Vergelijk 2.380.786 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Nokia 3.2

Ontdek hier alles over de Nokia 3.2: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
De Nokia 3.2 is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de Nokia 3.2

De Nokia 3.2 kan min of meer bestempeld worden als de opvolger van de Nokia 3.1, die in het tweede halfjaar van 2018 het levenslicht zag. Hoewel er slechts enkele maanden tussen de 3.1 en 3.2 zitten, zijn er wel diverse verschillen op te merken. Zo is de 3.2 gezegend met een lekker groot 6,26 inch HD+-display met een resolutie van 1520 bij 720 pixels. Het scherm is voorzien van een regendrupnotch aan de bovenzijde, waardoor je als gebruiker meer dan genoeg ruimte overhoudt voor binnenkomende notificaties.

Onder de motorkap vinden we de Snapdragon 429 terug. Deze quad-core chipset is geklokt op 1,8 GHz. De chipset wordt ondersteund door 2GB RAM en 16GB aan intern opslaggeheugen. Hoewel 2GB RAM niet bijzonder veel is, kun je hier met regulier gebruik (denk aan WhatsAppjes versturen en wat Facebook gebruiken) prima mee uit de voeten. Ook de opslag is niet bijzonder groot, maar je kunt dit probleem oplossen aan de hand van een microSD-kaartje. 

Belangrijkste specificaties Nokia 3.2

  • Voorkantvullend 6,26 inch lcd-scherm met een resolutie van 1520 bij 720 pixels
  • Snapdragon 429 quad-core processor geklokt op 1,8 GHz
  • Standaard 16GB intern uitbreidbaar opslaggeheugen aanwezig en 2GB RAM
  • 13-megapixelcamera aan de achterkant, 5-megapixelfrontcamera
  • Draait uit de doos op Android 9.0 Pie met Android One

Pluspunten Nokia 3.2

De Nokia 3.2 maakt gebruik van een accucapaciteit van maar liefst 4000 mAh. In combinatie met de relatief lage resolutie van het scherm mag je zeker verwachten dat de telefoon het bij regulier tot intensief gebruik twee tot drie dagen uithoudt op één cyclus. Dat is netjes, zeker wanneer je het vergelijkt met de concurrentie uit dit prijssegment. Verder is er een vingerafdrukscanner aanwezig aan de achterzijde. Deze veilige vorm van vergrendeling voorkomt dat kwaadwillenden snel met jouw telefoon aan de slag kunnen gaan.

Een ander voordeel van de Nokia 3.2 is dat deze budgettelefoon is uitgerust met een schone versie van Android 9.0 Pie. Dit houdt in dat er geen bloatware, wat staat voor ongewenste applicaties, onnodige ruimte inneemt. De 3.2 neemt tevens deel aan het Android One-programma. Dit geeft consumenten de garantie dat een telefoon vanaf de release ervan drie jaar lang beveiligingsupdates mag verwachten en twee grote ecosysteemupdates.

Minpunten Nokia 3.2

De Nokia 3.2 beschikt over een voorkantvullend scherm met een regendrupnotch. Deze designtrend kan niet iedereen waarderen. Zeker in combinatie met de flinke kin aan de onderzijde voelt het geheel asymmetrisch aan. Daarnaast is het opslaggeheugen, zoals gezegd, vrij summier. Ook is de quad-core processor niet bij uitstek de beste chipset om veel applicaties tegelijkertijd draaiende te houden. De 4000 mAh aan accucpaciteit is een groot pluspunt, maar door de aanwezigheid van een micro-usb-poort duurt het een paar uur totdat de lege accu volledig opgeladen is. 

Nokia 3.2 reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Nokia 3.2 review.

Telefoons vergelijkbaar met de Nokia 3.2

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden