Vergelijk 2.757.477 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Motorola Moto E3

Ontdek hier alles over de Motorola Moto E3: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties

Informatie over de Motorola Moto E3

De Motorola Moto E3 is een toestel dat het vooral moet hebben van zijn scherpe prijs/kwaliteitverhouding. Met een 5 inch scherm en 720p HD-resolutie krijg je in ieder geval een prima beeld, met een resolutie waarmee je de pixels niet kan tellen. Met een 8 megapixel camera achterop en een 5 megapixel selfiecamera kan je bovendien prima foto's maken. De 8 GB aan opslagruimte is in principe genoeg, maar is ook nog uitbreidbaar met een microSD-kaartje als je bijvoorbeeld veel muziek of foto's wil opslaan.

De Motorola Moto E3 is de opvolger van de vorige Moto E, de Moto E (2015). Iets hoger in het segment vind je de Moto G4, de iets luxere lijn smartphones van Motorola. Daarbij krijg je een iets groter scherm, wat betere specificaties en natuurlijk een camera met meer megapixels. De prijs van dat toestel ligt natuurlijk ook wel wat hoger, en is daarmee wel wat minder scherp dan die van de Moto E3.

Belangrijkste Motorola Moto E3 specificaties

  • 5 inch beeldscherm met 720p HD-resolutie
  • 8-megapixelcamera achterop, 5-megapixelselfiecamera
  • Loopt op nauwelijks aanpaste Android 6.0 Marshmallow
  • 1 GHz quad-core processor met 1 GB werkgeheugen
  • 8 GB opslagruimte, uitbreidbaar met microSD

Pluspunten van de Motorola Moto E3

Zoals eerder aangestipt krijg je met de Moto E3 waar voor je geld. In vergelijking met de rest van de smartphone-markt heeft de E3 een relatief lage prijs. Voor deze lage prijs krijg je wel wat terug. Namelijk een scherm dat meer dan scherp genoeg is voor het formaat, een processor die alle favoriete apps kan laten draaien en een strakke versie van Android.

Iedere fabrikant die een Android telefoon produceert heeft de keuze om dat besturingssysteem aan te passen waar zij dat nodig vinden. Deze aanpassingen vormen de zogeheten User Interface (UI) van het besturingssysteem. Vaak kiezen fabrikanten er voor om net wat andere icoontjes toe te voegen en om er wat eigen apps in te verwerken. Bij de Moto E3 is hier haast geen sprake van, het heeft een versie van Android die heel dicht bij het beginsel staat. Dit zorgt er ook voor dat het toestel wat sneller is.

Minpunten van de Motorola Moto E3

De camera's van de Moto E3 zijn wel aardig. Daarmee is het eigenlijk wel zo een beetje gezegd. De 8-megapixelcamera op de achterzijde maakt aardige foto's maar tegenwoordig zien we in smartphones camera's met nogal wat meer megapixels. De 5-megapixelcamera aan de voorzijde ligt wel wat dichter bij de meerderheid van hedendaagse smartphones. Voor de prijs die je voor het toestel betaalt krijg je nog steeds een zeer goede telefoon.

Motorola Moto E3 reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Motorola Moto E3 review.

Telefoons vergelijkbaar met de Motorola Moto E3

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden