Vergelijk 2.623.178 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Nokia 1.3

Ontdek hier alles over de Nokia 1.3: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties

Informatie over de Nokia 1.3

De Nokia 1.3 is de goedkoopste Android-smartphone die je in het assortiment van HMD Global zult aantreffen. Daarbij is het één van de weinige toestellen die op Android 10 Go-editie draait. Deze versie is door Google optimaal afgestemd voor mobiele telefoons met low-end specificaties. Naast een aangepaste variant van het besturingssysteem wordt hij tevens met apps van de zoekmachinegigant geleverd die sneller en soepeler draaien dan ooit tevoren. Dit zijn apps als Google Go, Gmail Go, Maps Go en YouTube Go.

De Nokia 1.3 werkt goed samen met de Google Assistent waardoor het makkelijk is om ook zonder het toestel aan te raken je vraag te beantwoorden. Hoewel de Nokia 1.3 niet gigantisch krachtig is, kun je wel goed vooruit met het toestel en het grootste voordeel van de Nokia 1.3 is dan ook dat je beschikbaar bent. Het formaat van de accu lijkt met 3000mAh niet gigantisch, maar gezien het formaat van het scherm en de kracht van de processor kun je er stevig mee vooruit.

Belangrijkste specificaties van de Nokia 1.3

  • 5,71 inch IPS LCD-display met een resolutie van 720 bij 1520 pixels
  • Qualcomm QM215 quad-core processor met een kloksnelheid van 1,3 GHz
  • 1 GB werkgeheugen en 16GB uitbreidbaar flash geheugen
  • 8-megapixelcamera achterop, 5-megapixelselfiecamera aan de voorzijde
  • Draait op Android 10 (Go Edition), of kortweg Android Go

Pluspunten van de Nokia 1.3

De budgettelefoon van HMD Global heeft geen specificaties waarvan je haar stijl achterover slaat. Hij wordt daarentegen wel geleverd met Android Go, een variant op Google’s besturingssysteem die speciaal ontwikkeld is voor budgettelefoons. Apps starten hierdoor niet alleen sneller op, maar besparen tevens behoorlijk wat data. Een ander voordeel van Android Go is dat je meer opslagcapaciteit overhoudt voor eigen gebruik (13GB in plaats van 10GB). Geheugenuitbreiding is altijd een optie, evenals een tweede simkaart plaatsen.

Heb je wel eens geprobeerd om de batterij te vervangen van een moderne smartphone? Bij de meeste toestellen is dat een klus waar je je handen vol aan zult hebben. Bij de Nokia 1.3 hoef je alleen voorzichtig het achterpaneel los te maken en de accu eruit te halen. Zonder gereedschappen! De 3000 mAh batterij levert flinke spreektijd en standby-tijd. Je komt dus, zoals gezegd, weinig tekort wat accuvoorziening betreft.

Minpunten van de Nokia 1.3

De Nokia 1.3 wordt weliswaar met Android Go geleverd, maar qua rekenkracht laat hij enigszins te wensen over. Hij beschikt slechts over 1 GB werkgeheugen en de maximale kloksnelheid bedraagt 1,3 GHz. Er zijn andere alternatieven in deze prijsklasse die betere prestaties neerzetten dan de Nokia 1.3. En hoe je het ook went of keert, 13GB interne opslag voor eigen gebruik is en blijft wel erg weinig geheugen.

Nokia 1.3 reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Nokia 1.3 review.

Tip: Vergelijk Nokia 1.3 prijzen met abonnement vanaf € 10,00

Telefoons vergelijkbaar met de Nokia 1.3

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden