Vergelijk 2.409.744 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Microsoft Lumia 640 XL

Ontdek hier alles over de Microsoft Lumia 640 XL: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
(3 reviews )
De Microsoft Lumia 640 XL is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de Microsoft Lumia 640 XL

De Microsoft Lumia 640 XL is het grote broertje van de Microsoft Lumia 640. De Lumia 640 Xl is een phablet met een budgetprijs. Je krijgt nog steeds uitstekende hardware en een groot scherm maar betaalt relatief weinig. Een van de voordelen van het grotere ontwerp is dat er een veel krachtigere batterij geplaatst kon worden. Ook de camera is beter, in de Lumia 640 XL zit bijvoorbeeld een 13-megapixelcamera. Het toestel loopt op Windows Phone 8.1, maar krijgt in de loop van 2015 een update naar Windows 10.

Belangrijkste Microsoft Lumia 640 XL specificaties

  • Groot 5,7 inch scherm met HD-resolutie van 720x1280 pixels
  • 1.2 GHz quad-core Qualcomm Snapdragon 400 processor, 1 GB werkgeheugen
  • 8 GB opslagruimte ingebouwd, uitbreidbaar met microSD-geheugenkaart
  • 5.7 inch IPS-LCD scherm met 720p HD-resolutie, beschermd door Gorilla Glass 3
  • 13-megapixelcamera met Zeiss-lens, 5 megapixel frontcam
  • Loopt op Windows Phone 8.1, gegarandeerde update naar Windows 10

Voor wie is de Microsoft Lumia 640 XL?

De Microsoft Lumia 640 XL is geen kleine telefoon. Met zijn 5.7 inch grote scherm is er aan schermoppervlak geen gebrek. De schermkwaliteit mag er ook wezen, want Microsoft heeft en IPS-scherm geplaatst, wat garant staat voor goede beeldkwaliteit. Door zijn formaat is hij echter uitermate geschikt voor de actievere smartphonegebruiker. Vrijwel alle taken die je met een moderne smartphone kan uitvoeren, zijn fijner op een groter scherm. Zit je veel met je telefoon in je handen? Dan is de Lumia 640 XL geen slechte keuze.

Pluspunten van de Microsoft Lumia 640 XL

Het grootste pluspunt is letterlijk het scherm. Dat er XL in de naam van het toestel staat zal de gemiddelde consument al een idee geven, maar het scherm is niet bepaald klein. Met zijn 5.7 inch zit het tegen de rand aan van wat nog bruikbaar is. Veel groter en je kan het toestel niet meer kwijt in je broekzak. Een groot scherm is echter wel enorm fijn voor het lezen van lange mails, het surfen op websites en het kijken van video's.

Een ander pluspunt van de Lumia 640 XL is de enorme batterij. Hoewel de telefoon grotendeels dezelfde specificaties heeft als de Lumia 640, is het toestel natuurlijk veel groter. Al die extra ruimte in de behuizing heeft Microsoft aangegrepen om de batterij flink uit te breiden. Die is namelijk maar liefst 3000 mAh groot. Combineer dat met het stroomzuinige Windows Phone 8.1 en je hebt een batterijduur waar je vrolijk van wordt.

De telefoon mag dan trouwens op Windows Phone 8.1 draaien, dat is niet de versie waarmee je de hele tijd opgezadeld zal zitten. Microsoft brengt namelijk Windows 10 onder andere naar deze telefoon. Dat is goed nieuws, want met Windows 10 wordt de Lumia-lijn flink opgefrist. De verwachting is ook dat het app-aanbod gaat toenemen. Daarnaast trekt Microsoft de vormgeving van de desktopversie en de mobiele telefoon-versie van Windows 10 grotendeels gelijk, met een grotere herkenbaarheid tot gevolg.

Microsoft Lumia 640

Minpunten van de Microsoft Lumia 640 XL

Het grootste minpunt van de Lumia 640 XL is dat het toestel nu nog op Windows Phone 8.1 draait. Dat besturingssysteem is zeker niet slecht. Het is zelfs vrij goed, er is kleeft echter een belangrijk nadeel aan. Het heeft namelijk niet zo heel veel apps als de vergelijkbare systemen van Google en Apple. Dat is een nadeel dat niet zomaar is op te lossen, maar voor veel gebruikers wel relevant zal zijn.

Microsoft Lumia 640 XL reviews

Onze bezoekers geven de Microsoft Lumia 640 XL een gemiddelde beoordeling van 9.
Bekijk Microsoft Lumia 640 XL reviews of schrijf zelf een review.

GSMinfo.nl review (augustus 2015) door
Microsoft's phablet-versie van de Lumia 640 is eigenlijk bijna hetzelfde als zijn kleinere broertje, maar dan groter. GSMinfo.nl licht in deze review de verschillen voor je uit om te bepalen of hij echt alleen maar groter is. Microsoft Lumia 640 XL review
(oktober 2015)

Pluspunten:

Mooi Design
Goede selfie en achter camera
snel
gaat 2 dagen mee op een accu lading

Minpunten:

App aanbod (maar dat weetje met windows phone)

Telefoons vergelijkbaar met de Microsoft Lumia 640 XL

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden