Vergelijk 3.483.361 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Nokia 2710 Navigation Edition

Ontdek hier alles over de Nokia 2710 Navigation Edition: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
(3 reviews )
Deze telefoon is niet langer te koop. Er zijn nog wel Nokia 2710 Navigation Edition accessoires.

Informatie over de Nokia 2710 Navigation Edition

Bij de Nokia 2710 Navigation Edition draait het in eerste instantie vooral om navigatie. Het blijft natuurlijk een telefoon, maar met de uitgebreide navigatiesoftware zet Nokia een flinke stap in de ontwikkeling van mobiele navigatie. Het is één van de eerste betaalbare toestellen die speciaal gericht is op navigeren. De Nokia Ovi Maps die er al op zitten zijn ook nog eens gratis uit te breiden met de Map Loader. De 2710 is dus een ideaal toestel voor mensen die een eenvoudig toestel mét navigatiefunctie prefereren.

Navigatie

Het toestel wordt standaard geleverd met het navigatieprogramma Nokia Ovi Maps en voor sommige landen zijn er lokale kaarten beschikbaar, die zijn opgeslagen op een 2 GB memory card. De kaarten zullen meedraaien met de rijrichting en dit wordt begeleid door 'full voice guidance'.

nokia 2710 navigation editionVerder is de 2710 voorzien van een GPS-functie en een digitaal kompas. Dit betekent dat de telefoon in alle mogelijke gebieden goed te gebruiken is. De N2710 doet wat betreft navigatie dus niets onder voor normale navigatiesystemen. Het toestel is in de auto ook heel handig te gebruiken doordat deze met een speciale houder wordt geleverd. Ook zit er een oplader bij voor in de auto zodat je nooit meer met een lege navigatiesysteem accu zit.

De nieuwste versie van Ovi Maps is hier te downloaden.

Algemene kenmerken

Ondanks zijn eenvoud heeft de 2710 naast navigeren natuurlijk ook nog talloze andere functies in huis. Naast de vanzelfsprekende bel-, sms- en mms-functies heeft dit toestel bijvoorbeeld ook de beschikking over Bluetooth. Daarnaast zit er nog een 2MP camera op die video's op kan nemen.

Voor de muziekliefhebbers biedt de 2710 met de MP3-speler en ingebouwde FM-radio ook genoeg voldoening. Zoals gezegd is er een 2GB MicroSD kaart inbegrepen. Mocht dit niet voldoende zijn is het altijd nog mogelijk om dit uit te breiden naar 16 GB.

Het beeldscherm is ook dik in orde. Het 2.2 inch display met een resolutie van 320 x 240 pixels kan 262 duizend kleuren weergeven. Voor een navigatietoestel als deze is het natuurlijk belangrijk dat het beeldscherm de route duidelijk aangeeft. Bij de 2710 is dit in ieder geval zeer goed verzorgd.

Over de 2710 kan de redactie van GSMinfo.nl eigenlijk vrij kort zijn. Nokia heeft namelijk een prima toestel neergezet. Voor zo'n lage prijs een prima navigatietelefoon neerzetten is een prestatie van formaat.

Nokia 2710 Navigation Edition reviews

Onze bezoekers geven de Nokia 2710 Navigation Edition een gemiddelde beoordeling van 6,7.
Bekijk Nokia 2710 Navigation Edition reviews of schrijf zelf een review.

(november 2011)

Pluspunten:

Makkelijk handig toestel.

Minpunten:

Echo bij het bellen,ik heb er zelf geen last van alleen diegene die mij bellen klagen erover.

P.S. ik heb mijn simkaart in een telefoontje van een ander merk getest deze had geen echo tijdens het gesprek.

Conclusie ligt aan het toestel!
(juni 2011)

Pluspunten:

Op zich veel mogelijkheden voor zo'n goedkoop toestel. Offline navigatie doet het (meestal)ook goed. je kunt er mee het internet op en je mail mee checken. Als je 100 Euro te besteden hebt is dit echt een aanrader.

Minpunten:

Navigatie is niet altijd betrouwbaar gebleken en wordt ook niet geupdate omdat er alleen een verouderde Ovi kaart op kan. (itt tot de nieuwere Nokia;s). Dit wordt door Nokia niet duidelijk vermeld.
Soms kreeg hij geen verbinding met de sateliet, soms geeft hij op gekke momenten aan dat je om moet keren. (90% vd gevallen werkt hij goed maar in 10% niet, dus niet geheel betrouwbaar.
Verder is de accu vaak geheel opgeladen maar hij geeft dan toch aan dat hij niet volledig opgeladen is. Ondanks nokia carepunt en verzending is dit niet opgelost.

Telefoons vergelijkbaar met de Nokia 2710 Navigation Edition

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden