Vergelijk 3.579.277 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

LG V10

Ontdek hier alles over de LG V10: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
De LG V10 is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de LG V10

De LG V10 is een high-end smartphone die voortbouwt op de uitstekende hardware van de LG G4 en deze in een nieuw jasje huisvest. Met deze torenhoge specificaties heb je een toestel in handen dat tot de absolute top behoort als het om smartphones gaat. Met Android 5.1 Lollipop onder de motorkap, 64 GB aan uitbreidbare opslagruimte en ondersteuning voor 4G+ is het een waar powerhouse. 

Naast het feit dat de LG V10 gewoonweg een dijk van een smartphone is heeft deze telefoon ook nog iets bijzonders aan boord. Zo is er een tweede display aan de bovenkant van het grote scherm te vinden dat als een soort notificatiebalk dient. Hiermee kun je in welke app dan ook altijd op de hoogte worden gebracht van nieuwe informatie en kun je snel tussen apps schakelen om te reageren op notificaties. 

Belangrijkste LG V10 specificaties

  • 5,7 inch QHD IPS-scherm met resolutie van 1440 bij 2560 pixels met extra 2,1 inch scherm
  • Krachtige 1,8 GHz hexa-core processor met 4 GB werkgeheugen
  • 16-megapixelcamera aan de achterkant, dubbele 5-megapixelcamera aan de voorkant
  • 64 GB intern geheugen, uit te breiden met microSD-kaart
  • Loopt op Android 5.1 Lollipop, met extra software en features door LG

Pluspunten van de LG V10

Het grootste pluspunt van de LG V10 is natuurlijk de hardware. Die is prima, want je krijgt een zeer vlotte processor, een sloot aan werkgeheugen om mee te multitasken en een royale 64 GB aan intern geheugen. Combineer dat met het 5,7 inch grote QHD-scherm, en je hebt qua hardware niks om over te klagen. Het geheel loopt op Android 5.1 Lollipop met LG's eigen skin. Dat loopt met deze hardware uiteraard vlekkeloos.

Een ander pluspunt is de camera. Of beter gezegd: camera's. Want aan de achterkant zit een 16 megapixel camera met dubbele led-flitser en laser autofocus. Dat is al indrukwekkend, maar aan de voorkant van de LG V10 zitten nog eens twee camera's, allebei 5 megapixel. De een is een exemplaar met een breedhoeklens, ideaal voor selfie's met gezelschappen. De ander heeft een iets nauwer bereik, maar met LG's camerasoftware kan je de beide camera's samen een foto laten maken voor een leuk diepte-effect.

Het meest opvallende aspect aan de LG V10 is echter het scherm. We hebben het dan niet over het 5,7 inch grote scherm, maar het 2,1 inch kleine scherm dat daarboven zit. Dat is altijd actief en heeft verschillende functies. Als de V10 uit staat zie je daarop dingen als het weer, de tijd en het niveau van de batterij. Als de V10 aanstaat krijgt het scherm een heel nieuwe functie. Dan kan je bijvoorbeeld notificaties erop laten weergeven, het gebruiken om de ingebouwde mp3-speler te bedienen of snel apps op te starten. Reuze handig.

Minpunten van de LG V10

Nadeel van de LG V10 is dat het een relatief nieuw toestel is, maar dat het toch nog steeds loopt op Android 5.1 Lollipop. Dat terwijl Android 6.0 Marshmallow toch al een tijdje uit is. Een update naar de nieuwste versie van Android had het toptoestel van LG zeker niet misstaan.

 

LG V10 reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je LG V10 review.

Telefoons vergelijkbaar met de LG V10

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden