Vergelijk 3.298.088 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

LG X Cam

Ontdek hier alles over de LG X Cam: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
Deze telefoon is niet langer te koop. Er zijn nog wel LG X Cam accessoires.

Informatie over de LG X Cam

De LG X Cam is een bijzondere midrange smartphone met een sterke focus op zijn camera aan de achterkant. LG weet dat sommige mensen bepaalde aspecten van hun telefoon belangrijk vinden, maar niet de hoofdprijs willen betalen voor een high-end smartphone. Voor mensen die de camera op hun toestel erg belangrijk vinden maar niet te veel uit willen geven is de LG X Cam ontworpen. Aan de achterkant van deze middenklasser bevinden zich namelijk twee camera's, eentje van 13 megapixel en eentje van 5 megapixel.

Vooral gebruikers die veel met de camera op hun smartphone bezig zijn zullen de LG X Cam waarderen. Met de twee camera's aan de achterkant schiet je niet alleen scherpe, duidelijke foto's, maar kun je ook nog eens diepte-effecten toevoegen dankzij de extra camera. Toch is de X Cam ook gewoonweg een goede allround smartphone: games en apps werken uitstekend op het grote scherm met FHD-resolutie en dankzij de octa-core processor lopen ze ook nog eens lekker vloeiend. De LG X Cam biedt dus voor ieder wat wils, met de nadruk op een uitstekende camera-ervaring. Heb je liever dubbele schermen, dan kun je voor de LG X Screen kiezen.

Belangrijkste LG X Cam specificaties

  • 5,2 inch LCD-scherm met FHD-resolutie van 1080 bij 1920 pixels
  • 1,14 GHz octa-core processor, bijgestaan door 2 GB werkgeheugen
  • 13 en 5 megapixelcamera's achterop, 8 megapixelcamera voorop
  • 16 GB ingebouwde opslagruimte
  • Loopt op Android 6.0 Marshmallow met LG's Optimus UI

 

Pluspunten van de LG X Cam

Het grootste pluspunt van de X Cam moge duidelijk zijn: dat is de camera. Het hebben van twee camera-sensors heeft meerdere voordelen. Je kan 3D-foto's maken omdat je, net als met twee ogen, diepte kan zien met twee camera's. Heel overdreven zal het effect niet worden, maar je kan wel beter een bokeh-effect bewerkstelligen. Dat betekent dat het onderwerp dat je fotografeert scherp is, en de achtergrond niet. Een ander voordeel van de dubbele camera's is dat de lichtgevoeligheid hoger ligt. Je krijgt dus meer detail in situaties waarin weinig licht is.

De X Cam draait op Android 6.0 Marshmallow. Dat betekent dat je de beschikking hebt over een flinke lading features die eerdere Android-versies moeten missen. Denk daarbij aan dingen als Android Doze, die je batterij spaart door apps op de achtergrond af te sluiten. Of de volledig herziene app-permissies, waarmee je veel gemakkelijker per app kan beslissen wat voor toegang je wil geven op je smartphone. Daar komt natuurlijk bij dat LG's eigen skin de Android-ervaring alleen maar opleukt.

Minpunten van de LG X Cam

Het grootste minpunt van de LG X Cam is misschien wel dat de aanwezige 16 GB aan opslaggeheugen wat weinig is. Zeker als je een fanatiek fotograaf bent, kan het aantal foto's rap oplopen. Dan kan 16 GB al snel vol zitten. De meest voor de hand liggende optie is al je foto's in de cloud te zetten, maar in sommige gevallen zal je daar wel voor moeten betalen. Bovendien heb je dan niet meer altijd al je foto's bij de hand.

LG X Cam reviews

Onze bezoekers geven de LG X Cam een gemiddelde beoordeling van 6.
Bekijk LG X Cam reviews of schrijf zelf een review.

(juli 2018)

Pluspunten:

Super camera voor even snel mooie foto's van huis/tuin/keuken situaties.

Minpunten:

Haperend touch screen en na half jaar niet meer te repareren. Dus einde toestel.

Telefoons vergelijkbaar met de LG X Cam

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden