Vergelijk 2.751.472 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Huawei P40 Pro Plus

Ontdek hier alles over de Huawei P40 Pro Plus: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
De Huawei P40 Pro Plus is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de Huawei P40 Pro Plus

De Huawei P40 Pro Plus is het nóg grotere broertje van de toch al niet kleine Huawei P40 Pro. Het toestel wijkt op een paar belangrijke punten af nvan de P40 Pro, maar is verder hetzelfde. De punten waarop ze verschillen zijn camera, de afwerking van de behuizing en en interne opslag. Die laatste is bij de P40 Pro Plus net een tikje sneller én groter. Maar liefst 512GB aan opslagruimte krijg je bij de P40 Pro Plus. Dat mag je met een gerust hart enorm noemen.

De grootste verschillen met zijn P40 Pro-broeder zitten echter in de camera-opstelling. De Plus heeft achterop maar liefst 5 camera's zitten. Daarmee kan je niet alleen in normale omstandigheden enorm goede foto's maken, het pronkstuk van de camera-opstelling is de zoomlens. Die stelt je in staat tot maar liefst 10x optisch te zoomen, wat betekent dat je ook van dingen die erg ver weg zijn loeischerpe foto's kan maken. Een breedhoeklens ontbreekt uiteraard ook niet in de indrukwekkende opstelling achterop de P40 Pro Plus.

Belangrijkste Huawei P40 Pro Plus specificaties

  • Megalomane camera-opstelling met maar liefst vijf sensoren en 10x optische zoom
  • Enorm vlotte Kirin 990 5G-chipset aan boord
  • Draait op Android 10 zonder Google
  • Beschikt over 512GB opslagruimte én een NM-geheugenkaartslot
  • Flinke 4200 mAh batterij aan boord

Huawei P40 Pro Plus(punten)

Het grootste pluspunt van de P40 Pro Plus is natuurlijk de indrukwekkende camera-opstelling achterop het toestel. Dat beschikt over maar liefst vijf lenzen. De hoofdsensor heeft 50 megapixel en is verantwoordelijk voor alle 'reguliere' foto's. De tweede camera beschikt over een groothoeklens en een sensor die tot 40 megapixel gaat. Dan zijn er tenslotte nog twee samenwerkende telelenzen met elk 8 megapixel die een 10x optische zoom mogelijk maken. De vijfde sensor heeft weinig megapixel en is een zogeheten ToF-sensor. Daarmee wordt de afstand tot het te fotograferen object gemeten om zo een bokeh-effect te bewerkstelligen.

Een ander onderdeel van de P40 Pro Plus dat erg fijn is, is de enorme hoeveelheid opslaggeheugen die Huawei meelevert. Die maakt de P40 Pro Plus erg makkelijk in gebruik want je hebt werkelijk nooit een ruimtegebrek. Het geheugen is ook nog eens van de erg vlotte UFS 3.1-variant. Dat maakt de telefoon heerlijk snel, precies wat je wil als je een toptelefoon als de P40 Pro Plus aanschaft.

Huawei P40 Pro Plus minpunten

De Huawei P40 Pro Plus is voorzien van Android 10, maar beschikt niet over Google-apps. Dat betekent dat je geen gebruik kan maken van zaken als Google Maps, Gmail of de Google Play Store. Huawei heeft daarvoor de nodige alternatieven bedacht, maar het blijft toch jammer. Huawei kan er weinig aan doen; het concern werd getroffen door de handelsbeperkingen opgelegd vanuit de VS.

Huawei P40 Pro Plus reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Huawei P40 Pro Plus review.

Telefoons vergelijkbaar met de Huawei P40 Pro Plus

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden