Vergelijk 2.624.593 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Nokia 800 Tough

Ontdek hier alles over de Nokia 800 Tough: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties

Informatie over de Nokia 800 Tough

Als je op zoek bent naar een telefoon die niet zomaar in duigen valt na een valpartij dan heeft Nokia iets in het aanbod opgenomen voor je. Het staat al in de naam, de Nokia 800 Tough is een zogeheten toughphone; een telefoon die ontworpen is om meer misbruik aan te kunnen dan het gemiddelde toestel. Dat kun je ook meteen zien wanneer je naar de Nokia 800 Tough kijkt. Van de stevige beugel aan de onderkant, tot de dikke rubberen rand om het toestel heen, tot de stevige schroeven op de achterkant; deze GSM zal overleven.

De Nokia 800 Tough is niet echt een GSM, maar ook niet echt een smartphone. Er zijn wel een aantal apps beschikbaar voor het toestel, maar lang niet alles. Toestellen indeze categorie worden ook wel featurephones genoemd. De Nokia 800 Tough heeft een paar mooie features, zoals de beschikking over 4G, een ijzersterke behuizing en een accu waar je U tegen zegt.

Belangrijkste specificaties van de Nokia 800 Tough

  • 2,4 inch QVGA lcd-display met 320 bij 240 pixels
  • 2 megapixel plaatjesschieter op de achterkant
  • 4G-functionaliteit, snel internet waar je ook bent
  • Dual-sim toughphone
  • Giga accuduur

Pluspunten van de Nokia 800 Tough

De accu in de Nokia 800 Tough heeft op papier geen indrukwekkende accucapaciteit, maar het toestel verbruikt veel minder stroom dan de gemiddelde smartphone. De Nokia 800 Tough hoeft geen groot beeldscherm aan te houden en het toestel hoeft zich ook niet voor te bereiden op intensieve apps. Het resultaat daarvan is dat de Nokia 800 Tough bijzonder lang vooruit kan. In de standby stand gaat het toestel ongeveer 34 dagen mee. Wanneer je het toestel gebruikt zullen er een paar dagen af gaan, maar nog steeds is de accuduur indrukwekkend.

Wanneer je gaat mountainbiken door ruig terrein bestaat de kans natuurlijk dat je onderuit gaat. Als je de Nokia 800 Tough bij je hebt kun het beste kijken of de steen waar je tegenaan bent gedonderd nog wel heel is, de Nokia 800 Tough zal het wel overleven. De Nokia 800 Tough heeft een stevige behuizing en is water- en stofdicht. Mocht je in het meer vallen tijdens het surfen, of glijdt het toestel de wasbak in bij het doen van de vaat, dan hoef je je dus ook nergens zorgen over te maken.

Minpunten van de Nokia 800 Tough

Op dit toestel draait geen iOS of Android, maar door Nokia op maat gemaakte software. Dat betekent helaas dat lang niet al je favoriete apps op dit toestel gedownload kunnen worden. Zo heeft bijvoorbeeld Instagram niets te zoeken op dit toestel. Toch kun je wel op het internet met dit toestel, en Nokia begrijpt ook dat je eigenlijk wel iets meer met deze telefoon zou moeten kunnen. Vandaar dat je via de appwinkel van Nokia wel nog WhatsApp, Facebook, en de Google Assistant kunt downloaden en updaten.

Nokia 800 Tough reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Nokia 800 Tough review.

Tip: Vergelijk Nokia 800 Tough prijzen met abonnement vanaf € 9,50

Telefoons vergelijkbaar met de Nokia 800 Tough

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden