Vergelijk 2.679.755 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Nokia Asha 305

Ontdek hier alles over de Nokia Asha 305: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
Deze telefoon is niet langer te koop. Er zijn nog wel Nokia Asha 305 accessoires.

Informatie over de Nokia Asha 305

De Nokia Asha 305 is een eenvoudige dual-sim telefoon van Nokia. Hoewel de meeste klanten uiteindelijk zullen worden overgehaald door het prijskaartje, is dat niet de enige kwaliteit van de Asha 305. Deze telefoon ondersteunt twee sim-kaarten, alhoewel je ze niet tegelijkertijd zal kunnen gebruiken. De processor draait op een snelheid van 1 GHz. Dat is ook wel nodig, want Nokia heeft een hele nieuwe interface gebouwd op het S40-besturingssysteem. Het heet Asha Touch, en is geoptimaliseerd voor bediening met een touchscreen. Het interne geheugen is met 64 MB krap bemeten, maar dat is uit te breiden met een MicroSD-kaartje van maximaal 32 GB. De batterij zorgt ervoor dat je net als elke ouderwetse Nokia een dikke 500 uur zonder stopcontact kan.

Nokia Asha 305 dual-simBelangrijkste eigenschappen van de Asha 305

  • Dual-sim functionaliteit; twee simkaarten in 1 toestel
  • Asha Touch zorgt voor een toegangelijke, logische interface
  • 1 GHz processor; voldoende snelheid
  • 64 MB intern geheugen, uitbreidbaar met max. 32 GB via MicroSD

Voor wie is de Nokia Asha 305?

De Nokia Asha 305 is geschikt voor mensen die twee nummers hebben en daar nu nog twee telefoons voor rondslepen. Met de Asha 305 heb je voor twee nummers maar 1 telefoon nodig, en dus ook 1 oplader. Al heb je die sowieso niet al te vaak nodig, want je kan ruim 14 uur kletsen voordat de batterij er de brui aan geeft. De telefoon is daarnaast uiterst eenvoudig ingericht, met logische knoppen en niet al te veel verschillende opties, zodat ook de beginnende smartphonegebruiker er prima mee overweg kan. Deze Asha is daarmee een prima eerste stap als je nu nog een Nokia van een aantal jaar oud hebt.

Pluspunten van de Nokia Asha 305

Vaak ben je nog behoorlijk wat geld kwijt aan een telefoon die dual-SIM ondersteunt, maar de Asha 305 is verrassend goedkoop. Voor minder dan 100 euro haal je een telefoon in huis waar twee SIM-kaarten tegelijk in kunnen, die ook nog eens behoorlijk krachtig is. De 1 GHz processor in de Asha 305 is méér dan krachtig genoeg om al je applicaties soepel te laten lopen. Muziek, foto's, en verschillende apps zijn allemaal te vinden op je Asha.

Minpunten van de Nokia Asha 305

De telefoon is niet gemaakt voor internet, want ondersteuning voor 3G of WiFi ontbreekt. Wil je toch het internet op, dan zul je dat via het 2G-netwerk van je provider moeten doen. Dat is vaak tóch wat langzaam en ook nog eens relatief duur. Wil je wel het internet op met bijvoorbeeld WiFi? Kijk dan eens naar de Nokia Asha 306. Let op: die telefoon ondersteunt dan weer geen dual-sim.

Nokia Asha 305 reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Nokia Asha 305 review.

Telefoons vergelijkbaar met de Nokia Asha 305

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden