Vergelijk 2.956.156 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Nokia 301

Ontdek hier alles over de Nokia 301: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
(5 reviews )
De Nokia 301 is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de Nokia 301

De Nokia 301 is een aantrekkelijke goedkope mobiele telefoon die WhatsApp ondersteunt. Vooral opvallend is de aanwezigheid van extra camerafuncties: zo heeft de camera een ingebouwde timerfunctie, en je kunt er ook nog eens panorama's mee maken. Daarnaast is het toestel voorzien van verschillende handige apps voor onder andere Twitter en Facebook. Deze telefoon is er ook als dual-SIM toestel verkrijgbaar in de vorm van de Nokia 301 Dual SIM.

Belangrijkste Nokia 301 specificaties

  • 2,4 inch scherm met resolutie
  • Inclusief apps voor Facebook, WhatsApp en Twitter
  • 3,2 megapixel camera met allerlei extra functies
  • Uitbreidbaar geheugen tot 32 GB
  • Erg goedkoop, uitstekende prijs/kwalitet-verhouding

Voor wie is de Nokia 301?

De Nokia 301 is voor mensen die niet teveel geld willen uitgeven aan een nieuwe mobiele telefoon, maar toch over een veelvoud aan functies willen beschikken. Hoewel de Nokia 301 onderdeel is van Nokia's budgetlijn zit het toestel namelijk wel volgepropt met vele handige functies. Ook ondersteunt de Nokia 301 verschillende apps, zodat je gebruik kunt maken van Twitter en Facebook

Pluspunten van de Nokia 301

Met de Nokia 301 biedt het Finse bedrijf eigenlijk alles wat je van een smartphone zou verwachten, maar dan voor een budgetphone prijsje. Dit toestel kost slechts een paar tientjes, maar biedt wel apps voor al je favoriete diensten. Twitter en Facebook zitten standaard al ingebouwd, en via de Ovi Store kun je nog meer apps downloaden. Ook populaire games als Need for Speed en Tetris zijn daar terug te vinden.

Daarnaast heeft  Nokia de 301 voorzien van enkele kenmerken die we ook terugzien in Windows Phone-toestellen zoals de Nokia Lumia 920. Zo heeft de Nokia een fris uiterlijk: het toestel is verkrijgbaar in meerdere vrolijke kleuren, en de buitenkant is zowel stevig als aantrekkelijk. Ook zijn enkele camerafuncties van de Lumia's terug te vinden in de Nokia 301: een timer is ingebouwd, het is makkelijker om selfshots te maken, en zelfs panorama's maken behoort tot de mogelijkheden.

Minpunten van de Nokia 301

Helaas ondersteunt de Nokia 301 geen WiFi. Als je het internet op wil, zul je dus altijd van het netwerk van je provider moeten gebruikmaken. Dat is gelukkig geen al te groot probleem, want de meeste apps voor de Nokia 301 zijn heel klein en verbruiken dus amper data bij het downloaden.

Nokia 301 reviews

Onze bezoekers geven de Nokia 301 een gemiddelde beoordeling van 7,6.
Bekijk Nokia 301 reviews of schrijf zelf een review.

(augustus 2014)

Pluspunten:

Kleiner en veel lichter (100g) dan een smartphone en met langere standby tijd (al is die veel korter dan Nokia opgeeft). Meest gebruikte basis-apps werken prima. Email óók via Exchange server. Paar leuke extra's, o.m. goede radio en MP3-speler met (via headphones) goed geluid.

Minpunten:

Als je zo lang niet oplaadt dat hij zichzelf uitschakelt is daarna opladen vaak een probleem. Handleiding ontoereikend (van een voor sommige basis-handelingen benodigde veiligheidscode moet je de fabrieks-instelling van het web halen). Veel voorkomende handelingen (als bijv. 'stil-aan') zitten diep weggeborgen in de menu's. De op de website voorgespiegelde extra apps werken vaak niet.
(juni 2014)

Pluspunten:

Kleiner en lichter dan een smartphone
Standby tijd niet zo lang als Nokia zegt, maar toch beter dan smartphone
Numeriek toetsenbord
Hoewel dit geen smartphone is, heeft ie toch de meest gebruikte apps; zelfs email van een exchange server.

Minpunten:

Werkt niet met pc-suite; updates en apps kun je alleen via gsm installeren, sync met bijv. Outlook is problematisch.
Geen wifi


Telefoons vergelijkbaar met de Nokia 301

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden