Vergelijk 2.686.736 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Nokia 7.2

Ontdek hier alles over de Nokia 7.2: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
De Nokia 7.2 is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de Nokia 7.2

Nokia is één van de meest bekende smartphone merken ter wereld. Het was ooit veruit de grootste speler op de mobiele telefoonmarkt. Na een dip van een paar jaar is het Finse bedrijf weer helemaal back in business en dat kun je zien aan alle toestellen waar het bedrijf mee komt. Het hele portfolio van Nokia-smartphones neemt deel aan het Android One-programma. Daarvoor moeten de toestellen aan bepaalde eisen voldoen en in ruil daarvoor krijgen de toestellen drie jaar lang beveiligingsupdates en twee grote systeemupgrades van Google.

Dat geldt dus ook voor de Nokia 7.2. Het toestel zet zich met de prijs en specificaties ferm neer in het middensegment. De Snapdragon 660-processor schreeuwt praktisch middensegment en de processor levert bijbehorende prestaties. De chip is snel genoeg voor alle populaire apps maar zal het iets moeilijker hebben met zware apps en fanatieke games.

Belangrijkste specificaties van de Nokia 7.2

  • 6,3 inch Full HD+ LCD-beeldscherm
  • Snapdragon 660-processor, bijgestaan door 6GB
  • 48-, 8- en 5-megapixelcamera op de achterkant, 20-megapixelselfiecamera
  • Android One
  • 3500 mAh accucapaciteit

Pluspunten van de Nokia 7.2

Eén van de grotere voordelen van de Nokia 7.2 is de prijs. Wanneer je de specificaties op een rijtje zet zou je misschien een hogere prijs gokken dan je voor de Nokia 7.2 daadwerkelijk betaalt. Dat het toestel aan het Android One-programma deelneemt maakt dat je ook een tijdje met de Nokia 7.2 vooruit kunt. Zo heb je nog eens wat aan je investering.

Wat fotografie betreft kun je prima uit de voeten met de Nokia 7.2. Het toestel heeft op de achterkant maar liefst drie camera's en een flitser. Het gaat hier om een 48-, 8- en een 5-megapixelcamera. De 48-megapixelcamera kan ook gebruikt worden als groothoekcamera, dat is wel pretig wanneer je een landschap of een grote groep mensen op de foto wil zetten. De 5-megapixelcamera dient hoofdzakelijk als dieptesensor zodat je snel en nauwkeurig kunt scherpstellen met de Nokia 7.2.

Minpunten van de Nokia 7.2

Ben je een doorsnee smartphone-gebruiker? Dan kun je prima uit de voeten met de accu van de Nokia 7.2. Gebruik je je smartphone wat meer, dan heb je misschien aan het einde van je accu nog een stuk dag over. Het toestel heeft een accu met 3500 mAh capaciteit en dat kan net genoeg zijn of net te weinig. Gelukkig kun je de accu wel redelijk vlot opladen via de usb-c-poort aan de onderkant van het toestel.

Nokia 7.2 reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Nokia 7.2 review.

Telefoons vergelijkbaar met de Nokia 7.2

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden