Vergelijk 2.551.629 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

LG Optimus L7

Ontdek hier alles over de LG Optimus L7 (P700): vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
(15 reviews )
De LG Optimus L7 is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de LG Optimus L7

De LG Optimus L7 (P700) is de grootste broer van de familie van de Optimus L5 en L3. Het toestel heeft een 4,3 inch IPS-display en geeft daarmee je beelden helder weer. De Optimus L7 maakt deel uit van de L-style serie van LG. De L-style houdt in dat er voornamelijk naar design wordt gekeken, en de fijne details in het design zich daarmee onderscheiden van de concurrentie. Behalve het uiterlijk heeft de L7 nog een aantal andere goede specificaties. Het toestel loopt op Android 4.0 en heeft een 1 GHz processor. Er is inmiddels een opvolger verkrijgbaar: de LG Optimus L7 II.

Belangrijkste specificaties LG Optimus L7:

  • Stijlvol ontwerp, slechts 9 mm dik
  • 4.3 inch IPS-touchscreen: ook in de volle zon leesbaar!
  • 5 megapixelcamera voor foto's en video
  • Loopt op Android 4.0: toegang tot duizenden apps

Voor wie is de LG Optimus L7?

De Optimus L7 is een smartphone voor de mensen die een stijlvolle smartphone willen bezitten. Behalve stijl heeft de L7 ook nog een aantal vernieuwende specificaties. Zo loopt het geheel op Android 4.0 en is vooral het beeldscherm één van de onderscheidende factoren. Zoek je een smartphone die niet in de allerhoogste prijsklasse zit, maar wel goede specificaties heeft? Lees dan snel verder over de LG Optimus L7!

Pluspunten van de LG Optimus L7

De LG Optimus L7 is uitgerust met een strak design. Het toestel is van dun formaat, 8.8 mm en heeft een stevige grip. De kenmerkende accenten van LG zijn afgewerkt in een metallic design. De Optimus L7 beschikt over een 4.3 IPS-beeldscherm en heeft daarmee de mooiste en grootste display uit de L-style serie tot nu toe. Dankzij de IPS-techniek is je beeldscherm nu zelfs helemaal helder als je in de felle zon zit.

LG Optimus L7

De Optimus L7 loopt op Android 4.0 van Google’s besturingssysteem en heeft een 1 GHz processor. Daarom hoef je je over snelheid en gebruiksgemak geen zorgen te maken. Android bevat standaard allerlei handige apps die dagelijks gebruikt. Zo is er Gmail waarmee je e-mails verstuurt, je favoriete browser Chrome en Google Maps navigeert je overal naartoe.

Minpunten van de LG Optimus L7

Helaas past de 5 megapixelcamera niet helemaal bij de rest van de specs van de L7. Een camera met een iets betere kwaliteit was misschien meer op zijn plaats geweest gezien de rest van de high-end specs van dit toestel. Vergelijkbare smartphones beschikken over een camera met 8 megapixel, en zo'n camera hadden we liever ook in de Optimus L7 gezien.

LG Optimus L7 reviews

Onze bezoekers geven de LG Optimus L7 een gemiddelde beoordeling van 4,6.
Bekijk LG Optimus L7 reviews of schrijf zelf een review.

(januari 2016)

Pluspunten:

+Groot scherm
+Simpele besturing
Eerst halfjaar/jaar nog goed

Minpunten:

-Slechte kwaliteit voor- en achtercamera, en je kunt ook niet het sluitergeluid uitzetten, erg vervelend
-Apps sluiten vaak af, vooral what's app (die ik heel vaak opnieuw hebben moeten downloaden) en het
"Internet"
-Te weinig geheugen, kan er nauwelijks apps op zetten, ik heb nu naast de standaard niet verwijderbare
apps alleen instagram, what's app en meta (2.97MB)
- Langzaam, apps starten langzaam op, camera ook, spelletjes kun je maar beter niet downloaden want
dat loopt steeds vast en het volume van muziek heeft ook vaak n delay
-Aan en uit knop werkt na een tijd niet meer
- Bellen werkt nauwelijks, het duurt ongeveer een minuut voordat de telefoon ook daadwerkelijk gaat
bellen en heel vaak krijg ik het niet binnen als ik gebeld wordt
- Geen screenshot functie, alleen quickmemo wat zeer onhandig en langzaam is.
- De telefoon zelf is niet mooi
- Media scannen duurt te lang nadat mobiel opnieuw is opgestart

Over het algemeen een erg slechte telefoon, geen aanrader.
(maart 2015)

Pluspunten:

Ik gebruik deze mobiel al ruim 2 jaar en ik vond dat het tijd was om er mijn mening over te laten horen.
Het positieve aan de telefoon: Hij ziet er mooi uit en hij doet meestal wel waarvoor hij bedoeld is, namelijk bellen en sms'en.
Het is handig dat je ermee kan internetten, maar ik zou zelfs een oude Nokia prefereren boven dit model.

Minpunten:

Mobiel is niet erg stevig, er is een hoekje afgebroken toen ik mijn beschermhoesje eraf moest halen. Applicaties lopen constant vast. Apps zoals Facebook moet je niet eens proberen te gebruiken, want het laden van 1 bericht duurt al bijna 2 minuten. Hometoets blijft af en toe hangen (door overmatig gebruik). Camera kwaliteit is niet heel goed. Toetsenbord verdwijnt soms zonder reden. Mobiel blijft heel lang in het laden van de gallery hangen, waardoor je soms een half uur geen camera kan gebruiken. USB contact is ook niet mogelijk wanneer de gallery laadt. Mobiel besluit soms zonder reden opnieuw op te starten. Batterij gaat soms echt heel snel leeg zonder reden, terwijl hij soms juist heel lang mee gaat. Wanneer je een foto maakt, maakt de mobiel altijd geluid en dit is niet eens uit te zetten wanneer je een koptelefoon gebruikt. Verder is de mobiel heel langzaam en typ ik soms sneller dan hij aankan. Hierdoor wordt alle tekst die je getypt hebt in 1 woord gestopt en alle spaties die je getypt hebt verschijnen dan achter dat woord in plaats van tussen de woorden in. Bellen gaat niet altijd goed en hetzelfde geldt voor gebeld worden. De touchscreen werkt ook niet altijd even lekker. Ten slotte blijft de mobiel vaak nog met een Wifi verbonden terwijl deze niet eens meer in bereik is.
Ik zou dit mobieltje op zo'n beetje elk punt afraden.

Telefoons vergelijkbaar met de LG Optimus L7

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden