Vergelijk 2.456.932 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Huawei P8 Lite

Ontdek hier alles over de Huawei P8 Lite: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties

Informatie over de Huawei P8 Lite

De Huawei P8 Lite is het kleine broertje van de Huawei P8. Met zijn 5 inch grote scherm en 720p HD-resolutie hoef je je echter allerrminst krap bedeeld te voelen. De P8 Lite heeft verder een quad-core processor, 2 GB aan werkgeheugen en 16 GB aan intern geheugen. De camera's zijn hetzelfde als bij de P8, namelijk een 13 megapixel camera aan de achterkant en voorop een 5 megapixel exemplaar. Uitstekend geschikt om mooie foto's mee te schieten dus. De behuizing van de P8 Lite is overigens ook prachtig, met strakke randen en een geribbeld patroon op de achterkant.

Belangrijkste Huawei P8 Lite specificaties

  • 5 inch IPS-scherm met 720 bij 1280 pixels
  • Huawei's eigen 1,2 GHz quad-core processor
  • 2 GB werkgeheugen, 16 GB intern geheugen
  • 13 megapixel camera achterop, 5 megapixel camera voorop
  • Loopt op Android 5.0 Lollipop met Huawei's EmotionUI

Voor wie is de Huawei P8 Lite?

De Huawei P8 Lite is bij uitstek geschikt voor de prijsbewuste consument die toch een goede, uitgebreide telefoon wil. Ook het uiterlijk is niet onbelangrijk, en ook daar schiet de P8 Lite niet tekort. Daar komt bij dat Huawei de prijs van de P8 Lite heel beschaafd heeft gehouden, zodat ook de portemonnee tevreden blijft. Het toestel draait op Android 5.0 Lollipop en daaroverheen komt Huawei's eigen skin, EmotionUI. Reken dus maar op een aantal kekke thema's en flink wat leuke extra functionaliteit.

Huawei P8 Lite    Huawei P8 Lite

Pluspunten van de Huawei P8 Lite

Het grootste pluspunt van de P8 Lite is het scherm. Met zijn 5 inch biedt het namelijk een behoorlijk goed overzicht. De resolutie is met 702 bij 1280 pixels ook geen straf, en betekent dat alles redelijk scherp is. Het grote voordeel van een groot scherm is dat je makkelijk lange mails kan lezen, grote WhatsApp-gesprekken kan volgen en op webpagina's niet de hele tijd hoeft te scrollen. Reuze handig dus.

Een ander pluspunt van de P8 Lite is de camera op het toestel. Of beter gezegd: camera's. Want aan de achterkant mag dan een 13 megapixel camera zitten, aan de voorkant zit gewoon een 5 megapixel exemplaar. Beide camera's zie je ook terug in hogere prijsklassen, bij de Huawei P8 bijvoorbeeld. Je maakt niet alleen prachtige foto's, ook de seflie's zijn goed geregeld.

Minpunten van de Huawei P8 Lite

Een echt minpunt heeft de Huawei P8 Lite niet. Het toestel is aardig compleet, biedt veel kwaliteit voor zijn geld en heeft geen uitgesproken nadelen. Als we dan toch een kritiekpunt moeten noemen, is het dat concurrenten soms vergelijkbare toestellen aanbieden voor een lagere prijs.

Huawei P8 Lite reviews

Onze bezoekers geven de Huawei P8 Lite een gemiddelde beoordeling van 8,7.
Bekijk Huawei P8 Lite reviews of schrijf zelf een review.

(oktober 2016)

Pluspunten:

Het beeld en de camera +geluid zijn perfect. Dit is een goed toestel voor een kleine prijs. De 2gb ram is supersnel vergeleken met mijn Samsung Galaxy y

Minpunten:

Af en toe met school en zo is de batterij snel leeg.
(december 2015)

Pluspunten:

heel goed toestel,ram 2gb,geugen 16gb,beter kan niet,geluid is perfect,camera 13mp en front 5mp perfect,snel processer,dun en gemaaklijk.batterij ok.geen min punt.en snel charger,2uur vol
perfect toestel en goed koop

Minpunten:

geen,heel goed toestel

Telefoons vergelijkbaar met de Huawei P8 Lite

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden