Vergelijk 1.991.571 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Motorola Moto X (2014)

Ontdek hier alles over de Motorola Moto X (2014): vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
De Motorola Moto X (2014) is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de Motorola Moto X (2014)

De Motorola Moto X (2014) is het meest recente topmodel van Motorola. Bij deze telefoon draait het niet hoofdzakelijk om de specificaties, ook al heeft de telefoon wel wat in huis. Het rekenwerk wordt gedaan door een 2,5 GHz quad-core processor en het 5.2 inch AMOLED-scherm heeft een Full HD-resolutieDe Moto X zit vol met talloze slimme snufjes, die het leven makkelijker moeten maken. Denk daarbij aan het zwaaien van je hand over de Moto X als hij op tafel ligt om het geluid te dempen als je wordt gebeld. Of de beeldstabilisatie in de camera, zodat je nooit meer een bewogen foto hebt. Liever een wat goedkoper toestel? Bekijk dan eens de Moto G.

Belangrijkste Motorola Moto X specificaties

  • 5,2 inch Super AMOLED-scherm met Full HD-resolutie
  • Krachtige 2,5 GHz quad-core processor met 2GB werkgeheugen
  • 13-megapixelcamera achterop, 2 megapixel frontcam
  • 16 GB opslagruimte ingebouwd, niet uitbreidbaar
  • Loopt op Android 4.4 KitKat met Google's eigen skin

Voor wie is de Motorola Moto X (2014)?

De Motorola Moto X uit 2014 wil vooral een heel functionele telefoon zijn. Alle snufjes die erop zitten zijn bedoeld om je productiviteit te verhogen of om bepaalde zaken gemakkelijker te maken. Neem bijvoorbeeld de camera. Bewogen foto's zijn verleden tijd, net als onevenwichtig belichte foto's. Dat komt door de lensstabilisatie en het feit dat de flitser in een rondje rondom de lens van de camera is gebouwd. Dat soort handigheden vind je ook terug in de software, allemaal bedoeld om het leven van een Moto X-bezitter makkelijker te maken. Voor mensen die houden van efficiëntie is de Moto X (2014) dan ook uitstekend geschikt.

Pluspunten van de Motorola Moto X (2014)

Het meest in het oog springende voordeel van de Motorola-toestellen is toch wel dat ze snel worden voorzien van de nieuwste updates. Waar de concurrerende telefoonbouwers er toch vaak een maand of twee/drie over doen voordat ze de update naar hun toestellen kunnen uitrollen, is Motorola vaak sneller. Dat komt ook omdat ze Android draaien zoals Google het heeft bedoeld. Je krijgt dus een interface die vrij is van invloeden buitenaf, wat een heel opgeruimde indruk geeft. En als Google verbeteringen doorvoert, ben jij de eerste die ermee kan werken. Een niet te onderschatten voordeel.

Een ander pluspunt is de camera. Met 13 megapixel is het niet de camera met de meeste megapixels, maar dankzij de lensstablisatie en de innovatief geplaatste flitser is de kwaliteit desalniettemin hoog. Het goed kunnen nemen van fotos en video's wordt door veel consumenten belangrijk gevonden, en Motorola heeft dat met de Moto X goed ondervangen.

Minpunten van de Motorola Moto X (2014)

Met 16GB intern geheugen zul je niet snel om ruimte verlegen zitten. Probleem is echter dat wanneer je dat wel zit, bijvoorbeeld omdat je een grote muziekcollectie hebt, heel veel apps en games installeert of graag lange video's maakt, je nergens heen kan. De Moto X ondersteunt namelijk geen microSD-kaartjes. Je hebt dus 16GB, en daar zul je het mee moeten doen.

Motorola Moto X (2014) reviews

Onze bezoekers geven de Motorola Moto X (2014) een gemiddelde beoordeling van 6.
Bekijk Motorola Moto X (2014) reviews of schrijf zelf een review.

(oktober 2015)

Pluspunten:

- (Bijna) stock Android
- Moto optie: Ambient Display
- Formaat

Minpunten:

- Batterijduur
- Snelheid valt tegen
- Camera laat los

Telefoons vergelijkbaar met de Motorola Moto X (2014)

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden