Vergelijk 1.990.649 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Microsoft Lumia 950

Ontdek hier alles over de Microsoft Lumia 950: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
(8 reviews )
De Microsoft Lumia 950 is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de Microsoft Lumia 950

De Microsoft Lumia 950 is het eerste toestel dat Microsoft standaard heeft uitgerust met Windows 10. Dat betekent dat het bedrijf gelijk groot uitpakt, want de Lumia 950 is qua specificaties absoluut een vlaggenschip te noemen. Zo heeft het toestel een QHD-scherm mee van 5,2 inch, wat er voor zorgt dat individuele pixels niet zichtbaar zijn en tekst en video's vlijmscherp zijn.

Microsoft Lumia 950 review

Microsoft Lumia 950 review

10 dec 2015 - De Microsoft Lumia 950 is de eerste telefoon met Windows 10. Het nieuwe besturingssysteem van Microsoft krijgt bij deze telefoon zijn vuurdoop. Maar is de telefoon, naast de software, ook wel het aanschaffen waard? GSMinfo.nl zocht het uit.

De Lumia 950 heeft een 20-megapixel PureView-camera aan de achterkant en een 5-megapixelcamera aan de voorkant, waardoor de traditie van Lumia-telefoons met sterke camera's zal worden voortgezet. Er is ook een versie met een groter scherm, de Microsoft Lumia 950 XL. Dit alles wordt aangedreven door Microsoft's nieuwe besturingssysteem, Windows 10. 

Belangrijkste Microsoft Lumia 950 specificaties

  • 5,2 inch QHD-scherm met 1440 bij 2560 pixels
  • Krachtige Snapdragon 808 hexa-coreprocessor met 3 GB werkgeheugen
  • Loopt op Windows 10 met extra Lumia-software met iris scanner voor Windows Hello
  • 20-megapixel camera aan de achterkant, 5-megapixel selfie-camera
  • 32 GB intern geheugen, uitbreidbaar met max. 128 GB microSD
 

Pluspunten van de Microsoft Lumia 950

De Lumia-serie staat bekend om haar goede camera's. De Lumia 950 houdt de eer van de toestelreeks hoog met een 20 megapixel-exemplaar. Die schiet natuurlijk prachtige foto's, maar is speciaal toegerust op situaties waarbij minder licht is, omdat hij is voorzien van een driedubbele led-flitser. Daarmee is er altijd een goede kleur flits beschikbaar, waarmee je foto niet onnatuurlijk belicht wordt. Op die manier heb je altijd een goed belichte, scherpe foto met veel detail, ook al is de foto niet onder de meest ideale omstandigheden gemaakt.

Een ander pluspunt is natuurlijk Windows 10. Dat brengt een wagonlading aan interessante nieuwe functionaliteit met zich mee, maar behoudt de overzichtelijke, duidelijke menustructuur die Windows op mobiele telefoons zo eigen is. Dankzij die overzichtelijke software is de telefoon voor zowel beginnende als gevorderde gebruikers een zegen om mee te werken. Daar komt nog bij dat alle extra Lumia-software zoals Lumia Camera, Windows Hello en Lumia Drive een waardevolle toevoeging zijn op de toch al uitstekende software van Microsoft.

De processor in de Lumia 950 is ook een pluspunt te noemen. De Snapdragon 808 is een vlot apparaat, en wordt bovendien bijgestaan door 3 GB aan werkgeheugen. Daarmee kan je naar hartelust multitasken, want de Lumia 950 slaat het allemaal op, zodat je er later ongestoord mee verder kan. Waren Windows-telefoons in het verleden nog wel eens uitgerust met budget-processors, dan is dat bij deze generatie écht voorbij.

Minpunten van de Microsoft Lumia 950

Een klein minpunt van de Lumia 950 is wellicht dat het app-aanbod van Windows 10 wat mager is, in vergelijking met Android en iOS. Helemaal eerlijk is die vergelijking ook niet, want beide concurrerende systemen zijn al wat langer bezig met het opbouwen van een groot app-aanbod. Vrijwel alle grote en essentiële apps zijn er wel op Microsofts mobiele besturingssysteem, maar de weelde van de concurrentie is nog niet geëvenaard.

Microsoft Lumia 950 reviews

Onze bezoekers geven de Microsoft Lumia 950 een gemiddelde beoordeling van 8.
Bekijk Microsoft Lumia 950 reviews of schrijf zelf een review.

GSMinfo.nl review (december 2015) door
De Microsoft Lumia 950 is de eerste telefoon met Windows 10. Het nieuwe besturingssysteem van Microsoft krijgt bij deze telefoon zijn vuurdoop. Maar is de telefoon, naast de software, ook wel het aanschaffen waard? GSMinfo.nl zocht het uit. Microsoft Lumia 950 review
(oktober 2016)

Pluspunten:

De 950 heb ik gekocht bij Microsoft Nederland voor €299.
En een gratis displaydock(€99).
Ik ben zeer tevreden over de 950 waar ook nog gratis navigatie op zit met live verkeer info. Om het komt te maken kan ik beter vertellen wat er niet op zit, want de Lumia 950 is goed stukje hardware.
Touch ID is het enige wat er niet op zit.
De app's die er misschien minder zijn is voor mij geen probleem, want de meeste app's zo als Facebook, WhatsApp, enzovoort zijn er gewoon.
De app's zo die er niet zijn kan ik Microsoft niet kwalijk nemen.
Het probleem ligt namelijk bij de software maskers en de consument.
Als de consument meer kiest voor een andere smartphone dan alleen Android of wat dan ook, dan zal de markt ook groter worden met meer concurrentie.

Minpunten:

De achterkant, maar gelukkig zijn er losse achterkantjes te koop, bij voorbeeld die van Mozo.
(mei 2016)

Pluspunten:

Prima camera. Snel. Windows. Overzichtelijk.

Minpunten:

Alleen Edge als browser: andere browsers niet beschikbaar in de store. Bij windows phone was dat wel het geval. Zou niet zo'n probleem zijn als Edge volwaardig was, maar dat is het bij lange na niet. Heb nogal wat websites geraadpleegt waarbij Edge niet werkt.

Telefoons vergelijkbaar met de Microsoft Lumia 950

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden