Vergelijk 1.985.655 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Nokia 8 Sirocco

Ontdek hier alles over de Nokia 8 Sirocco: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
(3 reviews )
De Nokia 8 Sirocco is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de Nokia 8 Sirocco

De Nokia 8 Sirocco is de opvolger van de Nokia 8 en krijgt een prachtig ontwerp mee. Het 5,5 inch-beeldscherm met QHD-resolutie beslaat zo goed als de hele voorkant van de smartphone en loopt door tot in de zijranden van de behuizing. De vingerafdrukscanner zit verwerkt onder het beeldscherm. Camera's van de Nokia 8 Sirocco maken veel indruk. Het toestel draait op Android 8.0 Oreo en is dankzij het Android One-programma verzekerd van snelle toekomstige Android-updates.

De Snapdragon 835-chipset beschikt over aardig wat rekenkracht. Zeker in combinatie met 6 GB werkgeheugen kan deze chipset een flinke hoeveelheid power leveren. Op 128 GB opslaggeheugen kun je verder aardig wat foto's en bewegende beelden kwijt. De Nokia 8 Sirocco houdt het behoorlijk lang vol met de batterij van 3260 mAh, welke zowel draadloos als via de USB type-C-aansluiting is op te laden. De laatstgenoemde aansluiting kan ook worden gebruikt voor het luisteren van muziek via oordopjes met de USB type-C- of 3,5mm-aansluiting.

Belangrijkste Nokia 8 Sirocco specificaties

  • 5,5 inch-pOLED-beeldscherm met afgebogen zijkanten
  • Dubbele 12- en 13-megapixelcamera voorzien van Zeiss-lenzen, 5-megapixel selfiecamera
  • Android 8.0 Oreo met Android One-programma
  • Snapdragon 835-chipset met 6 GB werk- en 128 GB opslaggeheugen
  • 3260 mAh batterij

Pluspunten Nokia 8 Sirocco

De Nokia 8 Sirocco heeft veel te bieden. Het prachtige ontwerp van de smartphone ligt uitstekend in de hand en biedt veel overzicht. Het pOLED-beeldscherm geeft kleuren prachtig weer en laat weinig ruimte over voor schermranden, met uitzondering van de dunne randen boven en onder het beeldscherm. De camera's van het vlaggenschip schieten indrukwekkende beelden. Met de combinatie van 12- en 13-megapixelsensoren die beide zijn voorzien van Zeiss-lenzen zien zowel gemaakte foto's als video's er erg indrukwekkend uit.

Nokia 8 Sirocco review

Nokia 8 Sirocco review

25 jul 2018 - De Nokia 8 Sirocco is de nieuwste aanwinst van HMD Global. Het oogappeltje van de Finnen heeft een strak design en ziet er anders uit dan alle andere mobiele telefoons. Wat betreft specificaties staat hij op een achterstand, omdat hij dezelfde chipset heeft als zijn voorloper. In deze review kijken we of we dit HMD kunnen vergeven, of dat je beter naar een ander vlaggenschip kunt uitkijken.

Onder de motorkap ligt de Snapdragon 835-chipset met 6 GB werkgeheugen, waarmee de Nokia 8 Sirocco zich kwalificeert als heus werkpaard. Het toestel krijgt als OS een kale versie van Android 8.0 Oreo mee en kan in de toekomst rekenen op snelle updates naar nieuwere Android-versies. Doordat er geen onnodige bloatware op de Nokia 8 Sirocco is te vinden draait het toestel erg rap en biedt deze ruimte voor flink wat bestanden. Met 128 GB opslagruimte onder de motorkap kun je namelijk flink wat apps, foto's en video's opslaan.

Verder beschikt de Nokia 8 Sirocco over een 3260 mAh batterij, die snel is op te laden en de smartphone uren van energie voorziet. Alleen de broodnodige aansluiting zijn op de Nokia 8 Sirocco te vinden; een 3,5mm-aansluiting is dan ook afwezig. Ook zien we geen zichtbare vingerafdrukscanner op het vlaggenschip. HMD Global heeft deze onder het beeldscherm vewerkt. Het indrukwekkende ontwerp, uitstekende camera's en de kale Android-versie zijn goede redenen op de Nokia 8 Sirocco in huis te halen.

Minpunten Nokia 8 Sirocco

De Nokia 8 Sirocco is bijna perfect, maar niet helemaal. Het opslaggeheugen kan namelijk niet worden uitgebreid met bijvoorbeeld een microSD-kaartje. Het toestel krijgt echter wel een ruime hoeveelheid van 128 GB opslagruimte mee uit de fabriek. Als je daar genoeg aan hebt kom je met de Nokia 8 Sirocco weinig tekort. Nokia biedt voor consumenten met een lager budget de Nokia 7 Plus aan met dubbele camera en een recente Android-versie.

Nokia 8 Sirocco reviews

Onze bezoekers geven de Nokia 8 Sirocco een gemiddelde beoordeling van 7,8.
Bekijk Nokia 8 Sirocco reviews of schrijf zelf een review.

GSMinfo.nl review (juli 2018) door
De Nokia 8 Sirocco is de nieuwste aanwinst van HMD Global. Het oogappeltje van de Finnen heeft een strak design en ziet er anders uit dan alle andere mobiele telefoons. Wat betreft specificaties staat hij op een achterstand, omdat hij dezelfde chipset heeft als zijn voorloper. In deze review kijken we of we dit HMD kunnen vergeven, of dat je beter naar een ander vlaggenschip kunt uitkijken. Nokia 8 Sirocco review
(juni 2018)

Pluspunten:

steengoed toestel, genoeg opslag en ruim werkgeheugen. ziet er ook degelijk uit en ligt lekker in de hand.

Minpunten:

in de spec op deze site staan 2 fouten:
- hij heeft geen dual sim
- hij heeft geen mogelijkheid om er een sim geheugen bij te plaatsen

Telefoons vergelijkbaar met de Nokia 8 Sirocco

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden