Vergelijk 2.623.989 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Lenovo P2

Ontdek hier alles over de Lenovo P2: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties

Informatie over de Lenovo P2

Lenovo begint een aardige speler te worden op de smartphonemarkt. Na diverse middenklasse smartphones mikt Lenovo met zijn P2 nog net wat hoger dan voorheen. De P2 is een mooi toestel om te zien en is met zijn snelle hardware en diverse functies een volwaardige speler binnen de smartphonewereld. Met een octa-core processor en een 5100 mAh capaciteit accu beschikt deze smartphone over krachtige eigenschappen die in zijn prijsklasse niet snel ergens anders te vinden zijn.

Lenovo bracht in 2016 een aantal middenklasse toestellen uit die door verschillende gebruikers als positief werden ervaren. Naast een vernieuwde K6 van Lenovo komt het Chinese bedrijf nu ook met een toestel dat over iets meer premium features beschikt dan zijn voorgangers. De Lenovo P2 oogt prettig en biedt de eindgebruiker net wat extra vergeleken met vergelijkbare smartphones in deze prijsklasse.

Belangrijkste specificaties van de Lenovo P2

  • 5.5-inch Super AMOLED scherm met een resolutie van 1080x1920 pixels (Full-HD)
  • Octa-core processor met kernen geklokt op 2.0 GHz
  • 4GB werkgeheugen
  • 5100 mAh batterij
  • Loopt op Android 6.0 Marshmallow
  • Vingerafdrukscanner aan de voorkant

Pluspunten van de Lenovo P2

De Lenovo P2 is voorzien van goede, krachtige hardware. Met 8 rekenkernen en meer dan voldoende werkgeheugen is de P2 klaar om alle vrijwel gangbare applicaties zoals WhatsApp en Facebook te verslinden en met behulp van de enorme accucapaciteit en Lenovo's power saver kan de smartphone tot wel 3 dagen meegaan. 

Verder is het toestel van alle moderne snufjes voorzien, met een vingerafdrukscanner en een breed aanbod aan sensoren en overige functies is het toestel een waardige speler die Lenovo naar voren schuift. Met de 13-megapixelcamera kunnen scherpe foto's worden gemaakt die snel kunnen worden weergegeven op het grote 5,5-inch scherm van het toestel. 

Minpunten van de Lenovo P2

Een minpunt dat kan worden aangehaald is dat Lenovo draait op Android 6.0 terwijl er eind 2016 een nieuwere versie van Android is uitgekomen. Ook ligt de resolutie net wat lager dan we bij veel vlaggenschepen met een 5.5 inch scherm of groter vaak zien.

Deze kleine minpunten zijn echter verre van dealbrekers en al met al is de P2 een goede telefoon met een bijzonder competitief prijskaartje. Voor wie op zoek is naar een telefoon met bijzonder veel functies en stevig in elkaar zit is men bij de Lenovo P2 aan het juiste adres.

Lenovo P2 reviews

Onze bezoekers geven de Lenovo P2 een gemiddelde beoordeling van 9.
Bekijk Lenovo P2 reviews of schrijf zelf een review.

GSMinfo.nl review (februari 2017) door
Lenovo heeft kortgeleden een nieuw toestel in ons land gelanceerd: de Lenovo P2. In deze review staan we uitgebreid stil hoe deze betaalbare middenklasser zich staande weet te houden tussen de concurrenten. Goede koop of miskoop? Het antwoord vind je in deze review. Lenovo P2 review
(december 2016)

Pluspunten:


Sinds enkele dagen de Lenovo P2 Dual sim in bezit en daar heb ik nog geen seconde spijt van!
Dacht eerst; Lenovo, is dat wel betrouwbaar? Maar Lenovo heeft ook de laatste generatie Moto G (Google) toestellen gemaakt dus die kunnen vast wel wat. Bestellen dus dat ding, nu met gratis autolader (Wehk, dec-16).

Het toestel heeft een prachtig 5,5 inch fullHD Amoled2 scherm met 401 ppi waar de kleuren echt vanaf spatten. Door de smalle bezels is het ondanks het grote scherm geen lomp toestel. De Lenovo P2 heeft een unibody van aluminium en maakt gewoon een zeer degelijke indruk, op geen enkel moment heb je het idee een goedkoop toestel in handen te hebben. Lekker dun is hij ook en de verhoudingen zijn goed.

Zo is de HTC 830 bijvoorbeeld ook een erg goede 5,5 inch dual sim voor rond de 300 euro, maar deze is toch net even groter (flinke bezels) en minder fraai afgewerkt (meer plastic).Camera wel iets beter met OIS .

De Lenovo P2 is voorzien van een hybride dual sim optie, dus 2 simkaarten óf 1 simkaart + extra MicroSD. Ik heb zelf 2 simkaarten geïnstalleerd, super handig om zakelijk en privé te scheiden zonder met 2 toestellen te moeten lopen.
Het geheugen van 32GB is voor mij ruim voldoende en ik heb hier geen extra microSD bij nodig.

Verder heeft het toestel een uiterst efficiënte en snelle Qualcomm Snapdragon 625, octa-core processor geklokt op 2.0 GHz welke in combinatie met 4GB ram geheugen en Android 6.0.1 zorgt voor een uiterst vlot en soepel draaiende telefoon.

WiFi 2.4 GHz en 5 GHz ac, NFC, zeer goed werkende vingerafdrukscanner, allemaal aanwezig op de P2.
De 12MP camera aan de achterkant is van Sony en is ook te vinden in de Sony XA. De camera maakt prima foto's en 4K video's. Bij weinig licht kun je kiezen uit wat Artistieke Nachtscenes, foto's zijn dan nog stuk beter dan in Auto stand. Daarnaast is er nog een Smart functie. Bij mij zijn de foto's dan juist minder mooi, ik heb de Smart functie dan ook uit staan.

High-end toestellen als Iphone7 en Samsung s7 hebben uiteraard nog betere camera's, maar kosten dan ook 2 á 3 keer zoveel als de Lenovo P2. Verder doet een toestel als de P2 in maar weinig opzichten onder voor dergelijke toestellen, in sommige opzichten doet de P2 het zelfs beter voor nog geen 300 euro.

Neem de accu bijvoorbeeld van maar liefst 5100 mAh batterij (ja, je leest het goed). Echt niet te geloven hoe lang dit toestel vooruit kan met een volle accu. En is hij eindelijk een keer leeg, dan kun je na 15 minuten laden met de 24W snellader weer 10 uur verder!

Ik kan er verder heel lang over praten, maar ben je op zoek naar heel veel telefoon voor je geld, deze lekker nemen!

Minpunten:

Accessoires slecht verkrijgbaar
(december 2016)

Pluspunten:

Sinds enkele dagen de Lenovo P2 Dual sim in bezit en daar heb ik nog geen seconde spijt van! Hobbymatig probeer ik veel toestellen uit en dit is echt wel een bijzonder toestel. Dacht eerst; Lenovo, is dat wel betrouwbaar? Maar Lenovo heeft ook de laatste generatie Moto G (Google) toestellen gemaakt dus die kunnen vast wel wat! Dat bleek dan ook al snel. Waar zullen we eens beginnen;

Het toestel heeft een prachtig 5,5 inch fullHD Amoled 2 scherm met 401 ppi waar de kleuren echt vanaf spatten. Door de smalle randen is het ondanks het grote scherm geen lomp toestel. Zo is de HTC 830 bijvoorbeeld ook een erg goede 5,5 inch dual sim voor rond de 300 euro, maar deze is toch net even te groot vind ik (flinke bezels) en minder fraai afgewerkt (meer plastic).

De Lenovo P2 heeft een unibody van aluminium en maakt gewoon een zeer degelijke indruk, op geen enkel moment heb je het idee een goedkoop toestel in handen te hebben. Lekker dun is hij ook en de verhoudingen zijn goed, dat zie je wel eens anders. De P2 is voorzien van een hybride dual sim optie, dus 2 simkaarten óf 1 simkaart + extra MicroSD. Ik heb zelf 2 simkaarten geïnstalleerd, super handig om zakelijk en privé te scheiden zonder met 2 toestellen te moeten lopen. Het geheugen van 32GB is voor mij ruim voldoende en ik heb hier geen extra microSD bij nodig.

Verder is het toestel van een uiterst efficiënte en snelle Qualcomm Snapdragon 625, octa-core processor geklokt op 2.0 GHz welke in combinatie met 4Gb ram geheugen zorgt voor een uiterst vlot en soepel draaiende telefoon. Toestel draait op Android 6.0.1. WiFi 2.4 GHz en 5 GHz ac, NFC, zeer goed werkende vingerafdrukscanner. De 12mp camera aan de achterkant is van Sony en is ook te vinden in de Sony XA. De camera maakt prima foto's en 4K video's. High-end toestellen als Iphone7 en Samsung s7 hebben uiteraard nog betere camera's (vooral merkbaar bij weinig licht) maar kosten dan ook 2 a 3 keer zoveel als de Lenovo P2. Verder doet een toestel als de P2 in maar weinig opzichten onder voor dergelijke high-end toestellen, ik vraag me dan ook af hoe lang dergelijke partijen nog wegkomen met prijzen van soms tegen de 1000 euro aan voor een telefoon.

In sommige opzichten doet de P2 het zelfs beter voor nog geen 300 euro, neem de accu bijvoorbeeld. Het gaat hier om een 5100 mAh batterij (ja je leest het goed). Echt niet te geloven hoe lang dit toestel vooruit kan met een volle accu. En is hij dan eindelijk een keer leeg, dan kun je na 10 minuten laden met de 24W snellader weer 10 uur verder! Kom daar maar eens om bij Apple ;-)

Ik kan er verder heel lang over praten maar ben je op zoek naar heeeeel veel telefoon voor je geld, deze lekker nemen. Kans is uiterst gering dat je er spijt van krijgt.

Minpunten:


Tot nu toe geen enkel minpunt gevonden, zeker niet voor dit geld!

Telefoons vergelijkbaar met de Lenovo P2

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden