Vergelijk 2.473.888 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Motorola Moto Z

Ontdek hier alles over de Motorola Moto Z: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties

Informatie over de Motorola Moto Z

De Motorola Moto Z is het goedkopere broertje van de Moto Z Force. Tezamen zijn dit de nieuwe toptoestellen van Motorola. De Moto Z kenmerkt zich door de mogelijkheden die de MotoMods heten. Het toestel is net als de Z voorzien van een aansluiting waarmee je allerlei handige MotoMods aan kan sluiten. Zo kan je bijvoorbeeld een boombox van je smartphone maken, of een projector. Dit geeft het toestel een modulair tintje doordat het aan te passen is aan wat je op dat moment nodig hebt.

De Motorola Moto Z is de spirituele opvolger van de Moto X Play. Dat toestel viel vooral op door zijn grote batterij en lage prijs. De Moto Z is wel een slagje duurder dan zijn voorganger maar daarvoor krijg je bijzondere personalisatie opties terug. Je krijgt natuurlijk niet zulke goede specificaties als bij de Moto Z Force, maar het is maar de vraag of die versie zijn meerprijs waard is.

Belangrijkste Motorola Moto Z specificaties

  • 5,5 inch AMOLED-scherm met QHD-resolutie van 1440x2560 pixels
  • 13 megapixelcamera met dubbele LED-flitser achterop, 5 megapixelcamera voorop
  • Loopt op Android 6.0 Marshmallow met minimale aanpassingen aan de interface
  • 2,15 GHz quad-core processor, 4GB werkgeheugen
  • 32GB opslagruimte, uitbreidbaar met microSD-geheugenkaart
  • Voorzien van vingerafdrukscanner aan de voorkant, ruimte voor unieke modules achterop

Pluspunten van de Motorola Moto Z

De mogelijkheid om het toestel uit te breiden naar eigen smaak is erg bijzonder. De MotoMods kunnen los aangeschaft worden en eenvoudig en snel verwisseld worden. Motorola heeft met de Moto Z reeks ook het MotoMods Developer Program in het leven geroepen. Dit zal er toe leiden dat er meer verschillende MotoMods ontwikkelt zullen worden door andere bedrijven dan Motorola zelf. De telefoon zal precies aan te passen zijn zoals je zelf wil.

Het ontwerp van de Motorola Moto Z is een fraai staaltje tekenwerk. Het toestel is erg dun en past daarmee in de strakste spijkerbroeken en de dunste portefueilles. Het strak vormgegeven toestel heeft op de achterkant slechts een bultje waar de snelle camera plaatsneemt. Doordat het toestel zo dun is valt het ook minder dik uit wanneer er een MotoMod is aangesloten, zodat het toestel nog wel mobiel blijft ondanks de extra module.

Minpunten van de Motorola Moto Z

De Motorola Moto Z beschikt niet over een 3,5 millimeter-aansluiting. Dit betekent dat je er niet zonder meer muziek mee kan luisteren zonder dat je omgeving dit ook zal horen. Door het uitsluiten van deze aansluiting is het toestel wel erg dun geworden met een dikte van maar 5 millimeter.  In plaats van een aansluiting voor je koptelefoon kun je wel alle soorten Bluetooth-koptelefoons aansluiten of koptelefoons met een USB Type-C aansluiting.

Motorola Moto Z reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Motorola Moto Z review.

Telefoons vergelijkbaar met de Motorola Moto Z

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden