Vergelijk 2.030.671 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

LG Optimus 2X Speed

Ontdek hier alles over de LG Optimus 2X Speed (P990): vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
(5 reviews )
De LG Optimus 2X Speed is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de LG Optimus 2X Speed

De LG Optimus 2X Speed is een ultrakrachtige smartphone bedoeld voor de veeleisende gebruiker. De Optimus 2X Speed is namelijk 's werelds eerste smartphone met een dual-core processor. Andere opvallende kenmerken zijn de 8 megapixel camera, Android 2.2 (met update naar 2.3) en het 4 inch touchscreen. Dit toestel is het zesde model in de Optimus-serie. Onder andere de LG Optimus 7 en LG Optimus One P500 gingen de 2X al voor. Deze serie herbergt veelzijdige smartphones en de krachtige Optimus 2X is geen uitzondering.

Expert Review

Lees de volledige LG Optimus 2X Speed review die Niels schreef over dit toestel!

Veelzijdigheid

Top-end toestellen als deze LG kenmerken zich door veelzijdigheid en kwaliteit. Aan werkelijk alles is gedacht. De 8 megapixel camera bijvoorbeeld. Hiermee maak je hoogwaardige foto's en filmen in HD (720p kwaliteit) is een mogelijkheid. De HD-poort zorgt ervoor dat deze beelden ook extern in HD kwaliteit getoond kunnen worden. Opslaan en bewaren van deze bestanden is breed mogelijk want naast het interne 8 GB geheugen, kan dit ook nog uitgebreid worden naar een capaciteit van 32 GB.

Maar ook muziek is aanwezig. Met de geïntegreerde MP3-speler en FM-radio ben je te allen tijde in voorzien van jouw favoriete atriesten en tracks. Ook noemenswaardig is de sociale netwerkintegratie. Hier worden alle sociale netwerken waar jij bent aangesloten, naast elkaar gezet zodat je altijd op de hoogte bent van jouw netwerk.

LG Optimus 2X

Processor & Android

Als gezegd is de Optimus 2X Speed de eerste telefooon die beschikt over een Tegra 2 dual-core 1 Ghz processor. Het herbergen van deze processor betekent vooral veel snelheid. Alle functies, apps en andere diensten zullen vloeiend geladen en gedraaid worden, ook als je dit tegelijkertijd doet. Dit komt de gebruiksvriendelijkheid ten goede, in combinatie met de 3G-netwerkondersteuning gaat surfen op het web namelijk ook razend snel.

Deze processor in combinatie met het Android 2.2 besturingssysteem is een ware verademing. De snelheid gecombineerd met een duidelijke en overzichtelijk interface is aanwezig bij deze hoogwaardige smartphone. Bovendien biedt het OS van Google ook de Android Market. Hier vindt je duizenden applicaties die, al dan niet tegen betaling, te downloaden zijn. Zo is het dus ook nog mogelijk om jouw Optimus 2X een persoonlijke tint te geven en het toestel in te richten naar jouw wensen.

Overige eigenschappen

Naast alle hoogwaardige kenmerken zijn ook alle basis-functies present. Push-mail, GPS en Bluetooth zijn functies die heel praktisch zijn bij dagelijks gebruik. Het kwalitatieve touchscreen zorgt ervoor dat al deze functies soepel te bedienen zijn en jou direct brengen naar de informatie die jij nodig hebt.

Al met al kan geconcludeerd worden dat de LG Optimus 2X Speed een krachtige en complete smartphone is. Deze telefoon is dan ook een ware verademing voor de moderne smartphoneliefhebber.

Hieronder een demo van de multitouch functionaliteit van de Optimus 2X Speed.

LG Optimus 2X Speed reviews

Onze bezoekers geven de LG Optimus 2X Speed een gemiddelde beoordeling van 7,8.
Bekijk LG Optimus 2X Speed reviews of schrijf zelf een review.

(mei 2012)

Pluspunten:

Het scherm is helder en kleurrijk.

Sommige door LG aangepaste apps (bv kalender) zien er beter uit en voelen beter aan dan bij de basis versie van Android.

Er is een HDMI poort aan de bovenkant van het toestel. Als je er een mini-HDMI kabel in doet die aangesloten is aan je tv, wordt je telefoonscherm op de tv afgebeeld. Als je em horizontaal houdt, vult ie het hele tv-scherm. Vooral bij videoclips is dit een leuke optie. De output is 1080p HD. De mediaplayer die er standaard opzit is niet geweldig, maar daar zijn apps voor te downloaden om dit handiger te maken.

De buitenkant is heel sterk. Ik dacht eerst dat de achterkant heel snel vol krassen zou zitten maar dit valt erg mee. De traditionele Android knoppen lichten op onder het scherm, handig in het donker.

Buiten de korte batterijduur, werken andere opties wel goed. GPS is heel snel en werkt zelfs binnen gebouwen. Wifi doet z'n werk. De ingebouwde FM-radio werkt goed, maar is soms lastig om 1 bepaalde frequency op te zoeken.

Minpunten:

Er is geen mini USB aansluiting, heel jammer. Zeker als je bestanden met je PC wilt transfereren.

Batterijduur is dus heel kort. Na 1 dag redelijk intensief gebruik moet ie aan de lader omdat ie dan de volgende dag niet haalt.
(mei 2012)

Pluspunten:

vind dit een erg goede smartphone. heb m'n htc desire weggedaan omdat ik in de problemen kwam met het gelimiteerde geheugen maar daar heb ik met deze geen last van. je kan naar hartenlust apps en muziek downloaden. Ik hoor altijd dat ze de batterij van deze lg slecht vinden maar ik vind 'm minimaal even goed als die van de desire die ik had. Waarschijnlijk zelfs nog ietsje beter. natuurlijk moet je de telefoon na een dag opladen maar dat is per definitie zo bij moderne smartphones. tenslotte vind ik het prettig dat je makkelijk meerdere apps tegelijk kan draaien zonder vastlopen of trage browsing bijvoorbeeld. bij de desire was dat nog wel eens een probleem.

Minpunten:

nadeel is dat de knoppen onderaan niet altijd betrouwbaar reageren. Zeker de eerste drie weken had ik moeite met de gevoeligheid daarvan en nu nog steeds een beetje. het kan ook best lang duren voordat de telefoon daadwerkelijk ophangt als je op 'gesprek beïndigen' hebt gedrukt. Dit kan ook met de gevoeligheid te maken hebben denk ik.

Telefoons vergelijkbaar met de LG Optimus 2X Speed

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden