Vergelijk 2.615.699 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Nokia 216

Ontdek hier alles over de Nokia 216: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties

Informatie over de Nokia 216

De Nokia 216 is een klassieker in een nieuw jasje. Het toestel biedt net wat meer dan het gangbare budgettoestel en scoort uitzonderlijk goed met zijn lange batterijduur. Het toestel gaat maar liefst 24 dagen mee in de stand-by modus en geeft de gebruiker wel 18 uur de tijd om te bellen op een enkele batterijlading. Het toestel is uitgerust met een 2,4-inch kleurendisplay en beschikt over duidelijke toetsen. Het toestel doet vermoeden naar een jaren 90 klassieker, maar heeft met zijn voordelige prijskaartje toch behoorlijk wat meer te bieden. 

Het toestel is uitgerust met een 0,3-megapixelcamera aan zowel de voor- als achterzijde. Deze camera's geven de gebruiker de mogelijkheid om naast foto's ook simpele video's op te nemen. Ook biedt de telefoon toegang tot het internet en Facebook. Verder ontbreken een FM-radio en MP3-speler niet aan de mogelijkheden van dit toestel. Met de 1020 mAh batterij kun je tot wel 47 uur naar MP3's luisteren. Het frisse ontwerp, functionaliteit en de toegankelijke prijs ontlenen dit toestel perfect voor dagelijks gebruik.

Belangrijkste Nokia 216 specificaties

  • 2,4-inch kleurenscherm
  • Internet en Facebook
  • 0,3-megapixelcamera's aan zowel voor- als achterzijde
  • 1020 mAh voor wel 24 dagen stand-by tijd
  • Fris ontwerp met duidelijke toetsen

Pluspunten Nokia 216

De Nokia 216 is een bijzonder voordelig toestel met meer functionaliteit dan we van andere budgettoestellen gewend zijn. Met dit toestel ben je altijd bereikbaar voor vrienden, familie en collega's. De grote batterij van 1020 mAh biedt tot wel 47 aan luisteruren van MP3's. Ook zul je het toestel niet snel hoeven opladen, de telefoon gaat tot wel 24 dagen mee in stand-by modus. 

Verder kun je een tweetal 0,3-megapixelcamera's vinden op de Nokia 216. Met dit toestel kun je eenvoudige foto's en video's opnemen, in combinatie met de grote batterij kun je met deze telefoon al je leukste momenten vastleggen. Het toestel biedt toegang tot internet en sociale netwerken zoals Facebook. De internetverbinding gebeurt via een 2G-netwerk, wat niet het snelste, maar wel bijzonder weinig energie verbruikt.

Minpunten Nokia 216

Hoewel de Nokia 216 veel te bieden heeft voor een laag prijskaartje, kunnen we ook een paar nadelen opnoemen aan dit toestel. Omdat her gebruik wordt gemaakt van een 2G-verbinding, kun je bijvoorbeeld niet videobellen. Ook voor gangbare applicaties zoals Snapchat of Instagram, is het toestel minder geschikt. Mocht je toch behoefte hebben aan een volwaardige smartphone voor een voordelige prijs, kijk dan eens naar onze keuzehulp beste koop tot 100 euro.

Nokia 216 reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Nokia 216 review.

Telefoons vergelijkbaar met de Nokia 216

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden