Vergelijk 2.494.776 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Lenovo A Plus

Ontdek hier alles over de Lenovo A Plus: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties

Informatie over de Lenovo A Plus

Met de Lenovo A Plus brengt het Chinese elektronicaconcern een budgettelefoon op de Nederlandse markt die uitermate geschikt is voor gebruikers die niet al te veel verwachten van hun smartphone. Het toestel is erg goedkoop en voldoet aan de minimale eisen die van een hedendaagse smartphone verwacht mogen worden. Ga ervanuit dat je met de Lenovo A Plus gewoon kunt bellen, sms'en, WhatsAppen en surfen, maar daar blijft het dan ook wel bij. 

Belangrijkste specificaties van de Lenovo A Plus

  • 4,5 inch TFT-scherm met een resolutie van 480 bij 854 pixels
  • 8 GB aan intern geheugen, uitbreidbaar met maximaal 32 GB via microSD
  • 1,3 GHz quad-core processor, bijgestaan door 1GB werkgeheugen
  • 5-megapixelcamera achterop, 2-megapixelcamera aan de voorkant
  • Draait op Android Lollipop 5.1

Pluspunten van de Lenovo A Plus

Het belangrijkste aspect aan de Lenovo A Plus is de prijs. Met een marktwaarde van ruim onder de 100 euro is het een goedkoop toestel voor de gebruiker die geen hoge eisen stelt aan zijn toestel of het niet dagelijks intensief zal gebruiken. Veelgebruikte apps zoals Facebook, WhatsApp en Twitter zullen prima lopen op het toestel, al hoef je niet te verwachten dat je de nieuwste zware games op de A Plus kan draaien.

Een ander groot voordeel is dat de Lenovo A Plus ondersteuning heeft voor dualsim. Als je veel naar het buitenland gaat kan het nuttig zijn een smartphone aan te schaffen die ondersteuning heeft voor meerdere simkaarten. Met een lokale simkaart kun je namelijk veel geld besparen op roamingkosten doordat je niet je eigen sim gebruikt voor mobiel gebruik, maar een simkaart van een lokale provider. De A Plus is dus bij uitstek geschikt voor budgetbewuste wereldreizigers.

Minpunten van de Lenovo A Plus

De Lenovo A Plus is uitgerust met een scherm van 4,5 inch met een relatief lage resolutie van 480x854, wat inhoud dat je scherm er niet superscherp uit zal zien. Ook het interne geheugen van 8GB laat niet veel ruimte voor foto's, video's en apps, maar voor een basisgebruiker zou het voldoende moeten zijn. Overigens is het geheugen wel uit te breiden met 32GB met een microSD-geheugenkaartje.

Als we dieper onder de motorkap kijken valt op dat de chipset in combinatie met het werkgeheugen van 1GB niet veel overhoudt. Maar wederom: voor mensen die geen hoge eisen stellen aan een smartphone is het meer dan voldoende.

Lenovo A Plus reviews

Onze bezoekers geven de Lenovo A Plus een gemiddelde beoordeling van 7.
Bekijk Lenovo A Plus reviews of schrijf zelf een review.

(mei 2017)

Pluspunten:

prijs, dubbel sims, goede, sterke beltoon, goed telefoongeluid bij bellen, je kunt iedereen luid en duidelijk verstaan.

Minpunten:

scherm is niet super scherp.

Telefoons vergelijkbaar met de Lenovo A Plus

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden