Vergelijk 3.159.106 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

LG Q8

Ontdek hier alles over de LG Q8: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
Deze telefoon is niet langer te koop. Er zijn nog wel LG Q8 accessoires.

Informatie over de LG Q8

De LG Q8 leent het ontwerp en veel features, waaronder een tweede scherm van de LG V20. Het toestel heeft een 5,2 inch-beeldscherm dat beschikt over een QHD-resolutie, waarmee je toegang krijgt tot de wonderbaarlijke wereld van Android 7.0 Nougat. Daaroverheen ligt LG's gebruikersschil. Boven het hoofdscherm zit een 1,84 inch-beeldscherm dat oplicht voor het tonen van notificaties en dergelijke. Op deze manier wordt de inhoud van de batterij gespaard. De accu is 3000 mAh groot.

Verder heeft de LG Q8 ook de camera's van zijn voorganger op de achterkant zitten. Met een 16-megapixelcamera schiet je foto's en video's met een beeldhoek van 71 graden. De secundaire 8-megapixelcamera beschikt over een groothoeklens van 135 graden. De frontcamera beschikt over 5-megapixels en is daarmee geschikt voor het maken van selfies en videobellen. Beeldmateriaal en muziek kun je kwijt op het opslaggeheugen van 32 GB. Tot slot is de smartphone voorzien van Bluetooth 4.2, quad-dac en een USB type-C-aansluiting.

Belangrijkste LG Q8 specificaties

  • 5,2 inch-QHD-beeldscherm in combinatie met 1,84 inch-beeldscherm
  • Snapdragon 820-chipset, bijgestaan door 4 GB werkgeheugen
  • Dubbele 13- en 8-megapixelcamera achterop, 5-megapixelcamera voorop
  • Quad-dac audio
  • IP67-certificering

Pluspunten LG Q8

De LG Q8 is een veelzijdige smartphone met voldoende rekenkracht onder de motorkap om moderne games en apps te draaien. Met Android 7.0 Nougat kunnen meerdere apps zoals Facebook en Instagram naast elkaar worden geopend met behulp van de splitscreen-modus. Het beeldscherm van 5,2 inch biedt voldoende ruimte om QHD-films te kijken en je dagelijkse smartphone-taken uit te voeren. Daarnaast is het extra notificatiescherm een leuke feature die de batterij van de LG Q8 bespaart en nieuwe meldingen snel weergeeft zonder dat je hoofdscherm daarvoor wordt gebruikt. 

Verder is de LG Q8 voorzien van prima camera's; voor- en achterop is het toestel voorzien van verschillende camera's. Je krijgt dan ook de keuze tussen het schieten van traditionele foto's en plaatjes gemaakt met een groothoeklens. Door middel van een vingerafdrukscanner achterop krijgt alleen de rechtmatige eigenaar toegang tot het toestel, waardoor je gegevens veilig zijn. Tot slot is de audiokwaliteit van het toestel dik in orde. De quad-dac biedt de hoogste kwaliteit muziek en geluid. 

Minpunten LG Q8

Hoewel het kan worden gezien als voordeel, kan het ook negatief worden ervaren. Het tweede beeldscherm geeft je meer werkruimte op het hoofdbeeldscherm, maar is tegelijkertijd beperkt in afmeting. LG gebruikt voor zijn LG Q8 een LCD-beeldscherm, waardoor geen selectief deel van het hoofdbeeldscherm kan worden ingeschakeld. Dit kan bijvoorbeeld wel een OLED-beeldscherm. De OLED-techniek leent zich dan ook aan één groot beeldscherm in plaats van een combinatie LCD-beeldschermen.

LG Q8 reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je LG Q8 review.

Telefoons vergelijkbaar met de LG Q8

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden