Vergelijk 2.494.776 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Motorola Moto E6 Play

Ontdek hier alles over de Motorola Moto E6 Play: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties

Informatie over de Motorola Moto E6 Play

De Motorola Moto E6 Play is het goedkoopste toestel uit de E6-serie van Motorola. Tegelijkertijd is de Motorola E6-serie de goedkoopste, ten opzichte van toestellen uit de Moto G-, Moto X- en Moto Z-serie. We hebben hier dus te maken met de goedkoopste Motorola die er in Nederland te koop is. Wat krijg je dan? In ieder geval een flink 5.5 inch scherm, Hardware die goed maar niet geweldig is. Een enkele camera achterop, voorzien van 13 megapixel. Aan de andere kant zit een 8 megapixel selfiecamera. Al met al heel redelijk uitgerust dus.

Daar springt bovenuit dat de Moto E6 Play is voorzien van een ruime 32GB aan opslagruimte, alsook de ondersteuning voor twee sim-kaarten heeft. Mocht je die 32GB niet genoeg vinden, dan kan je dat ook nog uitbreiden met een microSD-kaartje van maximaal 256GB. Op die manier heb je nooit een tekort aan ruimte. Twee simkaarten kunnen plaatsen is ook een handig voordeel, want dat betekent dat je maar 1 telefoon nodig hebt om op twee nummers bereikbaar te zijn.

Belangrijkste Motorola Moto E6 Play specificaties

  • 5.5 inch IPS-LCD scherm met 720 bij 1440 pixels
  • Loopt op Android 9 Pie
  • 13 megapixel camera achterop, 8 megapixel selfiecamera
  • 32GB opslag, uitbreidbaar met microSD
  • Dualsim, gebruik twee simkaarten tegelijkertijd

Pluspunten van de Motorola Moto E6 Play

Het grootste pluspunt van de Moto E6 Play is natuurlijk de prijs. De E6 Play kost, in vergelijking met de meeste smartphones, erg weinig. Voor dat geld krijg je wel een volledig functionerende smartphone terug, dus het is hoe dan ook een goede deal. Dat je voor deze prijs een paar concessies moet doen, op gebied van snelheid en camera-kwaliteit, zal voor sommige mensen een prima compromis zijn.

Wat ook verrassend is, is de aanwezige vingerafdrukscanner. Dat zien we niet vaak in deze prijscategorie. De scanner zorgt ervoor dat het veilig houden van je persoonlijke gegevens (die onvermijdelijk op je smartphone staan) een stuk eenvoudiger wordt. Een lastig wachtwoord is veilig, maar irritant om elke keer in te moeten typen. Een kort wachtwoord is dan fijner, maar wel minder veilig. Een vingerafdruk is daarentegen veilig én snel.

Minpunten van de Motorola Moto E6 Play

Het is een beetje jammer dat een van de dingen waar je op inlevert de afwezigheid van NFC is. Ook ontbreekt wifi op de 5GHz-frequentie op de E6 Play, iets dat heden ten dage toch best veel wordt gebruikt. Echt toekomstbestendig is de E6 Play daarmee niet. Aan de andere kant: dat mag je bij een telefoon van rond de 100 euro ook niet verwachten.

Motorola Moto E6 Play reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Motorola Moto E6 Play review.

Tip: Vergelijk Motorola Moto E6 Play prijzen met abonnement vanaf € 10,00

Telefoons vergelijkbaar met de Motorola Moto E6 Play

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden