traveler, Google Talk en natuurlijk Microsoft Mobile Office. Met de Nokia E72 heb je dus alles in huis!

Nokia E72 reviews

Onze bezoekers geven de Nokia E72 een gemiddelde beoordeling van 7,9.
Bekijk Nokia E72 reviews of schrijf zelf een review.

(oktober 2012)

Pluspunten:

-batterij langzaam leeg
-makkelijk in omgang
-qwerty toetsenbord dat lekker typt
-camera beter dan de nokia c3
-voorcamer
a met een best goede kwaliteit
- msn app ziet er goed uit

Minpunten:

-internet is best irritant je ziet niet goed wanneer de wifi aan staat
(november 2011)

Pluspunten:

ik vind het een heerlijke telefoon
mooi
snel
toetsenbord makkelijk
moie foto's
batteriduur

Minpunten:

ik heb er geen

Telefoons vergelijkbaar met de Nokia E72

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden