Vergelijk 2.456.932 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

LG K8

Ontdek hier alles over de LG K8: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
De LG K8 is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de LG K8

De LG K8 is een toestel dat is bedoeld voor het middensegment. De LG is voorzien van een 1,2 GHz quad-core processor en 1,5 GB aan werkgeheugen. Het scherm is 5 inch groot en heeft een 720p HD-resolutie. Op de achterkant zit een 8 megapixel camera, inclusief led-flitser. Op de voorkant zit een 5 megapixel camera waarmee je selfies kan maken. Dit alles draait op Android 6.0 Marshmallow en LG's nieuwste software-skin.

De LG K8 is onderdeel van de nieuwe LG K-serie. Daarin zitten ook de LG K4 en de LG K10. De serie valt vooral op vanwege zijn goede verhouding tussen prijs en kwaliteit. Het toestel moet de concurrentie aangaan met de goedkope toestellen van Motorola, die ook goed scoren in het prijssegment waar de K-serie actief is. Groot voordeel van de LG K8 is dat je het niet al te grote opslaggeheugen van 8GB kan uitbreiden met een microSD-kaartje.

Belangrijkste LG K8 specificaties

  • 5 inch IPS LCD-scherm met 720 bij 1280 pixels
  • 8 megapixelcamera met led-flitser en 5 megapixel selfiecamera
  • Loopt op Android 6.0 Marshmallow , voorzien van LG's eigen skin
  • 1,2 GHz quad-core processor met 1,5 GB werkgeheugen
  • 8 GB opslaggeheugen, uitbreidbaar met max. 32 GB microSD

Pluspunten van de LG K8

Het grootste pluspunt van de LG K8 is natuurlijk de prijs. Dat geldt eigenlijk voor de hele LG K-serie, maar dus ook voor de K8. De LG is zeer schappelijk geprijsd en dat maakt het, zeker in combinatie met de gemiddelde hardware, tot een interessante keus. De verhouding tussen kwaliteit en prijs is dus het grootste pluspunt van de LG K8.

Een ander pluspunt is de opslagcapaciteit van 8GB. Heel groot is dat niet, maar voor de gemiddelde gebruiker toch zeker voldoende. Het was mooier geweest als LG ervoor had gekozen de K8 uit te rusten met 16 GB opslagruimte, maar je kan gelukkig ook gewoon een 32 GB microSD-kaartje plaatsen om de opslagcapaciteit uit te breiden.

Minpunten van de LG K8

Echt minpunten heeft de LG K8 niet. De processor is niet de snelste, het werkgeheugen is niet geweldig groot, het scherm heeft geen fantastische resolutie en de camera is niet uitzonderlijk. De smartphone is daarmee wel in balans, maar geen van de onderdelen springt er uit. In negatieve noch positieve zin.

LG K8 reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je LG K8 review.

Telefoons vergelijkbaar met de LG K8

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden