Vergelijk 3.297.616 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

LG X Screen

Ontdek hier alles over de LG X Screen: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
Deze telefoon is niet langer te koop. Er zijn nog wel LG X Screen accessoires.

Informatie over de LG X Screen

De LG X Screen is een middenklasser die specifiek gericht is op gebruikers die het scherm van hun toestel extra belangrijk vinden. Om deze reden heeft LG het toestel uitgerust met een tweede scherm aan de voorkant dat voor verschillende functies te gebruiken is. Zo kun je op het tweede scherm snel multitasken, je muziekspeler beheren of gewoon altijd de belangrijkste notificaties in beeld hebben. Daarnaast heeft LG de X Screen voorzien van relatief vlotte hardware, waardoor het ook gewoon een degelijke allround smartphone is. LG verkoopt ook nog een model met dubbele camera's, de LG X Cam.

Vooral mensen die veelvuldig notificaties op hun smartphone krijgen of veel naar muziek luisteren zullen het tweede scherm van de LG X Screen zeker waarderen. Je kunt namelijk altijd tekst lezen of games spelen en nog altijd de controle hebben over welke muziek je aan hebt of welke notificaties je te zien krijgt dankzij het tweede scherm. Toch is de X Screen ook gewoon een goede allround smartphone voor iedereen die niet al te veel uit wil geven aan een telefoon. Dankzij de krachtige hardware en de meegeleverde Google Play Store heb je toegang tot duizenden apps en games die ook nog eens vloeiend lopen. 

Belangrijkste LG X Screen specificaties

  • 4,93 inch LCD-scherm met HD-resolutie van 720 bij 1280 pixels, met extra 1,76 inch scherm daarboven
  • Loopt op Android 6.0 Marshmallow met LG's Optimus UI
  • 13 megapixelcamera aan de achterkant, 8 megapixelcamera aan de voorkant
  • 1,2 GHz quad-core processor, bijgestaan door 2 GB werkgeheugen
  • 16 GB ingebouwde opslagruimte

Pluspunten van de LG X Screen

Het grootste pluspunt is tegelijkertijd heel klein: het tweede scherm aan de voorkant van de LG X Screen. We zagen een soortgelijke functie al eerder op de LG V10. Nu is de handige technologie ook doorgesijpeld naar het middensegment. Dankzij het tweede scherm kan je veel dingen doen zonder het grote scherm aan te zetten. Dat scheelt je niet alleen tijd, maar ook batterijduur. Reuze handig dus, zo'n tweede scherm boven het grote primaire beeldscherm.

Een ander pluspunt is de 13 megapixel camera. Daarmee kan je heel behoorlijke foto's maken. Selfies zijn uiteraard ook heel goed mogelijk, want er zit ook een 8 megapixel camera aan de voorkant van het toestel. Niet veel toestellen in deze prijscategorie hebben een camera met zo'n hoge resolutie aan de voorkant zitten.

Minpunten van de LG X Screen

Zo'n tweede scherm mag dan handig zijn om je batterij te sparen, het was fijn geweest als LG ook wat had gedaan aan de batterij zelf. Die is bij de X Screen namelijk maar 2300 mAh groot. Daarmee kom je prima een dag door, maar de LG had zoveel meer potentie gehad als men had gekozen voor een batterij met een iets grotere capaciteit.

LG X Screen reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je LG X Screen review.

Telefoons vergelijkbaar met de LG X Screen

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden