Vergelijk 2.551.629 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

LG Nexus 5X

Ontdek hier alles over de LG Nexus 5X: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
(3 reviews )
De LG Nexus 5X is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de LG Nexus 5X

De LG Nexus 5X is een speciaal toestel, dat met Google's hulp is ontwikkeld om te laten zien waar Android 6.0 Marshmallow toe in staat is. Het toestel valt qua specificaties in de hogere middenklasse, maar is net als alle andere Nexus-toestellen vrij scherp geprijsd. De focus bij dit toestel ligt dus op de software, maar ook de hardware mag er wezen. Zo krijg je een snelle hexa-core processor, een vingerafdrukscanner en een 5,2 inch groot Full HD-scherm.

De Nexus 5X is de opvolger van de Nexus 5, die ook door LG werd gemaakt. Andere fabrikanten maken ook Nexus-toestellen in opdracht van Google, zoals Huawei met de Nexus 6P. Qua specificaties is de Nexus 5X echter vooral te vergelijken met de G4 van LG zelf, die een boel specificaties met de Nexus 5X deelt. De Nexus 5X heeft echter een lagere prijs, en je bent bovendien altijd verzekerd van de nieuwste software.

Belangrijkste LG Nexus 5X specificaties

  • 5,2 inch IPS-LCD scherm met 1080 bij 1920 pixels
  • 12,3 megapixelcamera met dubbele led-flitser, 5 megapixel selfiecam
  • Loopt op Android 6.0 Marshmallow, met snelle updates naar nieuwe versies
  • 1,8 GHz hexa-core processor, 2GB werkgeheugen
  • Versies met 16 of 32GB aan intern geheugen, niet uitbreidbaar
  • Voorzien van vingerafdrukscanner op de achterkant

Pluspunten van de LG Nexus 5X

Het grootste pluspunt van de LG Nexus 5X zit in dat middelste woord. Nexus. Dat betekent dat het toestel is voorzien van de laatste versie van Android, in dit geval 6.0 Marshmallow. Het is niet alleen dat. Je krijgt Android 6.0 Marshmallow en alle handigheden die daarbij horen, maar je krijgt ook als eerste de updates van Google. Nieuwe functionaliteit én essentiële beveiligingsupdates. Dat soort ondersteuning zul je bij andere Android-smartphones niet aantreffen.

Met de Nexus 5X heeft LG een prima middenklasse smartphone neergezet. En hoewel de software natuurlijk reuze interessant is, is de hardware niet persé minder belangrijk bij deze Nexus. Je krijgt namelijk wel gewoon precies waar de gemiddelde smartphone-gebruiker behoefte aan heeft, en meer. Zo heeft het 5,2 inch scherm een prettige Full HD-resolutie, en is de processor een vlotte 1,8 GHz hexa-core. Het werkgeheugen is ruim met 2GB. Als leuke extra zit er op de achterkant een vingerafdrukscanner, waarmee je de telefoon eenvoudig kan ontgrendelen.

Minpunten van de LG Nexus 5X

Het interne geheugen is met 16 GB niet extreem klein, maar ook weer niet heel ruim. Als je behoefte hebt aan meer opslag, ben je aangewezen op een versie met 32GB, want ondersteuning voor microSD-kaartjes heeft de Nexus 5X niet. Dat is wel een beetje zonde, zeker omdat er een aardige meerprijs is verbonden aan een grotere interne opslag. We hadden liever gezien dat er ondersteuning was voor microSD-kaartjes, óf dat men standaard had gekozen voor een intern geheugen van 32 GB.

LG Nexus 5X reviews

Onze bezoekers geven de LG Nexus 5X een gemiddelde beoordeling van 9.
Bekijk LG Nexus 5X reviews of schrijf zelf een review.

GSMinfo.nl review (december 2015) door
De compacte LG Nexus 5X moet de succesvolle lijn van zijn voorganger, de Nexus 5, voortzetten. In deze review laat GSMinfo.nl je alle aspecten van het kleinere broertje van de Nexus 6P zien. LG Nexus 5X review
(januari 2016)

Pluspunten:

Heel goedkoop, én heel goed! De Nexus 5X is de ideale smartphone voor Android-liefhebbers. Je hebt gewoon gelijk de nieuwste software, geen gedoe met Samsung of LG die er maanden over doen om de software uit te brengen, nee: als Google zegt dat er nieuwe Android is dan heb je die direct!! Ben zo beter beveiligd, en heb ook altijd alle nieuwe features.

Minpunten:

Eigenlijk niets! Beste Android telefoon van het moment dit.

Telefoons vergelijkbaar met de LG Nexus 5X

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden