Vergelijk 2.721.845 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Microsoft Lumia 650

Ontdek hier alles over de Microsoft Lumia 650: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
De Microsoft Lumia 650 is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de Microsoft Lumia 650

De Microsoft Lumia 650 is een Windows 10-smartphone met een 5 inch scherm. Het toestel is volledig geïntegreerd in het Microsoft-universum, want het krijgt standaard Office 365 aan boord, en natuurlijk de nodige Lumia -apps. De behuizing is aan de voor- en achterkant van plastic, maar krijgt een metalen rand rondom. Dat maakt de Lumia 650 net een vleugje sjieker en deugdelijker dan andere toestellen uit deze prijsklasse.

Deze Lumia staat in de pikorde net boven de Lumia 550. De Lumia 650 heeft een betere camera dan de Lumia 550 en is voorzien van krachtigere hardware. Ook het scherm is met 5 inch net een fractie groter dan dat van zijn kleine broertje. Beide toestellen beschikken over Windows 10, het gebruiksvriendelijke besturingssysteem van Microsoft. Het grote voordeel van Windows 10-telefoons is dat het veel overeenkomsten heeft en bovendien uistekend communiceert met de desktopversie van Windows 10, die tegenwoordig op veel computers is te vinden.

Belangrijkste Microsoft Lumia 650 specificaties

  • 5 inch scherm met IPS LCD-scherm met resolutie van 720x1280 pixels
  • 8 megapixelcamera achterop, 5 megapixelcamera voorop
  • Loopt op Windows 10, inclusief Office 365
  • 16GB opslagruimte ingebouwd, uitbreidbaar met microSD-geheugenkaart
  • 1,3 GHz quad-core processor, 1GB werkgeheugen

Pluspunten van de Microsoft Lumia 650

Een pluspunt van de Lumia 650 is de strakke, ietwat sobere maar deugdelijke behuizing. Het is echt een telefoon gericht op de zakelijke markt, en zo brengt Microsoft het toestel ook naar voren. Dankzij de Windows 10-software past de Lumia 650 in veel professionele omgevingen, waar ook met de software van Microsoft wordt gewerkt. De aanwezigheid van Office 365 draagt daar ook zijn steentje aan bij.

Een ander pluspunt is de gebruikersvriendelijkheid van de Lumia 650. Omdat het toestel is voorzien van Windows 10 zullen veel mensen goed met het toestel overweg kunnen. Dat heeft niet alleen te maken met het feit dat Windows voor veel mensen bekend terrein is, maar ook dat de Live Tiles een duidelijke interface vormen. Dat maakt het een interessante keuze voor mensen die voor het eerst een smartphone aanschaffen, ouderen en kinderen.

Minpunten van de Microsoft Lumia 650

Het grootste minpunt van de Lumia 650 is dat er op het moment niet heel veel apps beschikbaar zijn. Waar Android en iOS een grote hoeveelheid apps beschikbaar hebben in alle categorieën, wil er nog wel eens wat schorten aan de diversiteit van het app-aanbod op Windows 10. Dat komt simpelweg omdat het publiek voor Windows 10 lang niet zo groot is als bij Android en iOS. Voor iemand die niet heel veel apps gebruikt, zal het echter geen onoverkomelijk probleem zijn.

Microsoft Lumia 650 reviews

Onze bezoekers geven de Microsoft Lumia 650 een gemiddelde beoordeling van 8.
Bekijk Microsoft Lumia 650 reviews of schrijf zelf een review.

(augustus 2016)

Pluspunten:

Prima telefoon, gebruiks vriendelijk

Minpunten:

Geringe batterij capaciteit, gaat maar iets meer als 1 dag mee bij minimaal gebruik. Mijn andere lumia 625 ging 3 dagen op een accu lading. Zal waarschijnlijk aan windows 10 liggen.

Telefoons vergelijkbaar met de Microsoft Lumia 650

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden