Vergelijk 2.473.888 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Nokia 6.2

Ontdek hier alles over de Nokia 6.2: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
De Nokia 6.2 is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de Nokia 6.2

Nokia is inmiddels al weer een paar jaar terug in smartphoneland. In de heropstanding van het Finse merk zijn er al een aantal interessante smartphones opgedoken die vooral uitblinken in een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast volgen nagenoeg alle Nokia's van de nieuwe generatie het Android One-programma. Dat wil zeggen dat de toestellen veelvuldig worden voorzien van beveiligingsupdates en over de jaren ook nog minimaal twee grote systeemupdates mogen ontvangen.

Dat geldt ook voor de Nokia 6.2. De Nokia 6.2 is uitgerust met uiterst capabele hardware en de bovengenoemde software. het toestel is uitgerust met 3 camera's zodat het toestel mooie foto's kan schieten. In de behuizing draait een Qualcomm Snapdragon 636-processor die alle apps opent en laat draaien. Deze chip zorgt er ook voor dat de foto's die je met de Nokia 6.2 schiet goed verwerkt worden.

Belangrijkste specificaties van de Nokia 6.2

  • 6,3 inch Full HD+-resolutie beeldscherm
  • Snapdragon 636-processor, gesteund door minimaal 3GB werkgeheugen
  • 32- of 64GB opslaggeheugen
  • 16-, 8- en een 5-megapixelcamera
  • 3500 mAh accucapaciteit

Pluspunten van de Nokia 6.2

De Nokia 6.2 is uitgerust met maar liefst drie camera's op de achterkant. Deze camera's zijn een 16-megapixelhoofdcamera, een 8-megapixelgroothoekcamera en een 5-megapixeldieptecamera. Die laatste lens zorgt ervoor dat het scherpstellen van de andere twee camera's lekker vlot verloopt. Met de groothoeklens kun je landschappen mooi en makkelijk op de foto zetten. De hoofdcamera is er om de reguliere foto's te maken en moet bij minder licht ook zonder flits scherpe foto's schieten.

Wat de Nokia 6.2 zeer antrekkelijk maakt is het prijskaartje. Bij de lancering staat het toestel al te beok als een budgettoestel, maar gebaseerd op de specificaties presteert het als een toestel uit de middenklasse. Voor de prijs van de Nokia 6.2 krijg je een smartphone die het goed doet in 2019 en klaar is voor 2020. Ben je op zoek naar een groot scherm, meerdere camera's en puike software? Dan zit je voor de prijs van de Nokia 6.2 gebakken.

Minpunten van de Nokia 6.2

De Nokia 6.2 is zeer portemonneevriendelijk geprijsd, maar dat is natuurlijk niet alleen maar vanwege de aardigheid van het Finse bedrijf. De processor die in de Nokia 6.2 tikt, de Snapdragon 636 is in staat op veel populaire apps prima te laten draaien, maar de chip is niet echt gemaakt voor zwaardere ladingen. Wanneer je Photoshop of een zware game wil draaien op de Nokia 6.2 dan kan dat wel eens wat vertraging opleveren. Uiteindelijk scheelt het dat je ook niet betaalt voor de allerbeste prestaties.

Nokia 6.2 reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Nokia 6.2 review.

Telefoons vergelijkbaar met de Nokia 6.2

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden