Vergelijk 2.027.646 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

LG Optimus Black

Ontdek hier alles over de LG Optimus Black (P970): vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
(5 reviews )
De LG Optimus Black is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de LG Optimus Black

De LG Optimus Black is een afgeleide versie van de LG Optimus 2X. Het toestel draait op Android 2.2 Froyo, terwijl een update naar Android 2.3 Gingerbread in het vooruitzicht wordt gesteld. Daarnaast beschikt de Optimus Black over een uniek scherm, dat zowel helderder als zuiniger is dan schermen van concurrenten. De smartphone valt ook op door zijn geringe dikte en dito gewicht. De witte evenknie van de Optimus Black is de LG Optimus White.


LG Optimus BlackAndroid

De LG Optimus Black draait op Android 2.2 Froyo, dat bekent staat als een zeer gebruiksvriendelijk besturingssysteem. Helemaal mooi is dat LG verzekert dat het toestel tezijnertijd wordt geüpdatet naar Android 2.3 Gingerbread. De aanwezigheid van Android brengt handige applicaties voor Facebook, Twitter en YouTube met zich mee en bovendien kun je in de Android Market nog kiezen uit talloze andere applicaties.

Om de besturing van het toestel nog eens extra te verbeteren heeft LG haar eigen user interface, Optimus UI 2.0, over Android heen gelegd. Dit zorgt onder meer voor makkelijkere toegang tot berichten en gemiste oproepen.

Scherm en processor: energiezuining

Het 4 inch scherm van de LG Optimus Black is een zogeheten NOVA display. In de video onderaan deze pagina maakt LG duidelijk wat er zo goed aan is. Het NOVA display is extreem helder, terwijl het tegelijkertijd 50 % minder energie verbruikt dan andere schermen.

Ook de processor is van het energiezuinige soort. De krachtige CPU zorgt er niet alleen voor dat taken (zoals het openen van apps) sneller worden uitgeoverd, maar is ook minder veeleisend voor de batterij.

Twee camera's

De LG Optimus Black beschikt over een 5 megapixel camera met flits, waar op zich weinig bijzonders aan is. Opvallender is de front-camera. Dit is namelijk 's werelds eerste 2 megapixel front-camera, waardoor videobellen ineens een stukje aantrekkelijker wordt.

Dun en licht

Smartphones worden steeds groter (al is dat verzadigingspunt nu ongeveer wel bereikt), maar ook steeds dunner en lichter. Dit geldt ook voor de Optimus Black. Met een dikte van slechts 11 millimeter en gewicht van 109 gram licht lijkt het alsof je een veer in je handen hebt, maar neen: het is een smartphone à 390 euro - vergeet dat niet!

Naast al dit moois biedt de Optimus Black verder cruciale zaken zoals snel internet, WiFi, BlueTooth en USB. De conclusie is simpel: de specificaties wijzen op een toptoestel.

LG Optimus Black reviews

Onze bezoekers geven de LG Optimus Black een gemiddelde beoordeling van 8,4.
Bekijk LG Optimus Black reviews of schrijf zelf een review.

(juli 2012)

Pluspunten:

-goed helder beeld
-lekker groot beeld
-snelle processor
-goed geluid
-veel en leuke apps
-goede camera
-goede batterij duur

Minpunten:

ik heb geen minpunten

ik kan nu al niet meer zonder mijn telefoon
(februari 2012)

Pluspunten:

zeer helder scherm
battery is goed, hoor van andere mensen dat ze bij hun smartphone iedere dag moeten laden, ik laad nu iedere 2 dagen, maar ben geen veeleisende gebruiker.

Minpunten:

scherm is erg snel vies vind ik

Telefoons vergelijkbaar met de LG Optimus Black

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden