Vergelijk 2.401.927 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Nokia E6

Ontdek hier alles over de Nokia E6 (E6-00): vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
(5 reviews )
Deze telefoon is niet langer te koop. Er zijn nog wel Nokia E6 accessoires.

Informatie over de Nokia E6

De Nokia E6 is een Symbian-smartphone met een touchscreen en een QWERTY-toetsenbord. Naast deze opvallende combinatie beschikt de E6 over een 8 megapixel camera, snel internet en een opvallend sterke batterij!

Nokia E6Vast toetsenbord + touchscreen

Met zijn toetsenbord heeft de Nokia E6 veel weg van de Nokia E72, zeker wat betreft uiterlijk. Er is echter ook een groot verschil: de E6 combineert een vast toetsenbord met een touchscreen, een tot op heden weinig vertoonde combinatie. Zo kun je én lekker snel typen én navigeren met het scherm, iets dat velen wellicht aanspreekt. Het 2.5 inch scherm heeft bovendien een verrassend hoge resolutie van 640 x 480 pixels.

Media: snel internet en 8 megapixel camera

De Nokia E6 ondersteunt 3G internet en dat is fijn, want snel! Gecombineerd met de verbeterde webbrowser van Symbian wordt internetten op je mobiel zo nog handiger. Het QWERTY-toetsenbord zorgt er bovendien dat je snel berichten kan typen, bijvoorbeeld een mail of een Facebook-update. De 8 megapixel camera is ook een eervolle vermelding waard: scherpe foto's en video's maken moet geen probleem zijn. Een tweede camera is ook aanwezig, om mee te videobellen.

Batterij en geheugen: opvallend goed

De batterij van de Nokia E6 heeft een capaciteit van 1500 mAh, opvallend goed voor subtop-smartphone als deze. De ware multimediamonster doen het met dezelfde capaciteit, wat betekent dat je lang met deze E6 kan doen, zonder hem op te laden. In cijfers: je hebt 880 minuten spreektijd en 744 uur standbytijd. Ook het interne geheugen is ruim bedeeld: je hebt 8 GB om bestanden (muziek, foto's, video's) op te slaan.

De Nokia E6 is een zeer interessante smartphone, door de combinatie van een vast toetsenbord en een touchscreen. Het toestel biedt verder voldoende multimediamogelijkheden en heeft een zeer sterke batterij.

Nokia E6 reviews

Onze bezoekers geven de Nokia E6 een gemiddelde beoordeling van 6,8.
Bekijk Nokia E6 reviews of schrijf zelf een review.

GSMinfo.nl review (juli 2011) door Niels Loeffen
Met de Nokia E6 brachten de Finnen onlangs een QWERTY-toestel met touchscreen uit. Voor velen is het de opvolger van de Nokia E72 of een verbeterde versie van de E5. GSMinfo.nl mocht het testen en bracht verslag uit van deze nieuw Nokia-smartphone. Nokia E6 review: Prima camera en simpel synchroniseren
(maart 2012)

Pluspunten:

Duidelijk overzicht menu
Uitstekende camera
Combinatie toetsenbord-touchscreen

Minpunten:

Batterij snel leeg !!
(januari 2012)

Pluspunten:

Je kan wel whatsappen
toetsenbord is erg fijn in combinatie met touchscreen
camera is goed
duidelijk menu
mailbox synchroniseren werkt goed

Minpunten:

soms is de batterijduur kort (1 dag bij veel gebruik)
geluid gaat niet altijd even hard
geen android, maar nog steeds die OVI (alhoewel ik benieuwd ben naar de telefoon als die op Nokia Belle draait)

Telefoons vergelijkbaar met de Nokia E6

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden