Vergelijk 3.855.258 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Motorola Moto X Force

Ontdek hier alles over de Motorola Moto X Force (XT1580): vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
Deze telefoon is niet langer te koop. Er zijn nog wel Motorola Moto X Force accessoires.

Informatie over de Motorola Moto X Force

De Motorola Moto X Force is een haast onverwoestbare Android-smartphone. Het toestel heeft een extreem stevig scherm en is bovendien spatwaterdicht. Motorola heeft speciaal voor deze telefoon de 'ShatterShield'-technologie uitgevonden, die ongekend goede bescherming biedt. De fabrikant is zelfs zo overtuigd van deze stevigheid dat ze je vier jaar garantie bieden. 'ShatterShield' bestaat uit vijf beeldschermlagen, waarvan de bovenste bestaat uit een screen protector, met daaronder twee touchscreenlagen die tussen twee stevige glaslagen zitten. Je kunt de X Force gerust op de grond laten vallen zonder dat er iets mis gaat. 

En alsof dat nog niet genoeg was, is ook de Moto X Force hardware beestachtig goed. Het toestel beschikt over zeer krachtige onderdelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een processor met 8 cores en 3GB werkgeheugen? Daarmee ben je verzekerd van apps die soepel lopen. Deze telefoon lijkt qua specificaties op de Moto X Style, een ander topmodel van Motorola. Waar dat toestel vooral een aantrekkelijk design moet bieden, is het X Force ontwerp vooral ontzettend stevig. 

Belangrijkste Motorola Moto X Force specificaties

  • 5,4 inch AMOLED-scherm met resolutie van 1440x2560 pixels
  • 21 megapixelcamera met dubbele LED-flitser achterop, 5 megapixelcamera voorop
  • Loopt op Android 5.1 Lollipop, met geplande 6.0 update
  • 2 GHz octa-core Snapdragon 810 processor, 3 GB werkgeheugen
  • 32 GB opslagruimte, uitbreidbaar met microSD-geheugenkaart
  • Speciaal ShatterShield-scherm: haast onverwoestbaar

Pluspunten van de Motorola Moto X Force

Het grootste pluspunt van de Motorola Moto X Force is natuurlijk zijn vrijwel onverwoestbare scherm aan de voorkant. Dit scherm is zo gebouwd dat het glas op bijna geen enkele manier te breken is door vijf lagen te gebruiken voor het scherm. Aan de buitenkant bevindt zich een beschermlaag, met daaronder een doorzichtige laag die als lens dient. De aanraakgevoelige laag bestaat uit twee delen, waardoor het scherm zelfs beschadigd nog kan functioneren. Tenslotte bestaat de bodem uit een aluminium chassis voor extra stevigheid. Een groot voordeel dus als je niet zo voorzichtig met je smartphone bent.

Onder de stevige buitenlaag bevindt zich een smartphone die zich kan meten met de snelste vlaggenschepen op dit moment. Het toestel wordt aangedreven door de razendsnelle Snapdragon 810-processor die bijgestaan wordt door 3 GB werkgeheugen. Je kunt je apps opslaan op de 32 GB aanwezige opslagruimte die uit te breiden is met een microSD-kaart voor multimedia. Dit alles wordt bestuurd door Android 5.1 Lollipop, waardoor je toegang krijgt tot duizenden apps en games in de Google Play Store. 

Minpunten van de Motorola Moto X Force

De Moto X Force is een fenomenale smartphone, maar presteert in feite hetzelfde als zijn broertje, de Moto X Style. Toch is hij fors duurder dan deze smartphone, ondanks dat hij op veel gebieden redelijk overeenkomt met de Moto X Style. Of het bijzonder stevige scherm het flinke prijsverschil waard is zal per persoon verschillend zijn, maar als je relatief voorzichtig met je smartphone omgaat is het misschien niet het extra geld waard om er in te investeren. 

Motorola Moto X Force reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Motorola Moto X Force review.

Telefoons vergelijkbaar met de Motorola Moto X Force

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden